Nie moge znalezc funkcji uzycia na platformie aby strategia dzialala prawidlowo z uzyciem po 5 zerach po przecinku, a nie po 4 zerach tak jak mam teraz?
Daj cie jakiegos linka, zebym mogl zobaczyc, nie moge tego znalezc.
kwotowania po 5 zer po przecinkuw strategii EA
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
szczerze to nie rozumie pytania 
opisz dokladnie co nie dziala .......
ja stosuje cos takiego w funkcji init()
a pozniej nie korzystam z tylko
podobnie z Digits
pzdr Andrzej

opisz dokladnie co nie dziala .......
ja stosuje cos takiego w funkcji init()
Kod: Zaznacz cały
point = Point;digits = Digits;ptk = 1;
if (Digits == 3 || Digits ==5) { point *= 10; digits -= 1;ptk *= 10;}
a pozniej nie korzystam z
Point
point
pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Witam,
czy napisany EA robot z ustawionymi poziomami stop lossa i take profitu powinny działac tak samo jak na 2 platformach, ktore jedno kwotuje 4 zera po przecinku i na drugiej platformie, ktora ma kwotowania 5 zer po przecinku.
Pytam, sie poniewaz wszystko dziala poprawnie w platformie z kwotowaniem 4 zer niz z 5?
I nie wiem dlaczego.
Moze cos brakuje w kodzie?
Dodano po 2 minutach:
W Programach MQL4 Wraz z wprowadzeniem nowej konwencji kwotowania, należy odpowiednio zmodyfikować kod własnych programów MQL4. Musimy pamiętać, że gdziekolwiek w kodzie programu wyrażamy cenę instrumentu czy odległości poziomów cenowych należy brać pod uwagę fakt, iż na parach z grup Majors i Second Majors kwotowanie odbywa się do pięciu miejsc po przecinku.
Moje pytanie - jak to zmienic i w ktorym miejscu, bo nie widze i nie wiem gdzie??
czy napisany EA robot z ustawionymi poziomami stop lossa i take profitu powinny działac tak samo jak na 2 platformach, ktore jedno kwotuje 4 zera po przecinku i na drugiej platformie, ktora ma kwotowania 5 zer po przecinku.
Pytam, sie poniewaz wszystko dziala poprawnie w platformie z kwotowaniem 4 zer niz z 5?
I nie wiem dlaczego.
Moze cos brakuje w kodzie?
Dodano po 2 minutach:
W Programach MQL4 Wraz z wprowadzeniem nowej konwencji kwotowania, należy odpowiednio zmodyfikować kod własnych programów MQL4. Musimy pamiętać, że gdziekolwiek w kodzie programu wyrażamy cenę instrumentu czy odległości poziomów cenowych należy brać pod uwagę fakt, iż na parach z grup Majors i Second Majors kwotowanie odbywa się do pięciu miejsc po przecinku.
Moje pytanie - jak to zmienic i w ktorym miejscu, bo nie widze i nie wiem gdzie??
To zależy jak zostało napisane.kuchara23 pisze:Witam,
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie wiemy czy masz dostęp do kodu - jeśli nie to dokumentacja, instrukcja lub autor. Jeśli masz kod to poszuka: Point i wyrażenia:kuchara23 pisze:chcialbym wiedziec gdzie to moge znalezc, zebym mogl przeczytac wskazowke i rozwiazac problem.
macie jakis link,
Point*10
Jeśli go nie ma to robot przystosowany do działania na 4 cyfrach (choć czasami wystarczy zwiększyć sl,tp,slippage itd. *10 i powinien działać.
======================================================