7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

MaxRipper pisze:Tak teraz zerknąłem to wychodzi na to, że na mojej platformie brakuje niezłego fragmentu świec na W1 (nie wykluczam ze tak nie jest też na innych TFach). I jak widzisz z automatu kanał inaczej się rysuje. Brokerzy MM i ich platformy MT4 to jeden wielki g...niot! Nawet danych nie potrafią w całości dostarczyć. Przecież dokładne dane są cholernie ważne.
jak miałem dziury to wywalałem plik historii pary na okreslonym interwale (teraz nie powiem gdzie) i MT4 musiał od nowa ładować. wtedy już było poprawnie.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Zobacz tutaj ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=27207 ... To jest sprzed szmatu czasu do tyłu ... Ewidentnie widać, że MIN jest w okolicach 1.18XX ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Faktycznie minimum u Ciebie jest z kosmosu ... Minimum było w granicach 1.18XX a u Ciebie jest w okolicy 1.25XX ... To kosmos ...
Chyba zacznę robić cotygodniową weryfikację danych w MT (AlpariUS) z danymi z Dukasa (mają świetną jakość). Sobie napiszę jakiś automat do konwersji i wyeliminuję i ten problem. Powiem tak - FX jest takim rynkiem, że nie dość, że jest sam w sobie dość skompilowany to jeszcze od strony brokerów występują tego typu rożne kwiatki. Nie ma co się dziwić, że większość przegrywa.
Kenia pisze:ak miałem dziury to wywalałem plik historii pary na okreslonym interwale (teraz nie powiem gdzie) i MT4 musiał od nowa ładować. wtedy już było poprawnie.
Hah zadziałało!

Wnoszę o pochwałę!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

MaxRipper
Jak "odświeżyłeś" sobie dane w MT4 z centrum historii?
U mnie było wszystko OK na platformie ale zacząłem się bawić i usunąłem dane z każdego interwału i nastęnie kliknąłem Pobierz i po po braniu jest katastrofa :(? dane nie są kompletne i ten wskaźnik do rysowania kanałów zaczął przez to wariować :) heh
Może ktoś ma jaką radę...?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

czerwinek pisze:MaxRipper
Jak "odświeżyłeś" sobie dane w MT4 z centrum historii?
U mnie było wszystko OK na platformie ale zacząłem się bawić i usunąłem dane z każdego interwału i nastęnie kliknąłem Pobierz i po po braniu jest katastrofa :(? dane nie są kompletne i ten wskaźnik do rysowania kanałów zaczął przez to wariować :) heh
Może ktoś ma jaką radę...?
Ja też sobie polepszyłem dane historyczne z Metaquotes. Dziury po kilka tygodni po tym miałem. Wywaliłem wszystko z folderu History. Po uruchomieniu platformy zassał poprawne. przynajmniej na tyle, że kluczowe poziomy są zachowane i nie brakuje całych dni.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Hah zadziałało!
No i o to chodzi! :mrgreen: Zerknij teraz na moje zrzuty i na ostatni swój. Różnica w kanale jest jakieś 20 pipsów maksymalnie, co przy takim TFie jest do bardzo prostego odsiania na niższych TFach jeśli się gra to co się widzi oczywiście a nie liczy, że cena TRAFI W PUNKT! ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Tak se myślę czemu ja nie gram? ... Od wczoraj było by już jakieś +250 ... Aha ... Już wiem! ... Cierpliwość i konsekwencja ... :mrgreen:

A czemu nie piszę wejść dzisiaj? ... Bo dzisiaj jest mój "dzień zguby" ... CZWARTEK ach ten CZWARTEK ... Ileż to już razy na "-"? ... Niby człowiek sobie radzi z psychą ale jak otwieram platformę w czwartek rano, to pulsior 200 ... No niestety, ten typ tak ma ... Jak kiedyś urwałem w Astrze michę na przejeździe kolejowym, to później przez pół roku wszyscy na mnie trąbili jak z prędkością 2 km/h sunąłem przez przejazdy tramwajowe ... Hmmm ... A wydawało mi się, że to pikuś będzie i zapomnę ... Ehhhh ... ta psychika ... :mrgreen:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:No i o to chodzi! Zerknij teraz na moje zrzuty i na ostatni swój. Różnica w kanale jest jakieś 20 pipsów maksymalnie, co przy takim TFie jest do bardzo prostego odsiania na niższych TFach jeśli się gra to co się widzi oczywiście a nie liczy, że cena TRAFI W PUNKT!
Dokładnie. Trzeba być krok za ruchem rynku a nie krok przed nim - wtedy spekulacja przynosi profity. Jedyne do czego u siebie w ostatnim czasie mam pretensje to to, że nie tnę straty w zalążku tylko czekam na stopa. W końcu obserwując Twoje zagrania widzę, że chyba lepiej jest stracić -12 pipek widząc ze cena leci na łeb poniżej naszego i wejścia (i ew. wejść ponownie jak się rozmyślą ze spadaniem) niż czekać na SLa.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:lepiej jest stracić -12 pipek widząc ze cena leci na łeb poniżej naszego i wejścia (i ew. wejść ponownie jak się rozmyślą ze spadaniem) niż czekać na SLa.
That is it! Ciach strata najszybciej jak się da ... :mrgreen:

OK. Ja uciekam. Może coś skrobnę przy obiedzie ... Trza w końcu żonce na waciki zarobić jak się nie spekuluje ...

Tytan! Tytan! Jak ja go lubię! Jak ja lubię chłopaków co jadą po całości ... A co? Jak robić to HIGH END-owe wykonania ... Jadę pogadać, podpisać i zainkasować deczko paciorków na konto ... Lubię ich http://www.anwil.pl/ bo chłopaki wiedzą czego chcą i modernizują wsio co się da tak aby gonić niemiaszków ... Se postanowili, że próżnię polepszą kolejną sztuką ... Ot i kerimb się znalazł w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie ... :mrgreen:

Hmmmm ... tak sobie teraz myślę, że OK tytan ... Jak by TU154M był z niego wykonany, to by się mógł rozpaść na te milion kawałków i kawałeczków i szczątki by mogły być w promieniu 700 m a tak ... blacha ... hmmmm ... czy blacha tak lata?

By the way ... Darz bór! :mikolaj:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:Tytan! Tytan! Jak ja go lubię! Jak ja lubię chłopaków co jadą po całości ... A co? Jak robić to HIGH END-owe wykonania ...
Niesamowita maszyna - robi wrażenie jak.. co najmniej pojazd obcych :) :D

Zablokowany