7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

MaxRipper pisze:Dziś też obserwowałem zachowanie edka i kabla i pomyślałem rano ze pewnie będziesz brał kabla
A więc proste ... :D

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

<kerimb> pisze:Mam nadzieję, tak jak pisałem, że polezą chociaż deko za MIN
Sorry ale tego nie kumam.
MaxRipper pisze:Bardzo dobrze wytłumaczone Smile
Fakt. Niemniej trochę brakuje szerszego kontekstu z wyższych TF. Wreszcie mam pewność co oznacza "rozjeżdzanie"w slangu Kerimba :lol: .

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:Sorry ale tego nie kumam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dzięki !

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

<kerimb> pisze:
<kerimb> pisze:Jeśli wlezą w ciągu tygodnia w konsolę na D1, to odpowiedź co do dalszego kierunku jest banalnie prosta
Mam nadzieję, że tego nie będą realizować ...
Mamy ciekawą sytuację w chwili obecnej ... Z jednej strony myknęli sobie lekką konsolidację na D1 (wylecą?) ... W1 UP ... Kanał na W1 do 1.5050 ale z ograniczeniem na MN na 1.4778 ... Zobaczymy ... Ja liczę, tak jak pisałem, że dojadą UP i zacznę grać od następnego tygodnia na nowej W1 ... Jak na razie założenia realizują :D

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Mirek gratuluję wyniku!

Dziś po porannej analizie wszystko wskazuje za kontynuację zwyżki do poziomów które pokazuje kanał na W1. To oczywiście może się zmienić ale gramy co widzimy :).

Teraz mam pytanie co do historii danych. U mnie nieco inaczej rysuje się np kanał W1 - i tu pytanie, wgrywałeś jakieś wiarygodne dane do MT (np. z Ducasa)? Bo zauważyłem w AlpariUS nawet świeczki na W1 się różnią. Co ciekawe Twój kanał pięknie się pokrywa z ważnymi oporami z D1 - mój nie pokrywa się z niczym :(...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Mirek gratuluję wyniku!
Cześć Max! Dziękuję! Jak bym grał, to bym deko się zeźlił na siebie, bo ostatnie zleconko jak widzę teraz dawało by jakieś +100 dodatkowo. Stop był moim zdaniem OK ale jak bym grał to wlazł bym jeszcze raz po zdjęciu ostatniego SLa ... :mrgreen:
MaxRipper pisze:U mnie nieco inaczej rysuje się np kanał W1
To znaczy jak i za pomocą czego? Wskaźnika, ręcznie rysujesz? Możesz wrzucić screen? Moje dla D1 i W1 masz w załączeniu. Danych żadnych nie wgrywałem i jadę w oparciu o REAL FxPRO. Normalnie jak gram, to dlatego, że wszystko mam oparte o MT4 i tam daję zlecenia, które są automatycznie kopiowane na moje inne konto ... Świeczki będą się zawsze róźniły ze względu na różnicę czasową ale to nie ma i tak większego znaczenia dla mnie ... Do właściwej oceny i podglądu patrzę na świeczki UK ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Co do pokrywania, to zerknij na W1 dla GBPUSD, które ja mam ... Zauważ, że można by było ręcznie narysować kanał na W1 (żółte linie), który de facto tak wygląda tylko ... tylko, że on dokłądnie się pokrywa z tymczasowym kanałem na MN (również w załączeniu) ... Dla mnie najważniejsze są właśnie te kanały tymczasowe w oparciu o które gram i które po ich przełamaniu dają jasny obraz co dalej ... Jeśli taki kanał po przełamaniu nie tworzy nowego tymczasowego tylko pokrywa się z tym podstawowym, to jasne jest, że mamy otwartą drogę (prawdopodobieństwo jest dużo, dużo większe) do jego nowych granic głównych itd ... Dokładnie tak samo jak z Sup/Res gdzie przełamanie powiedzmy oporu na niższym TF daje drogę do następnego na wyższym TF itd itd ... Nic specjalnego ... Jeśli dodatkowo Sup/Res i kanały pokrywają się (nie muszą!), to jest to dodatkowy agument za poprawnością analizy i zwiększenia prawdopodobieństwa zajęcia poprawnej pozycji itd ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:To znaczy jak i za pomocą czego? Wskaźnika, ręcznie rysujesz? Możesz wrzucić screen?
Chodzi o kanały rysowane za pomocą SHI CHANNEL od TRO.

Tak teraz zerknąłem to wychodzi na to, że na mojej platformie brakuje niezłego fragmentu świec na W1 (nie wykluczam ze tak nie jest też na innych TFach). I jak widzisz z automatu kanał inaczej się rysuje. Brokerzy MM i ich platformy MT4 to jeden wielki g...niot! Nawet danych nie potrafią w całości dostarczyć. Przecież dokładne dane są cholernie ważne.

Przykład w załączniku.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem u jakiego brokera robisz swoje analizy ale zerknij chociażby na XTB DEMO i na kanał na W1 dla ichnich świeczek ... Jest dokłądnie taki sam ... Lagi mogą się zdarzać o kilka czy kilkanaście pipsiorów w zależności od brokera ale ta wielkość różnicy nie ma zasadniczego znaczenia, bo i tak na Sup/Res się to odsiewa ...

Faktycznie minimum u Ciebie jest z kosmosu ... Minimum było w granicach 1.18XX a u Ciebie jest w okolicy 1.25XX ... To kosmos ...

Zablokowany