FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

fretka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fretka »

Zauważyłam jeszcze jedną niedoróbkę w xTrader. W zleceniach oczekujących nie można ustawić SL i TP.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W aktualizacji xTradera przy oknie ze zleceniami z prawej strony pojawiła się ikonka Feedback (choć może jest od początku, wcześniej nie zwróciłem uwagi czy była :) ), gdzie można napisać co nam się w platformie podoba, a co nie. Twórcy na pewno wezmą sugestie pod uwagę.

Ja wysłałem już swoje + te o których pisaliście.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

chaos
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chaos »

czy fxpro (mt4) maja jakas platforme do handlowania telefonem z andrioidem ??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

chaos pisze:czy fxpro (mt4) maja jakas platforme do handlowania telefonem z andrioidem ??
Obecnie nie ale zważając, że na wszystkie pozostałe systemy operacyjne są już platformy to można się spodziewać, że i na Androida w końcu coś powstanie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Jak jest z platformą mobilną na konto typu ECN?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na razie nie jest ona dostępna. Model ECN w FxPro bazuje na platformie xTrader więc prawdopodobnie będzie trzeba czekać na wprowadzenie aplikacji mobilnych przez twórców tego oprogramowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Na sesji Wellington spread na EURUSD ok 2-6 pipsow, GBPUSD 6-13 :shock: Do tego commission 0.003% kontraktu w jedna strone - za 100k EUR zaplacilem lacznie 6 EUR. Bardzo duzo, zobaczymy jak bedzie na sesji europejskiej.

Platforma kilka razy wysylala sie przy probie zlozenia zlecenia, a na koniec zlozyla mi zlecenie nie na EURUSD tylko na GBPUSD :shock:

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Fajter pisze:Na sesji Wellington spread na EURUSD ok 2-6 pipsow, GBPUSD 6-13 :shock: Do tego commission 0.003% kontraktu w jedna strone - za 100k EUR zaplacilem lacznie 6 EUR. Bardzo duzo, zobaczymy jak bedzie na sesji europejskiej.

Platforma kilka razy wysylala sie przy probie zlozenia zlecenia, a na koniec zlozyla mi zlecenie nie na EURUSD tylko na GBPUSD :shock:
Proszę o przesłanie logów z platformy. Którą wersję programu Pan ma?

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Narazie testuje wersje demo - xtrader 1.0.141.4089

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Fajter
Składałeś zlecenie z wykresu czy z okna po lewej stronie nad kwotowaniami? Może przez pomyłkę przełączyłeś wykres i automatycznie wzięło kwotowania z ostatnio aktywnego okna... Ja testuję platformę i jeszcze takiej sytuacji nie miałem, żeby otworzyło mi inną pozycję.

Co do spreadów to norma na tę porę... Dopiero jak wchodzi Japonia to płynność staje się znośna. Jeśli chodzi o prowizję to jest pobierane 30 USD za każdy obrót 1 mln USD. Grając na EUR/USD 1.0 lotem zawieramy transakcję na 100 000 EUR, nie USD. Czy prowizja jest duża? Powiedziałbym, że jest konkurencyjna porównując do innych ECNów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ