Pytanie odnośnie trailing stop w MT4
Pytanie odnośnie trailing stop w MT4
Mam MT4 u brokera, który podaje kursy do 5 miejsc po przecinku (czyli 10 pipsów to 0,0001). Mam takie pytanie, bo nie mogę ustawić trailing stopa w MT4 (ustawiam na przykład na 500 pipsów, czyli 0,005 i cena dochodzi do trailing stop i go przebija bez zamknięcia pozycji). Trochę się wkurzyłem bo ustawiłem trailing stop i poszedłem na zakupy
Wyczytałem, że ten trailing stop nie działa, właśnie dlatego, że są podane ceny do 5 miejsc po przecinku. Wie ktoś czy to prawda i czy ewentualnie da się to jakoś obejść?

Do trailing stopa musisz uzyc wtyczki np Luktom lub Swiss Army EA (to zalaczam w wersji 1,51)
To powinno zalatwic Twoj problem. Jedynie niedogodnoscia dla Ciebie moze byc fakt, ze aby zadzialaly, musisz miec wlaczonego kompa.
To powinno zalatwic Twoj problem. Jedynie niedogodnoscia dla Ciebie moze byc fakt, ze aby zadzialaly, musisz miec wlaczonego kompa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Re: Pytanie odnośnie trailing stop w MT4
Czegos nie rozumiem:vove pisze:Mam MT4 u brokera, który podaje kursy do 5 miejsc po przecinku (czyli 10 pipsów to 0,0001). Mam takie pytanie, bo nie mogę ustawić trailing stopa w MT4 (ustawiam na przykład na 500 pipsów, czyli 0,005 i cena dochodzi do trailing stop i go przebija bez zamknięcia pozycji). Trochę się wkurzyłem bo ustawiłem trailing stop i poszedłem na zakupyWyczytałem, że ten trailing stop nie działa, właśnie dlatego, że są podane ceny do 5 miejsc po przecinku. Wie ktoś czy to prawda i czy ewentualnie da się to jakoś obejść?
jesli dales 500 puntkow (50 pipsow) to dales cenie szanse spasc 50pipsow i dopiero wtedy powinno nastapic zamkniecie. Nie rozumiem do czego ma sluzyc jakis EA? Na FXsalt trailing stopy dzialaja bez dodatkowego oprogramowania a ceny rowniez podawane sa 5 miejsc po przecinku.
Dokladnie ustawiasz to klikajac prawym na otwartej pozycji i wybierajac funkcje trailing stop + wybrana wartosc (mozna podac tez z reki jak zadna Ci nie pasuje). Najwazniejsze to: MT4 musi dzialac caly czas kiedy masz wlaczonego trailing stopa. Nie jest to funkcja obslugiwana przez serwer, ale lokalnie. Jak wy;aczysz MT4 to przestaje dzialac. Inacze jest ze zleceniami TP i SL.
U mnie to nie wiem co jest grane. Wczoraj nie działało, dzisiaj ustawiłem trailing stop i normalnie się załączył.
Dodano po 19 godzinach 46 minutach:
Już wiem co się działo, w MT4 żeby się załączył trailing stop to najpierw musi cena osiągnąć zysk z trailing stopa i wtedy dopiero się załącza wskakując na cenę początkową. Wcześniej grałem na oandzie tam trochę inaczej to było, pojawiał się trailing stop 50 pipsów pod ceną i szedł razem z nią. No nic, człowiek uczy się na błędach
Dodano po 19 godzinach 46 minutach:
Już wiem co się działo, w MT4 żeby się załączył trailing stop to najpierw musi cena osiągnąć zysk z trailing stopa i wtedy dopiero się załącza wskakując na cenę początkową. Wcześniej grałem na oandzie tam trochę inaczej to było, pojawiał się trailing stop 50 pipsów pod ceną i szedł razem z nią. No nic, człowiek uczy się na błędach

1/.Jeżeli otwieram longa eur/usd przy 1.30000 i ustawiam TS na 300pkt (30 pps) to aby się uaktywnił TS cena musi osiągnąć 1.30310 tj. 1 pps powyżej ceny otwarcia czyli 1.30000+TS /30pps/ +1pps?.vove pisze:w MT4 żeby się załączył trailing stop to najpierw musi cena osiągnąć zysk z trailing stopa i wtedy dopiero się załącza wskakując na cenę początkową.
2/. Jeżeli ustawię TS jak w pkt 1 a cena nie dotrze do wartości uruchomienia TS tylko np. od 1.30025 będzie podążała w przeciwnym kierunku, TS w ogóle się nie uaktywni i wtedy popłynę....?
3/. Jeżeli jest tak jak w pkt 1 i 2 to przy wielu opisach działania TS brakuje wyraźnego zaznaczenia, że działa dopiero po osiągnięciu pewnego progu zysku tj. o 1 pps większego jak ustawiony TS?
No chyba, że wszystko pomyliłem.
Dziękuję i pozdrawiam.
Będzie na 30300 to już SL ustawi Ci się na 0. (uwzględnij czy to long czy short)Fx_boy pisze:1/.Jeżeli otwieram longa eur/usd przy 1.30000 i ustawiam TS na 300pkt (30 pps) to aby się uaktywnił TS cena musi osiągnąć 1.30310 tj. 1 pps powyżej ceny otwarcia czyli 1.30000+TS /30pps/ +1pps?.
A jakbyś to inaczej widział...?Fx_boy pisze:2/. Jeżeli ustawię TS jak w pkt 1 a cena nie dotrze do wartości uruchomienia TS tylko np. od 1.30025 będzie podążała w przeciwnym kierunku, TS w ogóle się nie uaktywni i wtedy popłynę....?

Trzeciego pytania nie rozumiem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Pal licho 3-cie pytanie
.Chodziło mi o to, że spora grupa zielonych traderów ( jeszcze bardziej niż ja
) niestety nie pisząca na forum jest przekonana, że TS działa od razu. W jednym z postów pisałeś, że tak właśnie jest na Dukas. Oni są na tym etapie, że forex to forex, a platforma nieważne jaka
.Dzięki.

Dziękuję i pozdrawiam.
W Dukascopy działa on inaczej niż na MT4 ale czy MT4 swoją popularnością ma wyznaczać standardy dla innych? Myślę, że nie. Tymbardziej, że też daleko jej do ideału.
Początkujący po to mają demo i fora by móc się dowiedzieć jak co działa zanim zaczną tego używać... Niezależnie czy to TS czy zlecenia oczekujące
.
Początkujący po to mają demo i fora by móc się dowiedzieć jak co działa zanim zaczną tego używać... Niezależnie czy to TS czy zlecenia oczekujące

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu