4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel
tak myśle, że bardzo ładnie sie uzupełniająNMike pisze:Widze, ze obie strategie przypadły do gustu
Wybyłem na godzinkę i TP trafione tzn, kabel sie otarł o 1 pips

Jakiś pomysł na edka TP trafione ? zamykac chyba nie ma sensu + 42 pips
edit 18:15
Na dzisiaj koniec w sumie niepotrzebnie trzymałem pozycje które trafiły swoje TP - pospadało mi a ze czas zacząć weekend zakończyłem dzień na + 52 pips.
Czyli w sumie straciłem jakieś 40 ; (. Więcej konsekwencji w realizowaniu celów czego sobie i Wam życzę.
The key to living is giving.
-
- Stały bywalec
Odszukałem wątek o tym shorcie.freetrader pisze: Jak byście się bronili przed takim shortem jak na obrazku?
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... tcount=695
(zerknij na to co napisał na zielono - fajny trade - z wykorzystaniem poprzedniej świeczki - w opisie wkradł mu sie błąd z 1TP)
Osobiście chyba bym odpuścił ze względu na zbyt odległy TP w okolicach 21MA - (cienka różowa) w trakcie silnego trendu juz sie nauczyłem zeby bardzo ostroźnie podchodzić do pozycji które ma sie otwierać przeciwko niemu. Jednak jak ktoś bardzo chciał ryzykować z dużym SL to ten short nie był wtopą a pozycją na +37 pipsów

U mnie ze względu na innego brokera godzinowo troszkę inaczej niż na Twoim screenie.

freetrader czemu nie masz średnich nałożonych na wykres ? Bez nich system Philipa jest bezużyteczny.
The key to living is giving.
-
- Stały bywalec
Tak, wiem, ja chciałem patrzeć na same sygnały MACD i faktycznie nie pomyślałem o MAGajowy pisze:freetrader czemu nie masz średnich nałożonych na wykres ? Bez nich system Philipa jest bezużyteczny.
Ciekawą rzecz napisał Phil:
Czyli odpuścił pierwszy sygnał i wszedł później (niebieska pionowa) - ciekawe na jakiej podstawie? Chyba trochę "na oko"I took the trade after the 16:00 candle at 1.3145 and stoploss 1.3173 with first target 1.2320. Risking 28pips of yesterdays 60+ gain. There money not mine. It is also a risky one as it havent test the longtermtrend at 1.3180
Gdyby w tym przypadku poprowadzić linię Mouteki, wejście byłoby OK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec