SKRYPT ZAMYKAJĄCY TYLKO ZYSKOWNE POZYCJE

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
lukasz_rako
Uczestnik
Uczestnik

SKRYPT ZAMYKAJĄCY TYLKO ZYSKOWNE POZYCJE

Nieprzeczytany post autor: lukasz_rako »

Potrzebuję skrypt zamykający wszystkie tylko zyskowne pozycje a te na minusie pozostaja otwarte.
Może jest juz napisany jakis i ktos posiada? (niestety po wielu probach nie znalazlem nic sensownego)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

lukasz_rako
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lukasz_rako »

Dzieki bardzo za blyskawiczna reakcje. Plik odnalazlem i po malej modyfikacji dostosowalem go do moich potrzeb. Jeszcze raz wielkie dzieki.

Dla zainteresowanych mowa jest tu o pliku o nazwie CloseOrders.mq4
Plik ten posiada wiele funkcji caly opis w kodzie pliku. Jesli chcesz zamykac automatycznie swoje zlecenia na pewno coś tu dla siebie znajdziesz :) m.in. zamykanie wszystkich pozycji, zamykanie stratnych pozycji, zamykanie zyskownych pozycji, zamykanie okreslonych zlecen i inne...

Plik mozna bez wielkich trudnosci zmodyfikowac i dostosowac do tego co kazdy chce i potrzebuje.
Po malych modyfikacjach dostosowalem plik tak by zamykal mi tylko zyskowne pozycje powyzej 4 pipow czyli de facto moje zyski beda mialy nie mniej niz 5 pipsow.

Dlaczego o tym pisze? Uwazam iz jest to bardzo dobre i pomocne narzedzie dla osob zajmujacych sie np. scalpingiem i z racji tego otwierajacych wiecej zlecen. W przypadku wielkiego ruchu i gwaltownych wahan rynku nie sposob jest zamknac wszystkich zyskownych zlecen z palca bowiem kazda sekunda jest na wage kilku - kiludziesieciu pipsow.
Narzedzie z pewnoscia przyda sie tez tym, ktorzy spokojnie idac do TP , otrzymuja nagly zwrot rynku, tracac swoje cenne pipsy. Z tym narzedziem szybko zamkniesz zlecenia. Po zalozeniu skrotu klawiszowego calosc zamkniecia zajmuje sekunde albo i mniej.

Na chwile obecna i moje potrzeby plik sie sprawdzil i moge go kazdemu polecic. Co bedzie jutro... o tym zadecyduje rynek :) Z pewnoscia warto miec taka bron przygotowana do nierownej walki z rynkiem, gdyz jak wiemy czasami tylko jeden pips moze decydowac o naszej porazce badz sukcesie!

ODPOWIEDZ