MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Maciek-jak dzis.U mnie masakra-czy to mozliwe?

xeo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: xeo »

Maciek jeżeli nie śledzisz systemu live to nie podawaj wyników bo linie MM się zmieniają w ciągu dnia w zależności od tego czy osiągną poziomy +1/8 i -1/8 więc wieczorem może to wyglądać pięknie ale grając live może wyczyścić konto. Na przykład dziś rano linia 4/8 na GBPUSD była na 1.9958, a teraz jest na 1.9897

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

o to chodziło - w końcu ktos sie odezwał :)

OK - dla jasności bedę opierał się o ustawienia linii z godz. 8. tu przecież nie chodzi o to żeby sprzedawać gdy będzie pivot sell czy kupować na linii oznaczonej buy, tylko wykonać ruch gdy cena przekroczy poziom - niezależnie jaki.

poza tym oba poziomy które podaleś nadal funkcjonują - zmieniły sie tylko ich nazwy, ale nie wartości cenowe - poziom 1.9958 to obecnie [6/8] pivot sell. handlując w oparciu o ich charakterystyki typu pivot sell, buy, resistance itp. ma to duże znaczenie.

grając jak ja nie ma to większego znaczenia, gdyż pozostają w tej samej odległości od siebie.

ogólnie MM jest wskaźnikiem gannowym i ma jakąś tam własną filozofię, która jest w sumie nieistotna - uznaję go po prostu za rodzaj pivotów. mi spodobał się bo dopasowuje sie do zmienności pary co uważam za najważniejszą sprawę.

dzięki za uwagi !

pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Rozpocząłem etap II czyli teraz tylko 3 najlepsze pary oraz drobna modyfikacja sysa - zobaczę jak to będzie wyglądać, gdy po nieudanej transakcji otworzę pozycję przeciwną. Jezeli jeszcze ktoś jest zainteresowany wynikami zapraszam do dyskusji.

pzdr
Money Never Sleeps

xeo
Bywalec
Bywalec

Ja jestem jak najbardziej zainteresowany, ciekaw jestem co z tego wyjdzie bo mam złe wspomnienia z zastosowaniem wskaźnika MM

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Widze ze jakos nie dotarl tu moj post.Wiec napisze w skrocie.Testuje caly czas ale wyniki mam slabe.Chyba zle wchodze /za szybko/Pomysl gramia tylko trzema parami jest dobry gdyz sadze ze obserwowanie wielu par na raz troche rozprasza.Testuje dalej moze bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Po tygodniowej przerwie przystapilem ponownie do testowania.Dzis dobry dzien.4xTP 1xSL 2xnie gralem.
Ale mam pytanie. XEO pisze o zmieniajacych sie liniach MM.Czy ja dobrze rozumie.Glownie opieram sie na wskazniku ADX i sredniej .Linie MM stosuje jako momenty wejscia i wyjscia z pozycji.Jest mi to obojetne co to za linia .Wchodze zgodnie z juz wspomnianymi wskaznikami po przecieciu swieczki danej linii i ustawiam TP na nastepnej.Wiem ze mozna wyciagnac wiecej pipsow ale rownolegle gram inna strategia w real wiec patrze na tamte wykresy.Wiec czy moze mi ktos w skrocie opisac znaczenie MM /mam materialy ale po angielsku i jakos ciezko mi wyjatkowo to zrozumiec/
Dziekuje

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

hej

nie mam za dużo czasu obecnie na handel ze względu na to ze zmieniam pracę:).
wkrótce przedstawię model linii MM, ale statycznych, tj. nie zmieniają się w czasie a zależą od zmienności pary i ceny open w moim przypadku z godz 7 rano London.
bedą służyły jako poziomy we/wy. mam nadzieję że to ułatwi pracę z sysem.

pzdr
Money Never Sleeps

xeo
Bywalec
Bywalec

gucio jeżeli grasz live to nie ma znaczenia czy się zmieniają potem linie, chodziło mi o to żeby nie podawać wyniki nie grając live bo po przecięciu w ciągu dnia poziomów +1/8 i -1/8 linie zmieniają swoje położenie i wyniki nie są wiarygodne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

hej

wrzucam screen - zrobiłem kilka templates dobranych do daily average pary. założenia są podobne - poziomy oddalone są od siebie o średnio 1/4 dziennej zmienności, a dodaję je na wykresie w oparciu o cenę otwarcia londynu. wykorzystałem tu szablon z dolly, wprost wymarzony do tego i znacznie elastyczniejszy niz poziomy mm, które dodatkowo czasem były mylące.
wchodzimy zgodnie z trendem przy przecięciu ceny z najbliższym poziomem, wychodzimy przy 1 targecie. 2 można atakować wedle uznania. SL w oparciu o sma, koperty lub cenę open london. do analizy.

napiszę więcej wkrótce.

pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps

ODPOWIEDZ