Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

:arrow:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WEJŚCIE NR 15

Short 1,4280
SL 1,4319
TARGET 1,4110

ZYSK:
cała pozycja -39 pipsów

Koncertowa akcja wystopowania pozycji. Kurs aktywował zlecenie po czym ruchem jednostajnym niemal prostoliniowym pomknął w stronę stopa.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Witaj,

Czy byłbyś w stanie rozrysować na większym interwale lub spróbować rozrysować układ fal dla AUDUSD ? D1, H4. Byłbym bardzo wdzięczny. Sam próbowałem swego czasu rozrysować ten układ ale pogubiłem się już na dobre w liczeniu - może Twoje świeże spojrzenie coś by pomogło.
fx-forum

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

MkubuxK pisze:Witaj,

Czy byłbyś w stanie rozrysować na większym interwale lub spróbować rozrysować układ fal dla AUDUSD ? D1, H4. Byłbym bardzo wdzięczny. Sam próbowałem swego czasu rozrysować ten układ ale pogubiłem się już na dobre w liczeniu - może Twoje świeże spojrzenie coś by pomogło.
Jedyne, co zrobiłem, to przeanalizowałem dzienny. Bardzo możliwe, że nie mam racji, więc reklamacji nie przyjmuję :lol: ,ale gdybym miał coś grać teraz na AUD/USD, to wybrałbym opcję taką jak w załączeniu.
Jeśli poprosisz Piotra o pomoc i znajdzie czas i ochotę, to na pewno zrobi to o wiele lepiej :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 16

Short 1,4478
SL 1,4510
TARGET 1,4200

ZYSK:
cała pozycja -32 pipsy
Brett Steenbarger

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

andymen pisze:
MkubuxK pisze:Witaj,

Jedyne, co zrobiłem, to przeanalizowałem dzienny. Bardzo możliwe, że nie mam racji, więc reklamacji nie przyjmuję :lol: ,ale gdybym miał coś grać teraz na AUD/USD, to wybrałbym opcję taką jak w załączeniu.
Jeśli poprosisz Piotra o pomoc i znajdzie czas i ochotę, to na pewno zrobi to o wiele lepiej :wink:
Gratuluje określenia kierunku impulsu. W przypadku kangura wystarczy czasem go określić a potem zamknąć oczy i obudzić się za tydzień lub dwa. W tym wypadku 1:0 dla Ciebie. 150pkt do zgarniecia bylo. Obawiałem się właśnie tego że wybije jeszcze ponad 1.05 i w moim wypadku zamknęło mi długoterminowego Shorta na BE ( pozycja na tydzien, dwa ).
fx-forum

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 17

Long 1,4554
SL 1,4492
TARGET 1,4650

ZYSK:
I połowa 40 pipsów
II połowa 75 pipsów

Zlecenie aktywowane w nocy. Jest to fala V więc nie spodziewam się fajerwerków. Lada moment zacznie się korekta.

Chyba już mamy korektę.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Oznaczenie na poprzednim wykresie jest błędne, ale w związku z tym, że to jest wykres z wejściem, zamieszczam drugi poprawiony. :wink:

Poprawiony oczywiście dzięki Piotrowi :D

EDIT: Poprawiłem falę iii, która była rozrysowana jeszcze przed wykształceniem v, co w efekcie spowodowało, że stała się najkrótsza.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 01:41 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Nie jest to prawdą, że pierwszy rysunek jest błędny ( pomijając podfale w obu :) ) . Są to oznaczenia alternatywne i na obecną chwilę równie prawdopodobne.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Jak znajdę trochę czasu, spróbuję też powrzucać oznaczenia, bo widzę, że fajnie działacie, bardzo szczegółowo.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ