Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
pozeracz.marzen
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pozeracz.marzen »

IMHO warto o ile ktoś ma kasę jak nie ma za dużo to niech się uczy sam. Tak to działa w wielu dziedzinach np przygotowanie do certyfikatów zawodowych. Czasami można tu spotkać posty ludzi który wrzucają np 20tys nawet raz chyba widziałem 200tys i idą na żywioł więc dlaczego od razu nie przeznaczyć części na naukę ? Nie znaczy to że dostanie św grala i kasa będzie sama płynęła ale pozwoli zaoszczędzić z rok nauki.
Przykładowo PA trudno się nauczyć z blogów czy forum. Nie chce wchodzić w szczegóły ale jeśli znany autor pewnego bloga fan trójkątów raz rysuje kreski po cenach close a raz po max/min to nie wiem ma on wogóle jakiś system jakieś zasady czy wszystko na czuja - nauczyć się na podstawie takich przykładów jest ciężko
Inna sprawa to wybór szkolenia - niektóre systemy jak się poszuka można znaleźć w necie i niektóre z nich to naprawdę porażka. Swojego czasu skorzystałem ze szkolenia z gwarancją zwrotu kapitału. Poprosiłem o refund bo dla mnie ten system nie działał, przy okazji dowiedziałem się poprzez proste działanie matematyczne że przychód autora z takiego szkolenia to jakieś 150tys $/m-c. Tacy autorzy żyją tylko ze szkoleń i trzeba ich unikać. Łatwo je rozpoznać bo wszyscy oni czytali te same książki o marketingu sieciowym
Jak ktoś nie ma kasy to np wchodzi na forex factory szuka aktywnych dojrzałych wątków o największej liczbie postów - jest wtedy większa szansa że dany system jest używany i działa

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

zicmar pisze:J a j e s t e m b a r d z o k i e p s k i m t r a d e r e m.
Witaj zicmar,należy ci się pochwała za szczerość.Może by tak teraz pozostali "szkoleniowcy" napisali coś szczerego o sobie tak jak kolega zicmar......
Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

cashmoney
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cashmoney »

Przecież napisał na początku:
OK, będzie szczerze aż do bólu, moi przeciwnicy prawdopodobnie beda starali sie wykorzystać ta wypowiedz, aby udowodnić swoje racje i mi dokopać za całokształt.
a złapałeś sie na najbardziej oczywistą przynęte
8)

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

cashmoney pisze:Przecież napisał na początku:
OK, będzie szczerze aż do bólu, moi przeciwnicy prawdopodobnie beda starali sie wykorzystać ta wypowiedz, aby udowodnić swoje racje i mi dokopać za całokształt.
a złapałeś sie na najbardziej oczywistą przynęte
8)
Na jaką przynęte?Napisałem szczerze ,że należy mu się pochwała a nie po to żeby z niego zadrwić,nie zrozumiałeś kolego cashmoney moich intencji.Pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

cashmoney
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cashmoney »

Kurde to jednak ja sie naciołem, dobry jest 8)

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

cashmoney pisze:Kurde to jednak ja sie naciołem, dobry jest 8)
:D :shock:

gutek21
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gutek21 »

Ja mam taki sam dylemat jak kolega tylko wydaje mi się,że szkolenie + prowadzenie przez wykładowcę/mentora?/jest niezbędne dlatego ja poszukuję osób które takie szkolenia prowadząnp fxlamer czy urbański/ i szukam opini ludzi którzy brali w nich udział i żeby to oni się wypowiedzieliDlaczego uważam,że tacy ludzie są potrzebni bo jeżeli forex traktujemy jak zawód,a tak to sobie wyobrażam to wyobraż sobie,że uczysz się jeżdzić sam lub z czytania książek lub z gier komputerowych /nie da rady i dlatego idziesz na kurs /są lepsi instruktorzy i gorsi/chcesz trafic do lepszego/wyobraż sobie wybitnego sportowca który Cwiczy sam lub wiedzę pobiera z książek.Chodzi o to ,że i jeden i drugi sam się nauczy jeżdzić czy biegać ale dzięki doświadczeniu dobrego specjalisty wyeliminuje błędy których sam nawet nie zauważa chyba,że co chwila ma stłuczkę lub biega w przeciwnym kierunku/ale to znaczy,że nie nadaje się na kierowcę lub sportowca, a tutaj na trejdera tak jak możesz trafić na złego instruktora czy trenera tak tu na mentora i dlatego miło by było gdyby ludzie sobie pomagali i i mówili którzy w/g nich są dobrzy i niech Ci ludzie zarabjają i mają więcej osób na szkoleniach.pozdrawiam ps ja takiego szukam ale bez ciśnienia-sam też oczywiście się uczę

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

moge cie przeszkolic, przynajmniej nie bedziesz robil zlych we/wy. Zamiast podrecznika dostaniesz unikalną wiedze, w sumie bezcenne, ale jakos sie dogadamy :)))

Forex jest bardzo prosty, tylko ci, co nie zarabiają, robią z niego dziedzinę nauki, by dorabiać na szkoleniach, książkach icotylko,

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Forex jest bardzo prosty, tylko ci, co nie zarabiają, robią z niego dziedzinę nauki, by dorabiać na szkoleniach, książkach icotylko,
Jest wg mnie tak jak napisałeś,ale jak się przejdzie pewną trudną drogę, wtedy można tak powiedzieć.Co do szkoleń dodałbym,że szkolący ugruntowuje swoją wiedzę szkoląc czy jak kto woli dzieląc się swoją wiedzą z innymi mniej doświadczonymi ( zdecydowana większość bierze za to hajs przy okazji),przyspieszając tym samym swój samorozwój.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Mr.T pisze:
Jest wg mnie tak jak napisałeś,ale jak się przejdzie pewną trudną drogę, wtedy można tak powiedzieć.Co do szkoleń dodałbym,że szkolący ugruntowuje swoją wiedzę szkoląc czy jak kto woli dzieląc się swoją wiedzą z innymi mniej doświadczonymi ( zdecydowana większość bierze za to hajs przy okazji),przyspieszając tym samym swój samorozwój.
to prawda, ale pomoc (odpłatna oczywiście) mentora jest efektywniejsza niż przypadkowe bełkoty szkoleniowe o forexie jako takim,

ODPOWIEDZ