Reklama - Droga Żółwia

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Proponuje pochwale dla Pana Grzegorza. Po pierwsze w przeciwienstwie do wielu uzytkownikow reklamujacych swoj produkt autor przynajmniej robi promocje na wysokim poziomie nie wciskajac typu "widzieliscie, fajna ksiazka". Oraz za uklon w strone forum za oferowany rabat.

po weekendzie juz zamawiam ksiazke:)

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Ja już zamówiłem :)
bartek1916 pisze:Proponuje pochwale dla Pana Grzegorza.
Ja prosiłbym o dodatkową pochwałę za całokształt twórczości Pana Grzegorza Zalewskiego. Jest to facet, który realnie mówi o tym "jak jest", nie owijając przy tym w bawełnę :) - tj. konsekwentnie od lat uświadamia spekulantów, że rynek Forex nie jest rynkiem "miliona % w miesiąc" (tu "ukłon" w stronę XTB). Dodam, że bardzo miło wspominam szkolenia BOŚ Banku, w ktorych brałem udział kilkukrotnie - dziś mogę powiedzieć, że owe szkolenia wpłynęły bardzo pozytywnie na rozwój - mój jako tradera.

Już nie wspomnę o wielu ciekawych pozycjach książkowych bezpośredniego autorstwa Grzegorza Zalewskiego. Reasumując warto doceniać ludzi, którzy są całkowitym zaprzeczeniem typowych "analityków rynku" :).

GZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GZ »

dzieki za miłe słowa, to tylko potwierdza, że kierunek jaki wybrałem w pisaniu/edukowaniu i robieniu różnych innych rzeczy ma sens.
Rzetelnośc i uczciwość popłaca.
Mam nadzieje, że wydawane przez Linię książki będą również satysfakcjonowały czytelników - nie tylko merytorycznie, ale i edytorsko. Nawet jesli bedą to techniki lub metody, za którymi sam nie przepadam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Do wrzuconych wczesniej propozycji wydawniczych dodam jeszcze jedną pozycję - "Reading price charts. Bar by bar" Ala Brooksa. Swego czasu szeroko omawiana książka na Nawigatorze.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

GZ pisze:dzieki za miłe słowa, to tylko potwierdza, że kierunek jaki wybrałem w pisaniu/edukowaniu i robieniu różnych innych rzeczy ma sens.
Rzetelnośc i uczciwość popłaca.
Dokładnie. Wcześniej czy później każdy, trader odcedzi prawdziwą wiedzę, która oparta jest na obiektywnej ocenie i badaniach rynku od bełkotu, w którym autorzy obiecują zysk bez ryzyka i magiczne (nie sprawdzone) metody. Niestety na ową ocenę potrzeba czasu - trader uczy się najczęściej nie na książkach ale na błędach - jednakże potem kupuje tylko dobre książki :).

W mojej opinii sytuacja na rynku książek traktujących o inwestowaniu aktualnie nie jest tragiczna ponieważ wartościowe publikacje stanowią całkiem spory % wszystkich wydań (na marginesie - przynajmniej ja się na takie wartościowe pozycje "natykam").
Na wydawnictwo Linia na pewno będę patrzył pozytywnie ponieważ w ofercie już na samym początku znajduję polska wersję "Drogi żółwia" - książki, której szukałem i która zdobyła międzynarodowe uznanie (patrz opinie na: http://www.amazon.com/Way-Turtle-Method ... 007148664X). Grzegorz - tak trzymać! :)

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

bigben pisze:Do wrzuconych wczesniej propozycji wydawniczych dodam jeszcze jedną pozycję - "Reading price charts. Bar by bar" Ala Brooksa. Swego czasu szeroko omawiana książka na Nawigatorze.
Fenomenalna propozycja dla wszystkich preferujących trading dyskrecjonalny, niestety jak sądzę dla bardzo wąskiego grona odbiorców i to raczej zaawansowanych. Trejduje na jej podstawie od półtora roku , czytałem ją pięciokrotnie i za każdym razem odkrywam coś nowego. Napisana niezwykle trudnym językiem (Brooks odwołuje się do pojęć znanych traderom amerykańskim i często nie wyjaśnia dokładniej co się kryje pod pojęciem np swing breakout fade, failure, failed failure): Książka ma rozmiar cegły (400 stron) a na domiar złego jest napisana bardzo chaotycznie. Genialne wskazówki i wyjaśnienie zachowań rynku można w niej wyczytać w najbardziej zaskakujących miejscach. Wymagałaby więc przeredagowania. Być może uporządkowaniem tego ogromu informacji będzie planowane pod koniec roku wydanie przez Wiley 3 książek Brooksa:
Price Action Trading: Trends
Price Action Trading: Trading Ranges
Price Action Trading: Reversals.
Przy okazji wyrazy szacunku dla Pana Grzegorza za wspomniane we wcześniejszych postach niezmienne trzymanie poziomu i obiektywizm.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

a&z pisze:
bigben pisze:Do wrzuconych wczesniej propozycji wydawniczych dodam jeszcze jedną pozycję - "Reading price charts. Bar by bar" Ala Brooksa. Swego czasu szeroko omawiana książka na Nawigatorze.
Fenomenalna propozycja dla wszystkich preferujących trading dyskrecjonalny, niestety jak sądzę dla bardzo wąskiego grona odbiorców i to raczej zaawansowanych. Trejduje na jej podstawie od półtora roku , czytałem ją pięciokrotnie i za każdym razem odkrywam coś nowego. Napisana niezwykle trudnym językiem (Brooks odwołuje się do pojęć znanych traderom amerykańskim i często nie wyjaśnia dokładniej co się kryje pod pojęciem np swing breakout fade, failure, failed failure): Książka ma rozmiar cegły (400 stron) a na domiar złego jest napisana bardzo chaotycznie. Genialne wskazówki i wyjaśnienie zachowań rynku można w niej wyczytać w najbardziej zaskakujących miejscach. Wymagałaby więc przeredagowania. Być może uporządkowaniem tego ogromu informacji będzie planowane pod koniec roku wydanie przez Wiley 3 książek Brooksa:
Price Action Trading: Trends
Price Action Trading: Trading Ranges
Price Action Trading: Reversals.
Przy okazji wyrazy szacunku dla Pana Grzegorza za wspomniane we wcześniejszych postach niezmienne trzymanie poziomu i obiektywizm.
Ja swój głos również oddaję na książkę Brooks'a i z niecierpliwością czekam na pocztę z żółwiem. :wink:
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

a&z pisze:Napisana niezwykle trudnym językiem (Brooks odwołuje się do pojęć znanych traderom amerykańskim i często nie wyjaśnia dokładniej co się kryje pod pojęciem np swing breakout fade, failure, failed failure)
To prawda. Przetłumaczenie tej ksiązki to byłoby nie lada wyzwanie.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

bigben pisze:
a&z pisze:Napisana niezwykle trudnym językiem (Brooks odwołuje się do pojęć znanych traderom amerykańskim i często nie wyjaśnia dokładniej co się kryje pod pojęciem np swing breakout fade, failure, failed failure)
To prawda. Przetłumaczenie tej ksiązki to byłoby nie lada wyzwanie.
Dobrze by było pojęcia takie wytłumaczyć i zostawić w oryginale, bo i tak nikt polskich odpowiedników nie będzie używał.

Gdzieś tutaj na forum był link do bardzo ciekawej prezentacji. Była ona niestety z lektorem i wszystko na siłę było tłumaczone i to w sposób taki, że komuś przyzwyczajonemu do "internacjonalnego" nazewnictwa po prostu bardz, bardzo ciężko było to oglądać.

Wracając do tematu ciekawy jestem jak dalej się potoczy, bo na razie widzę, że pozycji jest malutko, co zrozumiałe.

Dla mnie "Sztuka Spekulacji po latach" to po prostu perła. Cieszę się jak dziecko.

Będą jakieś pre-ordery - z autografem autora?

Było by pięknie :wink: Bo na prawdę ta książka pozwoliła mi przetrwać kilka chwil zwątpienia w to za co się zabrałem.

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Czy Droga Żółwia będzie w wersji elektronicznej - ebook?

ODPOWIEDZ