Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Max moja propozycja jest taka:
Nie ma mowy, żeby to była fala (iii), a jest to trójkąt na fali (ii)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

andymen pisze:Max moja propozycja jest taka:
Nie ma mowy, żeby to była fala (iii), a jest to trójkąt na fali (ii)
Ja myślę ze na rynku się dzieją takie rzeczy, które się nawet Elliottowi nie śniły :D.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze: Ja myślę ze na rynku się dzieją takie rzeczy, które się nawet Elliottowi nie śniły :D.
W piątki zawsze dzieją się ciekawe rzeczy. Zapomniałem Ci dać pochwałę za artykuł ze stopki, więc daję teraz :wink:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

andymen pisze:W piątki zawsze dzieją się ciekawe rzeczy. Zapomniałem Ci dać pochwałę za artykuł ze stopki, więc daję teraz
Dzięki! Swoją drogą artykuł omawia tylko podstawy Money Managementu. Wkrótce napiszę kolejny art przechodząc tym samym do zaawansowanych technik zarządzania wielkością pozycji.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 12

Long 1,4361
SL 1,4347
TARGET 1,4510

ZYSK:
cała pozycja 0 pipsów

Miałem nadzieję na bardziej dynamiczną falę, aczkolwiek jest szansa, że jest to fala i:(i) (tak przynajmniej ją oznaczam) i rozkręci się jeszcze. Wydaje mi się, że mieliśmy do czynienia z korektą płaską na fali 4. Znów mam opory przed interpretowaniem wzrostu z 14.04.11 jako fali B, ale jak na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy.

EDIT: Wciąż nie zmieniłem zdania odnośnie tych fal, ale nie chciałem ryzykować i mam zamiar wejść trochę wyżej.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 13

Long 1,4323
SL 1,4294
TARGET 1,4510

ZYSK:
I połowa pozycji 22 pipsy
II połowa -5 pipsów

Myślałem, że wejdę wyżej, a wszedłem jednak dużo niżej. Poprzednie BE wydaje się uzasadnione.
Dopóki kurs nie zejdzie poniżej 1,4300 będę próbował longa.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 11:35 przez andymen, łącznie zmieniany 2 razy.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Druga możliwość jaka wchodzi w rachubę, to oczywiście trójkąt na całej fali 4. Tak czy inaczej chyba jeszcze za wcześnie na zmianę trendu.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Poprawiona wcześniejsza wersja trójkąta na fali IV. Wciąż jeszcze jest duża szansa na longa, ale tak jak napisałem przy okazji poprzedniego wejścia, spadek poniżej 1,4300 zaneguje tą opcję. To co najistotniejsze, to wydaje mi się, że mamy falę III zakończoną.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Ja dopatrywałbym się tutaj powoli pierwszej fali jako trójkąt który wcześniej rysowałem mając na myśli korektę czyli falę czwartą. Teraz natomiast fali trzeciej. Z naciskiem na powoli. :) Rysunek uzupełnię, teraz nie mam warunków. Jeżeli tak to jednak oznaczenie z falą C a nie 3 z poprzedniego mojego oznaczenia nabiera mocy.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

W]EJŚCIE NR 14

Long 1,4301
SL 1,4266
TARGET 1,4510

ZYSK:
I połowa 35 pipsów
II połowa -22 pipsy

Chyba jestem jednak przekorny, bo nie odpuściłem tego longa i chyba dobrze na tym wyjdę. W najgorszym razie zaliczę falę A na korekcie.

EDIT: Jestem już wyleczony z longa :wink:
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ