Trochę mi cięzko wyczuć kiedy rynek pozwala mi wejść na pozycje przy R/R 1:3... muszę więcej o tym pocztytać na forach...
A dlaczego chcesz na siłę grać na nie uformowanej świecy W1? Nie lepiej poczekać aż się przynajmniej D1 zacznie formować i wtedy walić zgodnie z kierunkiem? Jak nie pomylisz i za późno nie wejdziesz w ciągu dnia, to każdy strzał powinien wleźć z profitem. A tak, jak na siłę jedziesz, to nic z tego nie wyciukasz moim zdaniem.Mavratus pisze:Trochę mi cięzko wyczuć kiedy rynek pozwala mi wejść na pozycje przy R/R 1:3... muszę więcej o tym pocztytać na forach...
SL niekoniecznie musi byc wiekszy. Osobiscie przewaznie gram longterm, ale staram sie wchodzic w trady z jak najmniejszym sl. Dla przykladu zamieszczam screna z otwartej przezemnie przed chwila transakcji.Mavratus pisze:Z waszych wypowiedzi wychodzi na to że mam większe SL ustawiać... hmm pomyślę o tym
Wchodząc w pozycję zawsze myślimy, że gramy o RR 1:3, ale rzeczywistość bywa różna, czasem pozycje trzeba zamknąć wcześniej i cieszyć się, że mamy 1:2.Mavratus pisze:Trochę mi cięzko wyczuć kiedy rynek pozwala mi wejść na pozycje przy R/R 1:3...