Wskaźnik zapytanie ?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

Witam kolegów
Mam taki wskaźnik który bardzo ładnie sprawdza się na co po niektórych parach.
W związku z tym mam pytanie o zasadę jego działania i czy jest możliwość zrobienia alertu tylko dla przecięcia lini niebieskiej przez 0 (zero).
Ja nie jestem programistą i nie umiem takich rzeczy , także proszę o pomoc szanownych kolegów.
Pozdrawiam :D

Dodano po 10 godzinach 1 minutach:

Muszę wszystkim odpowiedzieć że trudno teraz liczyć na kogoś , kiedyś (1 rok temu) zawsze ktoś coś podpowiedział lub zrobił .
Od czasu do czasu jak ktoś o coś prosi to są teksty zapłacisz to zrobię itp.
Pozdrawiam i po raz kolejny dziękuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uśmiechajmy się, jutro możemy nie mieć zębów
:-) GaduGadu 906295

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

dandos2 pisze:Muszę wszystkim odpowiedzieć że trudno teraz liczyć na kogoś , kiedyś (1 rok temu) zawsze ktoś coś podpowiedział lub zrobił .
Pozdrawiam i po raz kolejny dziękuję.

- takie czasy ludzie coraz bardziej zabiegani, a moze cenia badziej swoj czas. A moze to cos jest w Tobie? ;)

A takimi tekstami raczej nie motywujesz. Chyba zapominasz, ze w wiekszosci przypadkow ludzie to robia dobrowolnie i za darmo i nic nie musza.

Co mozesz zrobic?
a) Liczyc na czyjas pomoc.
No ale skoro twierdzisz, ze teraz ciezko na kogos liczyc, to raczej masz male szanse. (no chyba, ze komus wjechales na ambicje ;) )
b) Nauczyc sie sam.
To zajmie troche czasu, no ale z drugiej strony, jezeli samemu szkoda Ci czasu na nauke, to dlaczego wymagasz aby inni poswiecali Ci czas.
(chociaz, nie zgadzam sie z tym, ze teraz ludzie nie pomagaja)
c) Jednak zapłacic komus za jego czas ;)
Prawde mowiac, to robota na kilka minut, ale nie chodzi tylko o czas poswiecony na wykonanie pracy, ale sam czas wlozony na nauke.

Wybor nalezy do Ciebie i nie traktuj tego jako ataku, po prostu jak widze takie teksty jak Twoj powyzej, to mysle sobie, ze w ogole nie warto nikomu pomagac (po za pewnymi wyjatkami), bo jak widac "wam" sie nalezy...

To tylko taka moja luzna uwaga.

Co do podpowiedzi....
Bylo juz dziesiatki razy pomagane innym w pisaniu alertow, znajdz te przyklady i sam zrob, naprawde nie jest to skomplikowane, a zawsze to jakis rozwoj dla umyslu.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

LowcaG ma racje kazdy znas posiwiecil bardzo duzo czasu na to zeby nauczyc sie programowac ...

bez obrazy dandos2 co do gotowcow owszem raz drugi mozna napisac .. ale po pewnym czasie jest to poprostu zywne wykorzystywania osobo umiejacych programowac ....

jest mniej uczacych sie programowania MQL4 wiec sa mniejsze szanse ze bedziesz mial gotowca napisanego ....

my tu jestesmy od tego zeby tlumaczyc,pomagac itp a nie od tego zeby robic za "kucharza" i "kelnera" w jednym w czasie gdy Ty sidzisz przy stoliku .. no bynajmniej nie za free ;)

z tego co pamietam juz nie raz dopisywany miales Alert do jakiegos wskaznika .. otworz zobacz roznice miedzy oryginalem a przerobka i sprubuj zrobic podobnie ...

jak sie nie uda wtedy sie zglos o pomoc napewno pomozemy ;)

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Pierz Andrzej pisze:z tego co pamietam juz nie raz dopisywany miales Alert do jakiegos wskaznika .. otworz zobacz roznice miedzy oryginalem a przerobka i sprubuj zrobic podobnie ...
Oczywiście Andrzeju pamiętam jak mi pisałeś i nie widzę tu problemów a wręcz przeciwnie jestem Ci wdzięczny i polecam się na przyszłość.
Moje pytanie brzmiało czy jest możliwość a nie czy ktoś to zrobi i jeszcze zasada działania o co tu chodzi. Dlatego tak napisałem i zapytałem ponieważ Tigr kiedyś mi napisał i nie tylko on że są wskaźniki skomplikowane i wymaga to czasu.
Także pytam ponownie czy jest możliwość(nie skomplikowana) i proszę chociaż o wskazówki o co w tym wskaźniku biega czego on tyczy średnich lub innych narzędzi.
Pozdrawiam
Ps. Do nikogo nie mam pretensji i nie zamierzam podchodzić do tego ambicjonalnie. Jeszcze dodam adekwatnie tego wskaźnika iż sprawdza się absolutnie dobrze na parze AUD USD TF H1 . Jest to podpórka do PA pokazująca trend tylko właśnie nie wiem z czego to wynika.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

dandos2 pisze:W związku z tym mam pytanie o zasadę jego działania
Zapytam z ciekawosci. Zagladales w ogole na ten kod?

A teraz co on liczy...
2*(close-lowest)/(highest-lowest)-1;

Czyli w skrocie, sprawdza gdzie znajduje sie aktualny close w stosunku do najnizszej/najwyzszej z ostatnich N swieczek;

a te 2* i -1 powoduje, ze jak close jest w polowie tych wielkosci to wskaznik pokazuje 0, jak close jest na samej gorze przedzialu to jest 1 i jak jest na dole to analogicznie -1. Nic wiecej.

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

LowcaG pisze:
dandos2 pisze:W związku z tym mam pytanie o zasadę jego działania
Zapytam z ciekawosci. Zagladales w ogole na ten kod?

A teraz co on liczy...
2*(close-lowest)/(highest-lowest)-1;

Czyli w skrocie, sprawdza gdzie znajduje sie aktualny close w stosunku do najnizszej/najwyzszej z ostatnich N swieczek;

a te 2* i -1 powoduje, ze jak close jest w polowie tych wielkosci to wskaznik pokazuje 0, jak close jest na samej gorze przedzialu to jest 1 i jak jest na dole to analogicznie -1. Nic wiecej.

Dziękuję i o to właśnie chodziło a alert spróbuję napisać sam na zasadzie pozaglądam i porównam.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

dandos2 pisze: Ja nie jestem programistą i nie umiem takich rzeczy , także proszę o pomoc szanownych kolegów.
jezeli to ma byc charytatywne niech bedzie dzialalnosc obu stron ;)
koszt minimum 50zl wpalcone tutaj : http://www.sercemichalka.pl/

akcpetujesz warunki ??

pzdr Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

dandos2 pisze:Muszę wszystkim odpowiedzieć że trudno teraz liczyć na kogoś , kiedyś (1 rok temu) zawsze ktoś coś podpowiedział lub zrobił .

nawigator to nie jedyne forum fx w internecie, jest wiele innych gdzie ludzie nawet oglaszaja sie, ze napisza EA czy wskaznik za free w ramach praktyki, wystarczy poszukac

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

Pierz Andrzej pisze:jezeli to ma byc charytatywne niech bedzie dzialalnosc obu stron Wink
koszt minimum 50zl wpalcone tutaj : http://www.sercemichalka.pl/

to jest w dalszym ciągu za opłatą tylko we wskazanym celem , postępujesz tak jak sąd wymierzający kary ze wskazaniem , rozumiem moderator ma władzę

Dodano po 5 minutach:
inwestor86 pisze:nawigator to nie jedyne forum fx w internecie, jest wiele innych gdzie ludzie nawet oglaszaja sie, ze napisza EA czy wskaznik za free w ramach praktyki, wystarczy poszukac
Andrzej jeszcze do Ciebie dajmy sobie spokój z pisaniem i przekrzykiwaniem się bo to do niczego nie prowadzi z mojej strony była to sugestia i niech zostanie wszystko w porządku szanujmy się jako grupa .
Pozdrawiam

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

dandos2 pisze:tylko zmierzam do tego że forum zaczyna robić się płatnym
Bylo by tak, gdyby byl jakis monopol na pomoc, ale nikt nikomu nie broni pomoc drugiej osobie za darmo

ODPOWIEDZ