BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

MarioDM pisze:kris007

Tak na marginesie to nie bardzo rozumiem postawę Bossy.
Mają małą ofertę instrumentów ( w tej chwili najmniejszą spośród polskich brokerów) , robią łachę z wprowadzeniem mikrolotów, a do tego z ECN im nie po drodze.
Nie bardzo wiem w jaki sposób chcą pozyskać klientów ? Na chwilę obecną ja bym się do Bossy nie przeniósł bo i po co.
Odnosze wrazenie, ze Bossa stracila impet. Na poczatku wydawalo sie, ze chce faktycznie pozyskac klientow. Konkurs z mikrolotami, byl forma przyciagniecia ludzi, po czym osiedliscie troche na laurach. Dla mnie akurat ilość instrumentów nie jest decydującym kryterium. Sprawdzilem wtedy platforme, odpowiadala mi. Z czekaniem na mikroloty w Bossie, to jak z czekaniem na Godota.
Z ECN w Polsce to chyba jest tak, ze kto pierwszy ten lepszy. Na dwie lub wiecej nie ma miejsca.
Wydaje mi sie, ze Bossa, raczej nie jest skora do wprowadzenia mikrolotow, bo roboty tyle samo co przy minilotach, a w zalozeniach zarobek mniejszy, wiec po co sie babrac w tym.
Tylko prawda jest taka, ze jak Alior wprowadzi swoja oferte w zycie, to Bossa zostanie daleko z tylu. a na poczatku kibicowalem Wam...

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Dzisiaj była aktualizacja MT4 i jakieś cyrki są z wykresami.
Świeczki M1 na kablu pojawiały się co nieregularnie - czasami co minutę a czasami co 3.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Wy też macie takie świeczki?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Zgadza sie, mam tak samo, swieczki na 4pipki srednio.
Ja nie aktualizowalem MT4, dalej mam v.226
Po okresie fascynacji niskim spreadem stawiam teraz na pierwszym miejscu szybkosc egzekucji. Wole wiekszy spread jesli zlecenia beda szybko wchodzily.
Rekwoty sie nasilily znowu, czesto wykorzystuja zmiane kursu w momencie otwarcia zlecenia na rekwote. Tapniecie o kilka pipsow i juz rekwota.
A gram na dlugich TF, okolice 1H, nie skalpuje po 5pips.
I gram za minimum.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Taka informacja dla forumowiczów//
handel na instrumentach: GOLD, SILVER, PLATINUM, PALLADIUM, zostaje zawieszony. ///

nemezzis pisze:Rekwoty sie nasilily znowu, czesto wykorzystuja zmiane kursu w momencie otwarcia zlecenia na rekwote.
nemezzis tak na oko jak sądzisz ile procentowo zleceń teraz kończy się rekwotami ?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pittnyc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittnyc »

Witam
jak mozna walczyc z Hedge is prohibited
prosze o wsparcie
Alior Bank dzieki Naszej awaryjnosci stracisz wszystko.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Zmienić brokera albo otworzyć dwa konta.

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

@zz
Rekwoty zdazaja sie rzadko, bo robie malo transakcji, mniej niz 1 dzienie, nie skalpuje. Zdazaja sie jedynie jesli po zlozeniu zlecenia cena wykona gwaltowny ruch o kilka pipsow - wystarczy tyle.
Nie ma danych ani nic takiego. Po prostu czasami cena stoi i w ciagu minuty jest kilka tikow tylko, spi sobie ;), ja wtedy czekam ze spustem i tak sie sklada ze skladam zlecenie jak cena ozyje i zacznie wahac sie bardziej, tick co kilka sekund.
Klikam sel/buy, zlecenie przechodzi calkiem szybko, ale wyskakuje rekwota...
Jesli zloze zlecenie gdy cena spi rekwoty nie wystepuja.
Cena po tych wahaniach nie ucieka daleko, wiec nie jest to tak jak na newsach, dalej jest w tych samych okolicach, wahania 2-5 pips.
Gram na duzych TF, interesuje mnie TP rzedu 50-100pips.
Wiec generalnie mogbym sie zgodzic na rekwote bo to nie jest bardzo znaczace, tylko dlaczego mam wrazenie ze ktos gdzies smieje sie bardziej niz ja.....
Wyglada to jak zabezpieczenie przed skalpem, cisza, pojawia sie ruch, wchodzi zlecenie w momencie pojawienia sie ruchu, kilka pipkow kosze i dosc. Ale na minilotach to chyba nie jest zagrozenie...

Czasami gram oczekujacymi, nie sprawdzalem jak one mi sie wykonywaly, ciekawe czy tam sie nie zdziwie....

Dadza mi rekwote np. do Sell z najnizsza cena, do Buy z najwyzsza.
Lepiej sie na to nie zgadzac bo pipek czy dwa w plecy, biore cancel, skladam jeszcze raz i wchodze z lepsza cena niz ich odpowiedz.

Procentowo, nieduzo, mniej niz 10%, jak sie zmusze do gry na M5, bede mogl powiedziec jak to wyglada z punktu skalpera :)

@psV, nie wpadlem na pomysl zeby otworzyc 2 konta u tego samego broka, otworzylem u innego ;). Dwa u jednego to juz lekkko perfidne, hehehe.
Bezpieczenstwo srodkow nieco spada.

Pozdrowka.
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Oj niedobrze dzieje się w BossieFX jeśli takie requoty występują. Toż to praktyka czystego Market Makera. To, że ktoś dostaje reqoutę wypacza w wielu sytuacjach całą strategię a jeśli ticki są bardzo rzadkie to jest otwarta furtka do koszenia frajerów przez Dealing Desk jak rynek rusza się ciut szybciej.
Czy nie lepiej zrobić aktualizację ticków chociaż 30 na jedną minutę i tryb egzekucji STP po markecie bez wprowadzania dziwnych odchyleń, które tylko przeszkadzają ?
Odchylenia na niekorzyść klienta działają a jeśli rynek pójdzie w jego stronę to oczywiście requota !!! Takie niecne praktyki nie są już akceptowane i broker jest spalony, bo daje prosty znak, że korzysta ze sztuczek MT4, żeby ułatwić pracę DealingDeskowi i orżnąć klienta na dodatkowe kilka pipsów.
Chociaż plus za szybką realizację zleceń, bo jak ostatnio handlowałem to nie ma żadnych opóźnień i 3 zlecenia w 1 sekundę wejdą, czyli OK.

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

A jakim sposobem odpalić kontrakty na MT, zainstalowałem co trzeba odpalam NOL3 i wszystko niby działa. Ale nie wiem jak mam włączyć dostęp do wykresów na FW20, w opcji nowy wykres nie mam takiej możliwości, są tylko instrumenty dla forexu.

ODPOWIEDZ