Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

jasonbourne pisze:Jak znajdę trochę czasu, spróbuję też powrzucać oznaczenia, bo widzę, że fajnie działacie, bardzo szczegółowo.
Myślę, że mogę napisać również w imieniu pozostałych partycypantów tego dziennika: "Cieszymy się ogromnie, że wesprzesz nas dzieląc się z nami swoją analizą.

A z okazji nadchodzących Świąt najlepsze życzenia dla wszystkich zaglądających i do przeczytania po Świętach.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

W sumie można i tak. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

A co powiecie na to ??? Wydaje mi się, że po małej korekcie polecimy jeszcze wyżej :idea:

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

c_e_r_v_u_s pisze:A co powiecie na to ??? Wydaje mi się, że po małej korekcie polecimy jeszcze wyżej :idea:
Jak najbardziej wersja możliwa. Jako ciekawostkę powiem Wam, że SSI wykazuje wciąż przewagę shortów. Pewnie pójdzie trochę w dół na fali C, a potem po stopach pomknie na północ.
Gwoli aktualnego wykresu po dzisiejszym bezpłciowym dniu wrzucam wykres z wersją alternatywną.

Jeszcze raz Wesołych i mokrego śmigusa dyngusa :twisted:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 18

Long 1,4543
SL 1,4509
TARGET 1,4680

ZYSK:
I połowa pozycji 88 pipsów
II połowa 135 pipsów

Pewnie jeszcze kurs pójdzie w górę, ale zasady zarządzania pozycją zmuszają mnie do wyjścia.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 08:15 przez andymen, łącznie zmieniany 2 razy.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Można zapytać z czego wynika TP?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:Można zapytać z czego wynika TP?
Ze zniesień. 1,27 i 1,61 fibo wewnętrznego fali 4 (z liniowego) i 0,61 i 0,50 fali 1-3. To są poziomy zalecane przez Minera, ale można je znaleźć w wielu książkach. :wink:

Zapomniałem jeszcze dodać, że target u mnie nie oznacza TP. Target oznacza miejsce od którego podciągam stopa pod minima świecy/słupka w longu lub maxima w shorcie.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 19

Long 1,4712
SL 1,4694 (już po przestawieniu)
TARGET 1,4960

ZYSK:
I połowa pozycji 140 pipsów
II połowa czeka

Dzisiejszy mecz trzymał mnie z dala od komputera (plus żona oglądająca serial :lol: ) więc wrzucam wejście z poślizgiem.
Okazało się, że wersja alternatywna była najbliższa temu co się dzieje na edku.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

update

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

W związku z tym, że Piotr podzielił się swoją analizą w dłuższym terminie. Wrzucę jedną z kilku opcji w krótszym. Raczej ciężko wskazać na kierunek najbliższych poczynań kursu na EUR/USD, ale gdybym miał wybrać jeden wariant, myślę, że postawiłbym na ten.
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ