BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Dlaczego tyle luk jest, jak np na 1min wykresie EUR-USD?
Pomijam różnicę samych świec bo każdy może mieć, ale żeby takie luki do 0,5 dużego pipsa dochodzą,
Co przy spreadzie 1,8 + 0,5 poślizgu na luce daje łącznie do 2,3 dużego pipsa jako całkowity koszt spreadu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Janek Trader pisze:Pomijam różnicę samych świec bo każdy może mieć, ale żeby takie luki do 0,5 dużego pipsa dochodzą,
Co przy spreadzie 1,8 + 0,5 poślizgu na luce daje łącznie do 2,3 dużego pipsa jako całkowity koszt spreadu.

Niestety u brokera MM tak to wygląda albo i gorzej ,będąc jednak uczciwy wobec Bossy uważam to za małą niedogodność w porównaniu do innych brokerów MM i ciche rozszerzanie spredu z 2 na 5-7-11 pipsów,

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:
s_zadora pisze:jabu napisał:
panowie kiedy planujecie ECN na razie ALIOR TRADE ruszył dzisiaj ?

Nie planujemy wprowadzenia takich zmian.
Niedobrze,niedobrze Panowie !!!,to powinno być naturalne że będziecie się rozwijać.
Uważam że banki bez prawdziwego ECN nie mają racji bytu

Pozdrawiam..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

zz pisze:Niestety u brokera MM tak to wygląda albo i gorzej ,będąc jednak uczciwy wobec Bossy uważam to za małą niedogodność w porównaniu do innych brokerów MM i ciche rozszerzanie spredu z 2 na 5-7-11 pipsów
co prawda nie dostrzegam tego typu praktyk, ale też nie siedzę z lupą na spreadzie w Bossie jednak 12.04.2011 na GU miało jak dla mnie dziwne zachowanie, raczej żadnych danych wtedy nie było, a spread dziwnie skakał i trwało to znacznie dłużej niż od godź 23:03 bo wtedy wkurzony dopiero załączyłem wskaźnik który to zapisywał.

zz
Maniak
Maniak

kris007 pisze:co prawda nie dostrzegam tego typu praktyk, ale też nie siedzę z lupą na spreadzie w Bossie jednak 12.04.2011 na GU miało jak dla mnie dziwne zachowanie, raczej żadnych danych wtedy nie było, a spread dziwnie skakał i trwało to znacznie dłużej niż od godź 23:03 bo wtedy wkurzony dopiero załączyłem wskaźnik który to zapisywał.
Czyli spred na GU skakał między 30 a 70 pipsów.
Prośba do kolegów co mogą coś powiedzieć jak było w tym czasie na ECN ?.
Dobrze by było pilnować w przyszłości tych porównań.

Pozdrawiam.

PS
kris007 pisze: co prawda nie dostrzegam tego typu praktyk, ale też nie siedzę z lupą na spreadzie
Myślę że większość z nas nie siedzi.
Dwa razy robiłem takie doświadczenie u brokera MM // NIE w BOSSIE // pilnowałem tego non stop i dwa razy był wał......

Pozdrawiam.

Dodano po 37 minutach:

PS prosimy przedstawicieli BOSSA .pl o odnie sienie się do tego spredu na GU w dniu 12/na 13- 04 -2011
trwało to prawie dwie godziny.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

kris007 pisze: a spread dziwnie skakał i trwało to znacznie dłużej niż od godź 23:03 bo wtedy wkurzony dopiero załączyłem wskaźnik który to zapisywał.
Zapodałbyś ten wskaźniczek??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

:arrow:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 06:16 przez Norman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

kris007

Mógłbyś zapodać ten wskaźnik ? Ja gram na GO4X i tam o dziwo nie ma takich zmian spreadu. Sa stałe nawet na dane, choć uczciwie trzeba przyznać, że jak są ważne dane to platforma zaczyna mulić i ciężko jest klepnąć zlecenie . Trwa to 2-3 minuty, ale można w sumie klepnąć zlecenie i jak pisałem spread jest stały. GO4X ma crossy ze stałym spreadem, ale dla poprawy atrakcyjności oferty dołożył najpopularniejsze pary ze zmiennym spreadem. Nie gram na nich jednak bo dosyć szybko zauważyłem, że w chwilach gdy rynek jest bardziej zmienny to spread na tych crossach jest wyższy niż na parach ze stałym spreadem. Taki wskaźniczek by mi sie przydał aby oceniać na bieżąco o ile się różni spread.
Tak na marginesie to nie bardzo rozumiem postawę Bossy.
Mają małą ofertę instrumentów ( w tej chwili najmniejszą spośród polskich brokerów) , robią łachę z wprowadzeniem mikrolotów, a do tego z ECN im nie po drodze.
Nie bardzo wiem w jaki sposób chcą pozyskać klientów ? Na chwilę obecną ja bym się do Bossy nie przeniósł bo i po co.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

zz
Maniak
Maniak

MarioDM pisze:choć uczciwie trzeba przyznać, że jak są ważne dane to platforma zaczyna mulić i ciężko jest klepnąć zlecenie . Trwa to 2-3 minuty, ale można w sumie klepnąć zlecenie i jak pisałem spread jest stały
Widziałem jak spred się zmienia w pół sekundy o 7-9 pipsów,a przez 2-3 minuty to może się zmienić o 200 pipsów .

Pozdrawiam.

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Borek »

A może BossaFX rozważy zmniejszenie spread'ów ?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Janek Trader pisze:Zapodałbyś ten wskaźniczek??

e-SaveSpread wrzucamy do experts, natomiast plik .csv z zapisem znajduje się w experts\files.

Drugi to wskaźnik i pokazuje jedynie alert jeśli spread się zmieni ponad normalną wartość.

ODPOWIEDZ