Interwencja BOJ i G7

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dzięki reptile, na pewno się przyda jak skoczne bawić się w obrazkach : )

Ciekawostka poprzednie poziomy S/R na obecnym wykresie (nawet nie będę gadał ze tydzień zamkną się pinem lol)

Obrazek

Dodano po 22 minutach:

Obrazek

Interwencja z 1998, szukam dlaczego ale bez rewelacji.

Dodano po 1 minutach:

Now the real battle begins, but as I have mentioned lately, the plight of the Yen since 2008 (its relentless climb, that is) in defiance of otherwise dismal Japan fundamentals, which were negatively exacerbated by the recent earthquake and tsunami damage, desperately calls for a lower currency to enable the Japanese economy, the Japanese Government, and its dynamic people to recover.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

asmodeus8 pisze:Interwencja z 1998, szukam dlaczego ale bez rewelacji.
Problem interwencji jest bardziej skomplikowany..

ponieważ CBI dzieli się na takie, które rynek wykrył i takie które nie wykrył, a były - zwane sekretnymi. W zasadzie są tak owymi do czasu aż, ktoś nie przebada np.stan rezerw walutowych danego BC itp..

ogólnie polecam tag CBI dla google jest masa lektur na temat interwencji bankowych, wg mnie każdy szanowny spekulant powinien coś o tym wiedzieć.
Dzięki reptile, na pewno się przyda jak skoczne bawić się w obrazkach : )
wygląda to tak
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 464#291464

Polecam taki temat
http://www.allbusiness.com/finance/154965-1.html
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dzięki, mam wrażenie ze nikt tutaj nie jest zainteresowany ciężką praca :)

Wrócę do tematu, jak znajdzie wsparcie na 83.00
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Tu masz jeszcze interwencje min fin. :)
http://www.mof.go.jp./english/e1c021.htm - dostepny jest csv ale wiele opercji historycznych były rozłożone w czasie
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Pisanie czegos w stylu ze granie pod interwencje to czysta loteria jest nonsensem.Jesli Japonia zwraca sie do panstw grupy G7 o wsparcie to nie chodzi tylko o jednorazowa akcje. Wydaje mi sie ze przeslanie z rynku jest calkiem oczywiste. Japonia nie moze pozwolic sobie na tak mocna walute wiec predzej czy pozniej bedzie miala miejsce nastepna interwencja.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Dla mnie nie jest oczywiste.. bo nie wiadomo czym i jak będzie obracać BoJ..
A zasoby BoJ to nie tylko Yeny.
Poker z BoJ ? :D

Obrazek

Obrazek

Dodano po 3 minutach:

asmodeus8 brakuje mi interwencji przez BoJ od 2004 roku w górę :roll:
Do ilu zszedłeś w dół od 2011? Mam od 1991-2004 dość sporo rekordów.

Dodano po 2 godzinach 11 minutach:

CD..1 tym razem BOJ sorki za kolejność (nie moja wina)

Dodano po 1 minutach:

CD..2 tym razem BOJ sorki za kolejność (nie moja wina)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Jesli BOJ chce oslabic yena to wydaje mi sie oczywiste ze bedzie go sprzedawal.
Moze widzisz w tym jakies drugie dno wiec prosze wybacz mi moja ignorancje i wytlumacz dlaczego sie myle.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

jak kolega Greenhaze chce sobie zagrać jednego mini lota na osłabienie jena i potem opowiadać że zyskał na interwencji BOJ + G7 to nie ma sprawy - czym szybciej zajmie pozycję tym lepiej - horyzont czasowy nie gra roli
ale jak kolega poda ramy czasowe
predzej czy pozniej
no to wtedy chylę czoła przed analizą

wracając do tematu
nigdy nie śledziłem jena zbyt dokładnie ale możliwym by było zaprogramowanie EA który wyszukiwał by gwałtownych skoków ceny w danym okresie czasu (20 tików, minuta, 5 minut)
programowalne dane na podstawie historii interwencji
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Zgadza sie. Operujac przedzialem miesiecznym raczej bede skalowal pozycje w minilotach. A horyzont czasowy to dla mnie okres nawet dwoch lat. W tej chwili zakladam ze BOJ bedzie probowal obronic poziom 80.00 a czas sam zweryfikuje moja analize. Wykres mieszieczny wyglada interesujaco a kaskada stopow pod poziomem 80.00 ladnie wyczyscila rynek z longow. Jesli miesieczny slupek zamknie sie ponad otwarciem to bedzie to mocny sygnal na longi.

A jesli chcesz napisac EA w oparciu o gwaltowne skoki podczas interwencji to zakladam ze wiesz jakie wtedy sa spready i slippage.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Greenhaze pisze:Moze widzisz w tym jakies drugie dno wiec prosze wybacz mi moja ignorancje i wytlumacz dlaczego sie myle.
Miałem napisać nie napisałem... "patykiem wody nie zawrócisz" :)

Za osłabieniem Yena był już Timoty G.. to go pewnie trzęsienie zasmuciło. Od początku stycznia jedziemy w górę na ej i gj a coś tu nie gra uj.

Więc skąd teoria o osłabianiu Yena przez BoJ? Kitańce to kitańce .. wg mnie to nie BoJ chce grać na słabego Yena .. i moim zdaniem Yen może puści z dymem Dolca co już pokazał Timon od stycznia. Teraz czas na FED. Double top na przynęte? Hehe całkiem możliwe i 1,5033 jak nic :mrgreen: myślę, że żaden margin player takiej okazji by nie przepuścił. (żeby było śmieszniej 13 maja przypada w piątek)
TARKIN pisze: możliwym by było zaprogramowanie EA
teoretycznie i na demo tak :D

ODPOWIEDZ