EA mojego pomyslu...
keraM pisze:Pozwole sobie zasugerowac, ze proba dostosowania EA do kazdej waluty nie jest chyba najwlasciwszym podejsciem. Uwazam, ze lepiej byloby sprawdzic na jakich walutach sprawdza sie najlepiej i uzywaz go tylko do tych walut.
Każda para będzie i tak pewnie miała różny performance, więc po co używać tych, które mają gorszy?l0ok pisze:myslisz ze nie da sie dostosowac EA do kazdej waluty? mialem namysli dostosowanie tego typu ze zmienialibysmy tylko TP i SL w zaleznosci od zmiennosci danej pary walutowej.
max 6, tam gdzie widać na wykresie, poniżej wynik bez progresjiFesiek pisze:matka zrób taki sam test ale bez podwajania pozycji stratnych. Na tym teście jaki prezentujesz powyżej ile było max stratnych pod rząd?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli chcesz by ten ea zarabiał musisz dodać:l0ok pisze:wniosek z tego taki ze trzeba dodac jeszcze cos
1. Badanie korelacji z innymi parami tej samej waluty.
2. Wyłączenie grania na danych lub granie ta takim TF by wahania na danych nie miały znaczenia, albo jeśli pozycja jest otwierana krótko przed danymi, granie mniejszym lotem.
3. Badanie wsparć i oporów na indeksach danej waluty.
4. Kierunek trendu na wyższym TF i granie tylko z jego kierunkiem.
5. Odpowiednie zachowanie EA w konsolidacji czyli dobranie odpowiedniego SR na linię stopu by nie kupował na górnym ograniczeniu i nie sprzedawał na dolnym ograniczeniu konsoli.
To tak na szybko. Jeśli nawiązałeś współpracę z dobrym programistą, myślę, że uda Ci się osiągnąć cel w postaci zarabiającego EA.
Mam jeszcze interes do matka. Jeśli dysponujesz danymi z dukasa od 2008 roku to testnij mi ten EA. Na moim MT4 dane H1 są od 15 listopada 2010 a to trochę za mało by coś powiedzieć. U mnie zarabia, ma około 50% skuteczności przy RR=1,5. Ciekawy jestem jak da sobie radę w dłuższym okresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam prosbe. Czy moglby ktos dodac do mojego EA dwie srednie MA z ustawialnymi parametrami? chcialbym zeby otwieral zlecenia gdy jedna srednia jest wyzej od drugiej przy kupnie i nizej od drugiej przy sprzedazy.. Oczywiscie wszystkie wczesniejsze warunki tez musza byc spelnione
znajdzie sie jakas dobra dusza programistyczna??:)