XTB TRADING CUP 2011

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

dobrze że nie startowałem w konkursie, żeby takie wyniki wykręcić to trzeba siedzieć cały dzień przed kompem a i tak sie nie ma gwarancji że się zajmie jakieś dobre miejsce

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

kupidyn pisze:dobrze że nie startowałem w konkursie, żeby takie wyniki wykręcić to trzeba siedzieć cały dzień przed kompem a i tak sie nie ma gwarancji że się zajmie jakieś dobre miejsce
niby racja ale w dzisiejszym generalnym zostalo tylko 2 osoby w odniesieniu do wczorajszego rankingu. co z tego jesli ktos zrobi 600% jak nastepnego dnia wszystko straci

rmz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rmz »

Faworyt pisze:Nie biorąc pod uwagę czy to możliwe czy nie, coś mi sie nie zgadza w rachunkach:
powiedzmy zrobiła - na opcjach 331512%, na forexie -100% i na akcjach -100% to według ich wzoru - w = {1/3[(f1/f0) + (p1/p0) + (d1/d0)] - 1} x 100%
f1/f0 = -100% = -1
p1/p0 = 331512% = 3315
d1/d0 = -100% = -1
podstawiając do wzoru:
w={1/3[-1 + 3315 + (-1)] - 1} x100% = {1/3 x 3313 - 1} x 100% = {1104 - 1} x 100% = 110300%

Powinna mieć conajmniej 110 300% w rankingu dziennym generalnym, natomiast jej tam nie ma w ogóle, ostatni zawodnik ma 119%
te 331512% to jest z rankingów dziennych, więc poprzedniego dnia mogła stracić powiedzmy 99% i nie jest dziwne że nie ma jej w rankingu. Niemniej ciekawi mnie jakie zlecenie można było dać, aby uzyskać taki wynik.

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Faworyt »

te 331512% to jest z rankingów dziennych, więc poprzedniego dnia mogła stracić powiedzmy 99% i nie jest dziwne że nie ma jej w rankingu. Niemniej ciekawi mnie jakie zlecenie można było dać, aby uzyskać taki wynik.
Ja zadaje pytanie dlaczego nie ma tego zawodnika w rankingu dziennym generalnym

wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Zadaj to pytanie xtb ,sam bym chcial sie dowiedziec. :wink:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Camel4 pisze:
<kerimb> pisze:A leszczyki podjarane ...
Słuchaj no <kerimbie>
takie teksty to już sobie zachowaj dla siebie.
Nie każdy ma tyle kasy co Ty i nie każdy tak patrzy na konkurs, zanim ledwo wystartował. Bo jak Ci wiadomo (a może i nie wiadomo) punkt widzenia zależy od punktu patrzenia.
Widze, że Cie jeszcze życie nie sprowadziło do parteru, że tak hojrakujesz na forum.

Choć z drugiej strony troche mnie to dziwi, bo tak już jest na ogół, że im ktoś bogatszy to bardziej chciwy. Więc wydawać by się mogło, że tysiące takich <kerimbów> z PL będzie się bić i "zapychać" rankingi na całego.
Co Ty chłopie wiesz o moim życiu? Zadaj sobie pytanie: w jakim celu stratujesz w takim konkursie skoro i tak nie masz najmniejszych szans na jakąkolwiek nagrodę? To nie jest w jakimkolwiek stopniu nawet w odrobinie podobna spekulacja w porównaniu do rzeczywistości (no może poza nauką platformy MT4 jeśli ktoś jej nie zna). Gra ta polega na waleniu na maksa z nadzieją, że a nóż widelec się uda, ale udać się nie może, bo i tak śmietankę spiją Ci co zawsze (nie będę wymieniał kto, ponieważ starsi stażem doskonale wiedzą). Młody narybek i tzw. leszczyki będą waliły na prawo i lewo wpadając w misternie zastawioną pułapkę, która przyniesie im na 100% zgubę jeśli wpłacą swój pierwszy depozyt na REAL. Czy warto tracić czas na to aby wbijać sobie takie pierdy do głowy? Pierdy w niczym nie przystające do rzeczywistych spekulacji i podświadomie kodować złe nawyki? Czy tracić czas na to zamiast uczyć się lub inwestować w normalny sposób?

Napisałem, że mają jakieś 10% zwrotu najbidniej. Nie znam łącznej liczby uczestników ale myślę, że jeśli ktoś ma już MC, to może śmiało powiedzieć, które miejsce ma. Policzyłem, że biorąc pod uwagę poprzednie konkursy tyc ludzisków musi być około kilkuset tysięcy. Dzieląc to przez wyjadaczy itp. przyjąłem, że mamy najbidniej jakieś 100 000 nowych napalonych. Jeśli weźmiemy te 10% zwrotu (czyli oceniam, że najbidniej te 10% wpłaci swój depozyt i go straci bo stracić straci na 100%), to mamy 10 000 osób x 2000 zł minimalnego wkładu, to się równa 20 000 000 PLNów. Tak, dwadzieścia milionów nowych naszych złociszy. NAJBIDNIEJ! Weźmy pod uwagę, że to jest konkurs o zasięgu europejskim :)

Czyli mamy 4 bańki nagrody głównej + 1 bańka na mercedesy razem z resztą gadżetów, czyli w sumie jakieś 5 banieczek wydatków.

Zarobek więc minimalnie jakieś 15 banieczek na rzecz XTB, oraz wartość dodana w postaci złapania nowych leszczyków, którzy i tak i tak wpłacą nowe depozyty. Podkreślam, że wziąłem do obliczeń tylko minimalną wartość wymaganą depozytu a ilu będzie co pojadą na maksa?

Te wyniki i historie jakie się pojawiają już w ciągu dwóch pierwszych dni są po prostu ŚMIESZNE!

Zerknij sobie chociażby na konkurs w Dukasie, gdzie wszystko jest jawne, każdy trejd jest opisany i może być dyskutowany. Wszystko jest jawne i uszczegółowiane do granic możliwości. Zobacz jakie tam są stopy zwrotu w każdym miesiącu. Porównaj sobie to co się tutaj dzieje ...

A to co piszesz o moim chojrakowaniu na forum, to jest najzwyczajniej przykre. Nie mnie to oceniać ale wydaje mi się, że aż tak niedobrze to ze mną nie jest. Z takich rzeczy należy się śmiać i pisać otwarcie a tych, którzy naiwnie wierzą, że mogą wygrać milion euro lub osiągnąć to samo mi jest najzwyczajniej szkoda ... Najlepszym będzie zwiększenie o kilkadziesiąt % ilości nowych osób na forum, które po jakimś miesiącu odejdą w niepamięć ... Pozdrawiam!

Dodano po 2 minutach:
wojtek2009 pisze:Zadaj to pytanie xtb ,sam bym chcial sie dowiedziec.
Panowie Noob i Yankee tak dzielnie się udzielali a więc może oni rzucą deko światła na to Wam jako zainteresowanym :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

z kobietami mógł bym śmiało konkurować.... :oops:

czyli hajer ma już ponad 72.000 PLNów na koncie....

lepiej byłoby gdyby zysk był liczony w faktycznych pipkach, wtedy byś mógł poznać dobrego trejdera, on teraz może siało ryzykować po 21 Lotów ... a sam wejdziesz nieśmiało z 4 i kupa....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

BOCZEK pisze:lepiej byłoby gdyby zysk był liczony w faktycznych pipkach, wtedy byś mógł poznać dobrego trejdera, on teraz może siało ryzykować po 21 Lotów ... a sam wejdziesz nieśmiało z 4 i kupa....
Po tym też nie poznasz dobrego tradera. Chcesz poznać dobrego tradera? Szukaj konkursu z parametrami: rachunek rzeczywisty, % ryzykowanego kapitału, max. % obsunięcie kapitału, długa perspektywa czasowa...
Cel tego konkursu jest inny i wbrew pozorom nie jest to "cheć edukacji inwestorów z zakresu handlu na rynku forex" jak twierdzi Pan Prezes... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ufc2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ufc2 »

BOCZEK , konta są w ojro to po pierwsze, po drugie na samym forexie ma 1600% wiec jego stan jest dużoo większy

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Pnowie czy jesli wywaliło sie jedno konto mozna otworzyć 2 rachynek?
Plik :arrow: Otwórz rachunek :arrow: nowy? :twisted:

ODPOWIEDZ