Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

mariosed pisze:Witam odradzam tego brokera dnia 09-03-2011 roku na danych makroekonomicznych miałem ustawiony stop los i było poślizgu aż 45 pipsów od mojego postawionego stop losa. Admiral Markets to złodzieje i oszuści
Jaka para walutowa i jakie dane były publikowane ?

Pozdrawiam

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Witam

Mam pytanie które nasunęło mi się podczas czytania umowy z AM. Mianowicie w umowie jest napisane:
rzyjmuję do wiadomości, iż obrót kontraktami różnic kursowych oraz pozostałymi produktami inwestycyjnymi na
zagranicznych rynkach jest działalnością wysoce spekulacyjną, związaną z wysokim stopniem ryzyka, wynikającym
z wykorzystania dźwigni oraz gwałtownie zmieniających się rynków, co może skutkować utratą środków w kwocie
większej niż wielkość środków zdeponowanych na moim rachunku.
Akceptuję wszelkie rodzaje ryzyka związane z
przeprowadzaniem transakcji na rynku kontraktów różnic kursowych i/lub rynku forex spot (w stosownych przypadkach);
Czyli jak rozumiem saldo rachunku może być ujemne? Może zdażyć się ze Margin call nie zadziała? Domyślam się ze np jeżeli jest luka weekendowa to wtedy rachunek mógłby otrzymać ujemny balance który może się pogłębiać czy zatrzymuje się zaraz po osiągnięciu minusa?

Kiepsko się wyraziłem ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

chodzi wlasnie o lukę, notowanie po wekendzie może się otworzyć niżej niż granica, gdzie zaliczasz mc i wtedy jesteś na minusie, który musisz uzupełnić

paczek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: paczek »

Witam wszystkich . gram na demo od 05,03,11 na wykresie H4 przy wirtualnej kwocie 3000 pln nie używam SL ani TP zazwyczaj jak kupuję lub sprzedaję to do zamknięcia pozycji mija kilkanaście godzin lub na następny dzień, do dnia dzisiejszego zysk 2467 pln. Piszę o tym ponieważ chcę założyć konto real w kwocie 2000 pln .Prosze o informacje jak to co napisałem miałoby się do konta real. Używam oscylatora stochastic , wydaje mi się że na demie jest bardzo prosto zarobić. Pytanie jak to ma się do rzeczywistości.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

a jak się ma mieć do konta real? normalnie, będziesz zarabiać, zarabiać, aż w końcu zdarzy się coś takiego jak trzęsienie ziemi w Japonii i wyzeruje ci całe depo.
Sam kiedyś myślałem ze bez sl da się grać, ale to jest lipa, odchodzisz od komputera, masz otwarte pozycje i nie wiesz co się zdarzy.
Także po prostu ci sie przyfarciło ale los się w końcu odwróci

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

paczek pisze:Pytanie jak to ma się do rzeczywistości.
Moim skromnym zdaniem inwestowanie bez własnych analiz,bez zleceń obronnych jest ruletką i hazardem.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

paczek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: paczek »

Podałem przykład tylko na AM a poza tą platformą gram na demach BoosaFX ,XTB około 3 tygodni i na kazdym demo zarabiam i to sporo . obawiam się że to będzie gra z brokerem a nie z rynkiem . gdzieś wyczytałem że nawet mogą zablokować konto . Co w takiej sytuacji. wszystkie pieniądze przepadają To by bylo jawne złodziejstwo. Spytam jeszcze jak się ma zamykanie pozycji czy też jest opóźnienie

Awatar użytkownika
keermit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keermit »

Witam, panowie mam pytanie.. jestem na sell na eurusd, chcialbym sobe na noc ustawic stop lossa stop lossa. Wiec modyfikuje sobie zlecenie, ustawiam sobie poziom SL i gdychce potwierdzic, wyskakuje mi komunikat "rynej jest zamkniety"... ktos mi to wytlumaczy? dopiero zaczynam przygode z forexem.

edit:

za którymś razem poszło...

Awatar użytkownika
Pawel44
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel44 »

Wracając do podatków - na stronie brokera jest dokładna informacja krok po kroku jak złożyć zeznanie. Dostępne są także odpowiednie druki.

Pozdrawiam, Paweł

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

kernit, platforma o 23 ma jakieś 5 minut zwiechy, później wszystko wraca do normy

ODPOWIEDZ