BOSSAFX
jabu
dziękuję za wyjaśnienia. Mam nadzieje że w przeciągu miesiąca będę waszym klientem.
Pozdrawiam
Dodano po 3 godzinach 35 minutach:
a jak wchodzą zlecenia o wielkości do 0,5 lota ? na EURUSD, wiem że to jest zależne od płynności. Jak włączyłem wolumen na wykresie to wartości na M1 są od kilku do kilkuset (lotów ?). Jakie odchylenie należy stosować na tej parze, aby zlecenia wchodziły "prawie" za każdym razem ??
Pozdrawiam
Dodano po 3 godzinach 35 minutach:
a jak wchodzą zlecenia o wielkości do 0,5 lota ? na EURUSD, wiem że to jest zależne od płynności. Jak włączyłem wolumen na wykresie to wartości na M1 są od kilku do kilkuset (lotów ?). Jakie odchylenie należy stosować na tej parze, aby zlecenia wchodziły "prawie" za każdym razem ??
-
- Bywalec
nawet z właczeniem tej funkcji po danych wzięcie pozycji graniczy z cudem , zachecam do sprawdzenia dzisiaj bedzie okazjas_zadora pisze:pawelklos napisał:
Czy na platformie są rekwotowania czy zlecenie odrazu wchodzi po każdej cenie nie zależnie od dynamiki rynku?
Nie ma platform bez rekwotowań - jeśli ma Pan na myśli zlecenia składane po określonej cenie. Natomiast ich odsetek liczony w stosunku do wszystkich składanych zleceń zależy od bardzo wielu czynników związanych przede wszystkim z jakością technologii i know-how działów tradingu. Stąd bywa bardzo różny u różnych dostawców usług. My stale monitorujemy ten parametr bo jest on dla nas jednym z kluczowych mierników jakości naszej oferty.
Natomiast słusznie Pan zauważył że rekwotowania są konsekwencją składania zleceń po określonej cenie w warunkach dużej zmienności. Stąd taki styl handlu (bez korzystania z funkcji odchylenia od ceny) zwiększa prawdopodobieństwo pojawienia się ponownego kwotowania.

Wskaźnik wolumenu w platformie BOSSAFX nie pokazuje sumarycznej wartości obrotu dokonanego w danym interwale czasowym, ale oznacza tylko liczbę zmian ceny tego instrumentu w tym interwale (stąd znaczenie słowa "wolumen" jest w tym wypadku inne niż to klasyczne, giełdowe). Jeśli chcielibyśmy badać płynność handlu CFD patrząc na obroty, w praktyce musielibyśmy wziąć pod uwagę obroty realizowane na rynku bazowym, czyli np. całym międzybankowym rynku walutowym. A to, jak wiadomo, ze względu na rozproszenie tego rynku nie jest możliwe w praktyce.jabu pisze:a jak wchodzą zlecenia o wielkości do 0,5 lota ? na EURUSD, wiem że to jest zależne od płynności. Jak włączyłem wolumen na wykresie to wartości na M1 są od kilku do kilkuset (lotów ?). Jakie odchylenie należy stosować na tej parze, aby zlecenia wchodziły "prawie" za każdym razem ??
Stąd jeśli szuka Pan odpowiedniego dla swojej strategii parametru odchylenia od aktualnej ceny, proponowałbym poobserwować na wykresach M1 wybranego instrumentu, jak duże skoki cen (czy luki) powstają w czasie składania przez Pana zleceń.
Zgodnie z dyskusją powyżej, samo włączenie tej opcji nie rozwiązuje sprawy. Należy dostosować parametr odchylenia do zmienności cen, która ma miejsce w trakcie składania zleceń. Jeśli mówimy o ważnych i zaskakujących danych makro, po których ogłoszeniu cena skacze np. 100 kroków notowań (czyli 10 pipsów) to opcja odchylenia zadziała jeśli parametr ustawi Pan > 100 (wyrażony jest on w krokach notowań).petronelli pisze:nawet z właczeniem tej funkcji po danych wzięcie pozycji graniczy z cudem
Mówiliśmy już o tym na forum - zakładamy że odświeżenie oferty następować będzie przynajmniej raz w roku.Viollka25 pisze:kiedy Bossafx planuje rozszerzyc ilosc instrumentow?
Takie informacje dostępne są bezpośrednio tylko w platformie transakcyjnej i nie informujemy o tym sms-em. Najprostszym sposobem aby być zawsze na bieżąco ze stanem transakcji jest wykorzystanie platformy mobilnej na telefony komórkowe z systemem Windows.jabu pisze:w jaki sposób powiadamiają państwo o otwarciu i zamknięciu pozycji na platformie bossafx
Bezpośrednio z platformy transakcyjnej nie da się wysłać sms, można jednak wysłać maila. Istnieje zatem potencjalna możliwość pośredniego wygenerowania sms w odpowiedzi na otwartą pozycję, ale warunkiem jest napisanie odpowiedniego programu w MQL i posiadanie odpowiedniej skrzynki pocztowej, która będzie umożliwiać generowanie smsów.
Panie Sebastianie,
Jestem poważnie zainteresowany wykorzystaniem platformy BossaFX do handlu kontraktami terminowymi na WIG20. Wiem od Pana (byłem na wtorkowym spotkaniu w Grand Hotelu), że oprócz posiadanego rachunku maklerskiego będę musiał otworzyć również rachunek forex'owy. Mam w związku z tym pytanie: czy będę musiał zasilić ten rachunek kwotą minimum 5000 złotych? Zaznaczam, że nie zamierzam wykorzystywać go do żadnych innych transakcji oprócz kontraktów futures na WIG20 (tych "prawdziwych" oczywiście, nie CFD).
Pozdrawiam
Jacek P.
Jestem poważnie zainteresowany wykorzystaniem platformy BossaFX do handlu kontraktami terminowymi na WIG20. Wiem od Pana (byłem na wtorkowym spotkaniu w Grand Hotelu), że oprócz posiadanego rachunku maklerskiego będę musiał otworzyć również rachunek forex'owy. Mam w związku z tym pytanie: czy będę musiał zasilić ten rachunek kwotą minimum 5000 złotych? Zaznaczam, że nie zamierzam wykorzystywać go do żadnych innych transakcji oprócz kontraktów futures na WIG20 (tych "prawdziwych" oczywiście, nie CFD).
Pozdrawiam
Jacek P.
Generalnie przyjmujemy że wymóg ten nie dotyczy dotychczasowych Klientów DM BOŚ, a więc osób które mając u nas rachunek inwestycyjny otwierają kolejny - na innym rynku. Wynika to z możliwości dokonywania szybkich transferów kapitału pomiędzy różnymi rachunkami prowadzonymi w naszym biurze. Jeśli zatem posiada Pan u nas już rachunek derywatów, zachęcam do otwarcia rachunku forex na tych zasadach.adapi pisze:oprócz posiadanego rachunku maklerskiego będę musiał otworzyć również rachunek forex'owy. Mam w związku z tym pytanie: czy będę musiał zasilić ten rachunek kwotą minimum 5000 złotych?
Pozdrawiam