Dziennik wnuka Elliotta
WEJŚCIE NR 15
Short 1,4280
SL 1,4319
TARGET 1,4110
ZYSK:
cała pozycja -39 pipsów
Koncertowa akcja wystopowania pozycji. Kurs aktywował zlecenie po czym ruchem jednostajnym niemal prostoliniowym pomknął w stronę stopa.
Short 1,4280
SL 1,4319
TARGET 1,4110
ZYSK:
cała pozycja -39 pipsów
Koncertowa akcja wystopowania pozycji. Kurs aktywował zlecenie po czym ruchem jednostajnym niemal prostoliniowym pomknął w stronę stopa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Jedyne, co zrobiłem, to przeanalizowałem dzienny. Bardzo możliwe, że nie mam racji, więc reklamacji nie przyjmujęMkubuxK pisze:Witaj,
Czy byłbyś w stanie rozrysować na większym interwale lub spróbować rozrysować układ fal dla AUDUSD ? D1, H4. Byłbym bardzo wdzięczny. Sam próbowałem swego czasu rozrysować ten układ ale pogubiłem się już na dobre w liczeniu - może Twoje świeże spojrzenie coś by pomogło.

Jeśli poprosisz Piotra o pomoc i znajdzie czas i ochotę, to na pewno zrobi to o wiele lepiej

"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
WEJŚCIE NR 16
Short 1,4478
SL 1,4510
TARGET 1,4200
ZYSK:
cała pozycja -32 pipsy
Short 1,4478
SL 1,4510
TARGET 1,4200
ZYSK:
cała pozycja -32 pipsy
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
Gratuluje określenia kierunku impulsu. W przypadku kangura wystarczy czasem go określić a potem zamknąć oczy i obudzić się za tydzień lub dwa. W tym wypadku 1:0 dla Ciebie. 150pkt do zgarniecia bylo. Obawiałem się właśnie tego że wybije jeszcze ponad 1.05 i w moim wypadku zamknęło mi długoterminowego Shorta na BE ( pozycja na tydzien, dwa ).andymen pisze:Jedyne, co zrobiłem, to przeanalizowałem dzienny. Bardzo możliwe, że nie mam racji, więc reklamacji nie przyjmujęMkubuxK pisze:Witaj,
Czy byłbyś w stanie rozrysować na większym interwale lub spróbować rozrysować układ fal dla AUDUSD ? D1, H4. Byłbym bardzo wdzięczny. Sam próbowałem swego czasu rozrysować ten układ ale pogubiłem się już na dobre w liczeniu - może Twoje świeże spojrzenie coś by pomogło.,ale gdybym miał coś grać teraz na AUD/USD, to wybrałbym opcję taką jak w załączeniu.
Jeśli poprosisz Piotra o pomoc i znajdzie czas i ochotę, to na pewno zrobi to o wiele lepiej
fx-forum
WEJŚCIE NR 17
Long 1,4554
SL 1,4492
TARGET 1,4650
ZYSK:
I połowa 40 pipsów
II połowa 75 pipsów
Zlecenie aktywowane w nocy. Jest to fala V więc nie spodziewam się fajerwerków. Lada moment zacznie się korekta.
Chyba już mamy korektę.
Long 1,4554
SL 1,4492
TARGET 1,4650
ZYSK:
I połowa 40 pipsów
II połowa 75 pipsów
Zlecenie aktywowane w nocy. Jest to fala V więc nie spodziewam się fajerwerków. Lada moment zacznie się korekta.
Chyba już mamy korektę.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
Oznaczenie na poprzednim wykresie jest błędne, ale w związku z tym, że to jest wykres z wejściem, zamieszczam drugi poprawiony. 
Poprawiony oczywiście dzięki Piotrowi
EDIT: Poprawiłem falę iii, która była rozrysowana jeszcze przed wykształceniem v, co w efekcie spowodowało, że stała się najkrótsza.

Poprawiony oczywiście dzięki Piotrowi

EDIT: Poprawiłem falę iii, która była rozrysowana jeszcze przed wykształceniem v, co w efekcie spowodowało, że stała się najkrótsza.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 01:41 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
- jasonbourne
- Pasjonat