Szkoła Scalpingu
Ładne wejście, widać że cena chciała iść do TP, ale jej nie pozwoliłeś na to. Ja miałem plus 10 pipsów, zamiast zamykać dostałem po BE, nie dobrze.HunterPL pisze:wejście z dziś:
Wejście na podstawie:
-kierunek na podstawie H4/h1
-timing na podstawie m5
-wyjscie na podstawie m5...
Wnioski:
-slabe wyjscie...
-RR slabe 1,5
no nic nie będzie
spoko ja też trzymam demo, a mialem taki moment ze juz prawie kase wpłacałem 
EDIT:
Traktujesz to podobnie jak ja... - ambicjonalnie
a chyba to droga do nikąd tak sądzę.
no ale nie wiem moze się co do Ciebie mylę ale co do siebie na pewno nie.
Za chwilę screen z wejściami...

Wejście numer jeden - liczyłem że odbije się z poziomu M30... niestety jeden powód to zbyt mało. Pozycja stratna na -0,80 (8p.)
Wejście numer dwa - cena zrespektowala poziom z H1, liczylem na odbicie (główny trend wzrostowy) - trochę chciałem zrobić coś na kształt anty stop loss 0,04 lota, gdy zaczęła się konsola zamknąłem 3/4 pozycji i zostawiłem tylko 0,01 l. który ladnie sprofitował, jednak rynek nadal moim zdaniem był w konsolidacji nie chciałem dalej czekać choc miałem ustawione be+3
ZYSK: 6p. razem 2,40 $
Jednak to drugie wejście mi nie gra wszedłem na szpuli czego w założeniach systemu mam unikać...
no i ta wielkośc pozycji... 0,04...
Stan kapitału 32.06 $
Strata: -0,94 $
Edit2 :
Dzięki za komentarze do moich wejść

EDIT:
Traktujesz to podobnie jak ja... - ambicjonalnie

Za chwilę screen z wejściami...

Wejście numer jeden - liczyłem że odbije się z poziomu M30... niestety jeden powód to zbyt mało. Pozycja stratna na -0,80 (8p.)
Wejście numer dwa - cena zrespektowala poziom z H1, liczylem na odbicie (główny trend wzrostowy) - trochę chciałem zrobić coś na kształt anty stop loss 0,04 lota, gdy zaczęła się konsola zamknąłem 3/4 pozycji i zostawiłem tylko 0,01 l. który ladnie sprofitował, jednak rynek nadal moim zdaniem był w konsolidacji nie chciałem dalej czekać choc miałem ustawione be+3
ZYSK: 6p. razem 2,40 $
Jednak to drugie wejście mi nie gra wszedłem na szpuli czego w założeniach systemu mam unikać...

Stan kapitału 32.06 $
Strata: -0,94 $
Edit2 :
Dzięki za komentarze do moich wejść

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2011, 19:48 przez Mavratus, łącznie zmieniany 2 razy.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
@GRAFMAX
Miało się odbić od LT?
BTW - czy jeden powód to nie za mało by wejść w pozycję ? (nie tyczy się GRAFMAXA to pytanie bo miał 2)
EDIT:
Co do mojego 2 wejścia cena doszła teraz tam gdzie miałem TP... ale jednak wolałem wyjść... co za porażka.
Miało się odbić od LT?
BTW - czy jeden powód to nie za mało by wejść w pozycję ? (nie tyczy się GRAFMAXA to pytanie bo miał 2)
EDIT:
Co do mojego 2 wejścia cena doszła teraz tam gdzie miałem TP... ale jednak wolałem wyjść... co za porażka.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.