EA mojego pomyslu...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

EA mojego pomyslu...

Nieprzeczytany post autor: l0ok »

Witam

Jakos nikt sie za bardzo nie chce dzielic swoimi pomyslami, postanowilem dac cos od siebie. moze wspolnymi silami starych wyjadaczy uda sie to jeszcze poprawic.

EA pomagalo mi pisac paru uzytkowinikow tego forum za co bardzo dziekuje. Nie mam za bardzo finansow i dostatecznej pewnosci czy bedzie sie oplacac gra tym expertem dlatego postanowilem je pokazac.

Jesli ktos ma jakies propozycje co do EA to prosze pisac tu lub na priv

Teraz troszke na temat samego EA. Chcialem zrobic cos co by bazowalo na kolejnych HH HL LL LH czyli dolkach szczytach itd... Do tego dolozylem pin bary, ilosc zlecen no i w ostatniej fazie jako ze ilosc stratnych transakcji pod rzad byla niewielka dodalem podwajanie pozycji (progresja i tu pewnie dostane po glowie :) ) Ogolnie chodzi o to ze kolejne HH jest wyzsze od poprzedniego i HL wyzsze od poprzedniego to wtedy mamy sygnal buy. sprzedaz jest chyba jasna.

W zalacznikach EA i dobry set jakby ktos chcial. Dodam tylko tyle ze im wyzszy TF tym mniej zlecen ale lepsza trafnosc. oczywiscie im wiekszy TP i SL tym rowniez wieksza trafnosc. Aha no i potrzebne wskazniki...

EA jest pod brokera z 5 cyfrowym kwotowaniem.

W razie pytan pisac. w miare mozliwosci odpisze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Stokrotne dzięki. Set jest dobry dla jakiego instrumentu/TF?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

TF h1 i w gore na nizszych trzeba kombinowac. po za tym nie wiem na ile wiarygodne beda backtesty. kiedys zapuscilem na 3 dni na chyba 4 parach... troszke uciułało;) dziala praktycznie na kazdej parze tylko trzeba dobrac TP SL. jak cos wymyslisz to daj znac :)

Aha zapomnialem napisac ze ustawienie SL na zero wcale nie wylacza SL. ustawia go na ostatnim wsparciu/oporze zaznaczonym przez wskaznik barry`ego ktory jest zalaczony w pierwszym poscie. danie na 0 moze dac ciekawe efekty ale strasznie dlugo sie testuje.

Opcja pin bar rowniez wylaczalna. wtedy otwiera o wiele wiecej zlecen z tym ze bierze pod uwage jedynie kolejne HH LL itd...

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

a da rade dostawic opcje wylaczania podwajania pozycji :)

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Da radę jak l0ok pozwoli.
Znaczy się już to zrobiłem ale nie opublikuję bez zgody l0ok.

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

Dawaj smialo.. tu chodzi o poprawianie:) .... Myślcie... moze by dodac jakies przeciecie srednich zeby ograniczyc liczbe stratnych pozycji pod rzad. Ja nie jestem programista ale moze wspolnymi silami....

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Daj w załączniku plik . mq4 a nie .ex4. Musiałem dekompilować to co dałeś w pierwszym poście i nie wiem czy dekompilator nie robi sztuczek ze zmiennymi.

Kod: Zaznacz cały

double gd_unused_232;
double gd_unused_240;
int gi_248;
double gd_252;
double gd_260;
double gd_268;
double gd_276;
int gi_292;
int gi_296;
double g_lots_300;
datetime g_time_308;
int g_time_312 = 0;
int gi_316 = 0;
int gi_320 = 0;
Co to jest gd_252?
Nie jestem biegły w mql'u i nie wiem za bardzo co i jak robi EA. Warsztatowo, tak młotkiem i śrubokrętem, dodałem opcje do wyboru czy ma podwajać stratną pozycję czy nie. Pinbary dałem na False a i tak EA testuje baaardzo długo mimo Inter Core i3-330M i 3GB RAM.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

l0ok pisze:TF h1 i w gore na nizszych trzeba kombinowac. po za tym nie wiem na ile wiarygodne beda backtesty. kiedys zapuscilem na 3 dni na chyba 4 parach... troszke uciułało dziala praktycznie na kazdej parze tylko trzeba dobrac TP SL. jak cos wymyslisz to daj znac
Przy starcie backtestu dostaję sporo błędów od wskaźnika

Kod: Zaznacz cały

PinBar EURUSD,H1: incorrect start position 3 for ArrayMaximum function
Wynik Twojego seta na tickach Dukasa, EURUSD H1 od 2008 do mniej początku marca w załączniku
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
l0ok
Stały bywalec
Stały bywalec

To ze dlugo testuje nie jest kwestia Pinbarów tylko ustawienia SL jesli jest na zero testuje dlugo jesli jakas wartosc to jest duzo szybciej. Nie wiem dlaczego wywala bledy, jak juz mowilem nie jestem programista ja dalem pomysl, napisal kto inny. Nie wiem jaki wplyw na dzialanie Experta maja te bledy.

Teraz czekam na jakies innowacje od innych uzytkownikow (moze ze srednimi moze co innego wedle pomysłow i umiejetnosci programowania).

Plik mq4 wrzuce pozniej zeby kazdy mogl dodac cos od siebie, narazie nie mam mozliwosci (inny komp)

Jak widac na backtescie (podobny wynik do mojego) EA zarabia ale nie na kazdej walucie... chcialbym zebysmy zrobili tak by dzialal na kazdej walucie no i ograniczyc jeszcze stratne transakcje pod rzad.

keraM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keraM »

Jak widac na backtescie (podobny wynik do mojego) EA zarabia ale nie na kazdej walucie... chcialbym zebysmy zrobili tak by dzialal na kazdej walucie no i ograniczyc jeszcze stratne transakcje pod rzad.
Pozwole sobie zasugerowac, ze proba dostosowania EA do kazdej waluty nie jest chyba najwlasciwszym podejsciem. Uwazam, ze lepiej byloby sprawdzic na jakich walutach sprawdza sie najlepiej i uzywaz go tylko do tych walut.

ODPOWIEDZ