Znudził mi się stary blaszak (Core2Duo 2.2, GF8600, 3 GB Ram) i zamierzam go wymienić na coś bardziej na czasie.
Jako że mam już dość wielkich skrzyń i typowych 'pieców' zdecydowałem, że nowy komp będzie ITX em - małym, ładnym, bajeranckim - takim który można postawić na biurku w salonie i będzie ładnie się prezentował. Żadnych oldschoolowych wielkich skrzyń rodem z początków lat 90tych !
Ale że lubię sobie od czasu do czasu w coś pograć (coraz rzadziej bo gierki teraz jakieś drętwe robią...) to potrzebowałbym solidniejszy procek więc Intel Atom odpada oraz poza zintegrowaną grafą - złącze na PCI Express do którego podłączę jakiegoś Radeona - coś o średnich parametrach ale za to nie grzejącego się.
Poza tym komp ma służyć do netu, MT4, oglądania filmów i prac biurowych - taki najnormalniejszy pecet ... Plus od czasu do czasu jakaś strategia, jakiś RTSik, jakiś StarCraft II itd

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z nettopami i ITXami ? Jak wygląda kwestia chłodzenia tych kompów ? Bo przyznam, że nienawidzę huczących wiatraków pompujących metry sześcienne gorącego powietrza !
Każde uwagi mile widziane - ostatni komp składałem sobie z 5 lat temu i delikatnie mówiąc, jestem już nie na czasie

Pozdrawiam, J.