Reklama - Droga Żółwia

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Akhh pisze:A czy to nie jest New Market Wizzards?
dokładnie tak jak piszesz. Pierwszego Market Wizards nie ma a szkoda bo chętnie bym przeczytał.

ps. GZ pamiętasz moje pytanie o break even?

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

GZ tzn. Pan Zalewski?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Hikari pisze:GZ tzn. Pan Zalewski?
:)
GZ pisze:z pozdrowieniami
Grzegorz Zalewski

GZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GZ »

kurcze odzwyczilem sie od aktywnosci na forach (tak jak obserwuje co jakis czas nawigator zajal sluszne miejsce dawnego forum futures.pl ;) ), więc zbiorczo:

Kupon juz powinien dzialac

Dzieki za propozycje - czesc jest bardzo zbieżna z moimi pomyslami, choc daliscie tyle (rowniez w prywatnych mailach), ze mam plan wydawniczy na kolejne pięć lat. A na razie wydawnictwo raczkuje ..

Teraz troche brutalnej prawdy - ksiazka w Polsce nie jest towarem "lubianym". "po co czytac", "wszystkiego mozna dowiedziec sie z sieci/zycia".
Dodatkowo internet zabiera - owszem, ale nie przez to ze jest tresc, tylko przez to, ze na torrentach i dziesiatkach innych miejsc mozecie znalezc pozycje, ktorych wydanie normalnie kosztuje i wydawcy chcieliby miec na tym biznes.
No ale podjąłem to wyzwanie, wiec nie bede narzekal :)

Ale nawet gdy siec nie byla takim problemem ksiazki o inwestowaniu sprzedawaly sie w kilku tysiacach egzemplarzy. Stad ich cena, dla niektorych zbyt wysoka.
Mam nadzieje, ze w przypadku Linii cena uzasadni jakosc wykonania, i dbalosc o przeklad i merytoryke.

Dzieki za propozycje, ktore padly (wspolpracy z innymi podmiotami - juz troche to robie. Moje kontrakty ukazaly sie dzieki DM BOS, ksiazka Zenona Komara dzieki DM XTB), ale moze faktycznie powinienem uruchomic cos w rodzaju "cegielek" na konkretne tytuły. Tylko podejrzewam, że to troche by potrwało.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

GZ mógłby Pan też zrobić coś w stylu konkursu ofert a w tym wypadku książek: wstawiałby Pan na forum kilka tytułów wraz z przetłumaczonym spisem treści (oczywiście książki o których już Pan wie, że prezentują konkretny poziom) i zrobić coś na kształt ankiety aby potencjalni kupcy sami wybrali - według mnie dzięki temu mógłby Pan trafiać precyzyjniej w gusta odbiorców i uniknąć potencjalnej "wtopy" z mało ciekawymi dla odbiorców tytułami.

Pozdrawiam ;)

RX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RX »

Akhh pisze:
sp9fih pisze:"Market Wizzards" Schwagera jest przetłumaczone na polski pt. "Mistrzowie rynków finansowych" dostępne np tutaj:

http://makler.opole.pl/index.php?p=prod ... Product=86

Podobne pozycje to:

"Reguły giełdy"
"Sukces na giełdzie" - Marka Marcinowskiego w polskich realiach

Na temat money management to "Giełda, wolność i pieniądze" ale przede wszystkim zdrowy rozsądek!
A czy to nie jest New Market Wizzards?

Spojrzałem na półkę, ale komus porzyczyłem i pewny nie jestem...
Dokładnie. Z serii Schwagera polskiego tłumaczenia doczekała się "The New Market Wizards". Często do niej wracam, nie można się nią znudzić.
Nieprzetłumaczone są dwie pozostałe: Market Wizards. Interviews with Top Traders, gdzie wywiadu udzielili m.in. Richard Dennis, Paul Tudor Jones, Ed Seykota :)
A także: Stock Market Wizards: Interviews with America's Top Stock Traders. :wink:

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

GZ pisze:kurcze odzwyczilem sie od aktywnosci na forach (tak jak obserwuje co jakis czas nawigator zajal sluszne miejsce dawnego forum futures.pl ;) ), więc zbiorczo:

Kupon juz powinien dzialac

Dzieki za propozycje - czesc jest bardzo zbieżna z moimi pomyslami, choc daliscie tyle (rowniez w prywatnych mailach), ze mam plan wydawniczy na kolejne pięć lat. A na razie wydawnictwo raczkuje ..

Teraz troche brutalnej prawdy - ksiazka w Polsce nie jest towarem "lubianym". "po co czytac", "wszystkiego mozna dowiedziec sie z sieci/zycia".
Dodatkowo internet zabiera - owszem, ale nie przez to ze jest tresc, tylko przez to, ze na torrentach i dziesiatkach innych miejsc mozecie znalezc pozycje, ktorych wydanie normalnie kosztuje i wydawcy chcieliby miec na tym biznes.
No ale podjąłem to wyzwanie, wiec nie bede narzekal :)

Ale nawet gdy siec nie byla takim problemem ksiazki o inwestowaniu sprzedawaly sie w kilku tysiacach egzemplarzy. Stad ich cena, dla niektorych zbyt wysoka.
Mam nadzieje, ze w przypadku Linii cena uzasadni jakosc wykonania, i dbalosc o przeklad i merytoryke.

Dzieki za propozycje, ktore padly (wspolpracy z innymi podmiotami - juz troche to robie. Moje kontrakty ukazaly sie dzieki DM BOS, ksiazka Zenona Komara dzieki DM XTB), ale moze faktycznie powinienem uruchomic cos w rodzaju "cegielek" na konkretne tytuły. Tylko podejrzewam, że to troche by potrwało.

Hmm... Czyli książka Pana Komara jest czy jej nie ma ;) Bo w jednym miejscu widnieje data wydania 2010 rok i jednocześnie jest w zapowiedziach.

Co do aktywności to miło by było...

Na razie czekam na odpowiedź co z książką P. Komara i zamawiam resztę ;)

GZ
Stały bywalec
Stały bywalec

rok wydania Komara - 2011.
Dzieki za uwage. Juz poprawilem

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

GZ pisze:rok wydania Komara - 2011.
Dzieki za uwage. Juz poprawilem
O jakim tytule mowa ? Sztuka spekulacji wydana 1993r.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

GZ
Stały bywalec
Stały bywalec

NiceFox pisze:[
O jakim tytule mowa ? Sztuka spekulacji wydana 1993r.
http://tinyurl.com/5udebcl

ODPOWIEDZ