XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Janus pisze:A gdzie mają takie znakomite warunki bo ja siedzę w xtb?
Inwestorzy mający bezpośredni dostęp do ECN,na np. Interbanku w ogóle nie ma. spredu.....,nie o to chodzi.Dla Ciebie to będzie abstrakcja.Moja rada szukaj brokera ECN lub wiarygodnego STP który ma spred 0.5 -1.5 pip,dodatkowo minimalne poślizgi oraz zlecenia OBRONNE np. pół pipsa od rynku......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Maciej.Z
Bywalec
Bywalec

Post autor: Maciej.Z »

ja właśnie przekonałem się o "SILE" XTB - próbowałem o 23.01 zamknąć zlecenie na EUR/USD rekwota po 3 minutach!!! zanim zdążyłem się zastanowić to możliwość zaakceptowania ceny już się skończyła i po ponownym kliknięciu w opcję "zamknij" minęły kolejne 2 minuty zanim zlecenie się zamknęło - w sumie straciłem na tych opóźnieniach 18 pipsów w stosunku do ceny, przy której chciałem zamknąć - dopiero dziś zrozumiałem skąd te gromy na XTB - dodam, że jest 22.26 a ja od 22.02 próbuję bezskutecznie dodzwonić się do biura obsługi Klienta - to naprawdę jest straszne - gdybym miał otwarte nie 0.1 lota a np. 5 to nawet nie chcę sobie wyobrażać co bym teraz czuł.....

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Yankee »

Nie zebym bronil xtb ale o tej porze sa tam zapewne 2 osoby, ktore musza obskoczyc zlecenia wszystkich klientow - rowniez te male ze wzgledu na otwarcie rynku po weekendzie. Mysle ze na tej luce moglo wyskoczyc kilkaset zlecen do wyklikania, a najpierw szly MC i stopy powstale na luce a dopiero potem Twoje zlecenie z palca... 3min to i tak nie tak zle - taka natura brokerow MM :wink:

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Yankee pisze:Twoje zlecenie z palca... 3min to i tak nie tak zle - taka natura brokerow MM Wink
Mam nadzieję że kiedyś to przeniesiemy do działu humor....
Aby świat stał się piękniejszy to odpowiedż jest w mojej stopce.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

redik
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: redik »

Na dobrą sprawę taki broker może być dostateczny dla osób otwierających kilka zleceń w miesiącu.
Powodzenia :lol:

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: sena9 »

Panowie czym różni się ten nowy twór W.20 od W20PLN??? :lol: bo nie czaje, z góry dzięki za odpowiedź.

matt144
Bywalec
Bywalec

Post autor: matt144 »

Masakra dość że koszą na spreadzie to robią łaskę z przysłaniem Pitu. Dostaliście pity czy tak jak mi zagineły w akcji?

arasnt
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: arasnt »

Czy dobrze liczę prowizje XTB od operacji jeśli gram za 0.30 lota w EURUSD to prowizja od tej operacji to około 75 USD ?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

arasnt pisze:Czy dobrze liczę prowizje XTB od operacji jeśli gram za 0.30 lota w EURUSD to prowizja od tej operacji to około 75 USD ?
Nie

Jedyne co płacisz u nich to spread i wynosi ok u nich ok 2 pipsy czyli przy 0.3 lota jest to 6 USD
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

arasnt
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: arasnt »

dziękuje za szybką odpowiedz :) która bardzo mnie ucieszyła... ale bardzo mnie ucieszyła. Nie mniej jednak czytam co piszecie na temat XTB i szczerze zawiedziony jestem troszkę. Ale na początek mojego hobby myślę właśnie o nich jako start. Zależy mi po prostu nad polskojęzyczną obsługą serwisu. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ