Linia Ganna + Liczby Fibo
Linia Ganna + Liczby Fibo
Witam ostatnio trochę eksperymentowałem z kanałami trendowymi, i ich predykcją zanim jeszcze nastąpią, i podkładając liczby Fibo do skali w Linii Ganna na konkretnym interwale, można dostrzec coś na kształt "kąta giełdy" i formowania się pod nie kanałów, czy ktoś z forum gra podobnymi technikami? Czekam na wspólną wymianę doświadczeń w tym zakresie bo temat wydaje się ciekawy. Dzisiejsze zagrania na odbicie od tych kanałów:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 14:58 przez marcinx64, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zmienimy interwał na inny i zastosujemy skalę którą podałem to to nie zadziała, żeby wyznaczyć kąt na interwale np. H4 to trzeba pomnożyć x4. W tym właśnie jest cały myk, aby odnaleźć kąt na konkretnym interwale którego parametrem skali jest liczba Fibo, jeżeli narysujemy z konkretnym parametrem na konkretnym interwale to linia przebiega na każdym interwale tak samo, wydaje mi się że nie jest to przypadek.
Przykładem niech będzie zakończony ostatnio kanał wzrostowy na H4, linie wyznaczone na M30 skala 6.18, żeby wyznaczyć to samo na H4 trzeba zastosować skalę: 6.18x8=49.44
Przykładem niech będzie zakończony ostatnio kanał wzrostowy na H4, linie wyznaczone na M30 skala 6.18, żeby wyznaczyć to samo na H4 trzeba zastosować skalę: 6.18x8=49.44
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
marcinx64 pisze:A jakie parametry mają te kąty? Wyznaczasz je na podstawie linii Ganna i liczb Fibo?
W tym przypadku na rysunku parametry skali dla linii zielonych to interwał: H1 skala: -3.82
Przyszły wraz z doświadczeniem a znalezione przez przypadek poprzez kanał FIBO. Przenosze je od czasu do czasu w miejsca istotnych zwrotów na rynku i patrzę czy jest reakcja kiedy cena dociera do niej. Dałem właśnie L na EURUSD bo dotarliśmy do takiej linii. N
awet jak cyklicznie wypadają mi spadki to można na tym trochę pipsów złapać. Oczywiście to trochę taka loteria, każdy rynek ma swoje kąty ale nigdy nie wiadomo czy akurat poprowadzona linia trendu od istotnego zwrotu na rynku pod danym kątek tym razem zadziała, dlatego warto czymś jeszcze wspierać się. Ale jak już zadziała to wszystko pięknie wygląda i faktycznie rynek porusza się pod danym kątem.
fx-forum
bo trzeba sie dowiedziec co jest wspolczynnikiem kata gannamarcinx64 pisze:eżeli zmienimy interwał na inny i zastosujemy skalę którą podałem to to nie zadziała,
a jest nim ilosc barow, ktora na kazdy tf przypada inaczej vs skala w pipsach
bede obserwował

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
w mt4 nie mozesz stosowac linii na interwale na ktorym nie mozesz ominac "braku swieczek" zwiazanych z przerwa na weekend gdyz zaburza to linie w oczywisty sposob.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.