Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

leszczu pisze:-czy istnieje możliwość przetestowania EA na danych historycznych, które udostępnia Dukas (mówię o jakieś prostszej metodzie bez tego całego kombinowania opisanego tutaj na forum)
Na platformie JForex jest dostępny tester. Tools -> Historical tester. Jeśli chcesz testować na MT4 to nie ma innej drogi niż to "kombinowanie".
leszczu pisze:-czy można zapuścić robota napisanego pod MT4 na Dukasie - jeśli tak, to jak to można zrobić?
Można skorzystać z konwertera lub przepisać strategię z MQL4 na Javę (jeśli jesteś tym zainteresowany to daj znać na PW, oferujemy rabaty na takie usługi).
Można też włączyć EA na MT4 jakiegoś brokera (np. demo) i skorzystać z mostu MT4-JForex. Wykonywane akcje będą kopiowane na platformę Dukascopy. Jak działa taki most możesz zobaczyć na filmiku na naszej stronie. Jest tam też opis jak go uruchomić.
kowal00 pisze:1. Jak mozna pokazac na wykresie cala swiece h4 rozpoczynajaca handel w niedziele?Probuje na rozne sposoby z Flats Filtration i Sunday Daily Candles F. ale tej swiecy nadal nie widac
Problem może polegać na tym, że w niedzielę handel trwa krócej niż 4H i ta różnica dodawana jest do pierwszej, poniedziałkowej świecy.

Do sytuacji 2. spróbuję odnieść się jutro.

Jeszcze informacja dla wszystkich. Na stronie Forex Clubu w dziale Download pojawiły się polskie tłumacznia wszystkich dokumentów Dukascopy Bank.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Dzieki raposo :564:

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Witam
Mam prośbę - czy ktoś zna namiar na, albo sam posiada wskaźnik, który graficznie reprezentuje informacje "Market depth" na JForex? Będę wdzięczny za podesłanie...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
freeman pisze:Witam
Mam prośbę - czy ktoś zna namiar na, albo sam posiada wskaźnik, który graficznie reprezentuje informacje "Market depth" na JForex? Będę wdzięczny za podesłanie...
http://pl.luktom.biz/Page/93/luktom-market-depth-chart

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

jezeli kogos (podobnie jak mnie) denerwuje ten przydlugi napis z kodem zlecenia ktory sie pokazuje w momencie otwarcia pozycji, to mozna go "zaciemnic" dajac kolor tla. kolor tego kodu zmienia sie modyfikujac wartosc parametru Properties->Orders->Order tracking line.
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Pytanie małe: Jak usunąć wskaźnik z wykresu. Średnie MACD i tak dalej to jasne ale jak załączyłem pivot levels to nie mogę tego zaznaczyć. Jest może jakaś lista wskaźników aktualnie otwartych żeby tam edytować?
I jeszcze jedno pytanko: czy jak już otworzę kilka okien to one pokazują się w kolejności dodawania na górnym pasku. Czy jest możliwość jakiegoś edytowania tej kolejności.

Dzięki o Pozdrawiam
jezeli kogos (podobnie jak mnie) denerwuje ten przydlugi napis z kodem zlecenia ktory sie pokazuje w momencie otwarcia pozycji, to mozna go "zaciemnic" dajac kolor tla. kolor tego kodu zmienia sie modyfikujac wartosc parametru Properties->Orders->Order tracking line.
Dzięki, przydatna informacja. ;)
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

admkowal pisze:Jest może jakaś lista wskaźników aktualnie otwartych żeby tam edytować?
Z lewej strony na dole masz listę aktywnych wykresów i wskaźników, które są do nich dodane.
admkowal pisze:I jeszcze jedno pytanko: czy jak już otworzę kilka okien to one pokazują się w kolejności dodawania na górnym pasku. Czy jest możliwość jakiegoś edytowania tej kolejności.
Nie, tak jest to domyślnie ustawione.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

Mam pytanie, wiecie może czy jest możliwość rozszerzenia konta demo, tak aby było bezterminowe a nie na 14 dni, bo dziś się zalogowałem i chciałbym testować znacznie dłużej niż 14 dni, dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Istnieje możliwość przedłużenia rachunku demo na kolejne 14 dni po kontakcie z Account Managerem. Bezterminowe rachunki demo przysługują tylko osobom z założonym, aktywnym kontem realnym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

czy na Dukascopy dostępne są tez comodities, bo na demo mam tylko waluty ?
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

ODPOWIEDZ