Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

qwerty633
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qwerty633 »

Pytanie teoretyczne:
Gdybym ustawił poślizg większy od TP
i cena miał poslizg taki że zlecenie zostało by otwarte poza zasięgiem mojego TP
to system zrealizowałby takie zlecenie czy odrzucił?
Obstawiam że zrealizuje, trzeba przecież prowizje płacić :) Na pewno zrealizuje sie (i natychmiast zamknie) zlecenie warunkowe buy stop które ustawisz po cenie niższej niż aktualna zamiast wyższej (sam niechcąco raz takie 'zlecenie warunkowe' zrobilem, prowizje zapłaciłem :))

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No nie do końca. W takim wypadku prawdopodobnie zlecenie zostanie przyjęte jednak parametr TP nie zostanie ustawiony. Natomiast sam przykład jest dość irracjonalny, bo zakładamy akceptowany poślizg większy niż oczekiwany zysk, a dając takie zlecenie musimy być świadomi możliwych tego konsekwencji :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jb
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jb »

Witam,
czy Dukascopy wypłaca ojro w SEPA czy SWIFTem? Wiem ze wpłaty prawie zawsze można robic SEPA ale wypłaty jest im wygodniej robić SWIFTem co niestety wiąże się z powyższonymi kosztami.

Pozdr,
JB

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

jb pisze:Witam,
czy Dukascopy wypłaca ojro w SEPA czy SWIFTem?
Wypłaty mogą być realizowane za pomocą obu sposobów. Standardowo jest to SWIFT jednak na życzenie klienta może być to robione za pomocą SEPA - wtedy wystarczy w treści maila z formularzem dopisać, że taki sposób preferujemy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

mam pytanie odnośnie oprogramowania. czy działa już soft na androida oraz czy jest jakiś program do trejdów na windows mobile?
Yes, I can

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Spragniony pisze:czy działa już soft na androida oraz czy jest jakiś program do trejdów na windows mobile?
Działać działa natomiast nie ma jeszcze możliwości handlu, czyli typowa aplikacja do śledzenia rynku. Taką opcję ma jednak oprogramowanie dla iPhone'a i iPada - dla tego drugiego testowałem i powiem szczerze - rewelacja :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

raposo pisze: Taką opcję ma jednak oprogramowanie dla iPhone'a i iPada - dla tego drugiego testowałem i powiem szczerze - rewelacja
no właśnie, dobrze wiedzieć, bo w najbliższych dniach będę wybierać między htc z androidem a iphone'em ;)
a czy na iPadzie można robić analizy (wsparcia opory fibo) czy tylko dostępny jest goły wykres?

raposo pisze:nie ma jeszcze możliwości handlu, czyli typowa aplikacja do śledzenia rynku
czyli będzie :) można się jej spodziewać jeszcze w tym roku?
Yes, I can

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Spragniony pisze:a czy na iPadzie można robić analizy (wsparcia opory fibo) czy tylko dostępny jest goły wykres?
Jeśli chodzi o narzędzia do analizy to tylko goły wykres ale jest dostępnych sporo innych użytecznych opcji i informacji np. newsy, kalendarz, forex tv, raporty z konta, pivoty, sentyment itd. No i bardzo przyjemna oprawa graficzna :).
Spragniony pisze:czyli będzie można się jej spodziewać jeszcze w tym roku?
Taki jest plan ale jak będzie to jeszcze nikt nie wie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

A czy na ipad-ie lub iphone-e z Dukascopy mozna ustawić domyślny SL,TP i ilość UNITS ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rh-fx pisze:A czy na ipad-ie lub iphone-e z Dukascopy mozna ustawić domyślny SL,TP i ilość UNITS ?
iPhone'a nie mam więc nie wiem natomiast na iPadzie można wpisać dowolną wartość wolumenu ręcznie. SL i TP ustala się w momencie zawierania transakcji lub później modyfikując pozycję jednak sztywnych, domyślnych parametrów odległości ustawić się nie da.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ