Przykłady Sygnałów

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ProstyForex
Uczestnik
Uczestnik

Przykłady Sygnałów

Nieprzeczytany post autor: ProstyForex »

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie:)

Z Forexem dotąd nie miałem do czynienia, ale sądząc po popularności wśród forumowiczów zarabianie na nim musi być łatwe;)

Powiedzcie proszę czy poniższe warunki zapewnią godziwy zysk. Jeśli tak to bardzo proszę o przykładowy sygnał.

1. Formuła sygnału kupna i sprzedaży ma nie więcej niż jedną linię w Excelu
2. Trafność przekracza 75 %
3. Transakcja trwa od 1 do 3 dni.
4. Brak SL
5. Dane dzienne i świeczki 60m
6. Nie korzystamy ze wskaźników.

Jeśli to jest wstęp do reklamy to będzie ostrzeżenie i skasowanie całego wątku- mod Astra

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

ProstyForex pisze:4. Brak SL
ProstyForex pisze:czy poniższe warunki zapewnią godziwy zysk
nie

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Mimo, że nie mam dużego doświadczenia jestem w stanie stwierdzić, że na wszystkie pytanie można odpowiedzieć NIE.

ProstyForex
Uczestnik
Uczestnik

Powiało pesymizmem, mimo to wciąż sądzę, że na te kryteria można odpowiedzieć Tak. Przy wysokiej trafności brak SL nie stanowi problemu. Transakcja z zyskiem lub stratą zostałaby zamknięta najpóźniej w ciągu 3 dni.
Mam nadzieję, że pojawią się pozytywne odpowiedzi, ewentualnie jakieś sugestie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ProstyForex pisze:Przy wysokiej trafności brak SL nie stanowi problemu. Transakcja z zyskiem lub stratą zostałaby zamknięta najpóźniej w ciągu 3 dni.
Mimo wszystko to może być problem. Teraz zmienność jest niewielka jednak to może w końcu ulec zmianie, a wtedy 3 dni przetrzymywania strat może okazać się zabójstwem (bo jak rozumiem nie ma innego kryterium wycofywania się z transakcji poza TP).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ProstyForex
Uczestnik
Uczestnik

SL to ubezpieczenie, które sporo kosztuje, aczkolwiek nie mówię mu całkowicie nie. W sporadycznych sytuacjach, widziałbym go w postaci zamknięcia pozycji o określonej godzinie, jeśli poziom waluty zmieni się na niekorzyść np o 2%.
Bardziej zależy mi na zawieraniu dobrych transakcji i realizowaniu zysku po np 1 dniu i akceptacji w ciągu roku kilku większych strat.
Na FW20 taka taktyka świetnie się sprawdza, więc jestem ciekaw jak wypadnie na walutach.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

raposo pisze:ProstyForex napisał:
Przy wysokiej trafności brak SL nie stanowi problemu. Transakcja z zyskiem lub stratą zostałaby zamknięta najpóźniej w ciągu 3 dni.

Mimo wszystko to może być problem. Teraz zmienność jest niewielka jednak to może w końcu ulec zmianie, a wtedy 3 dni przetrzymywania strat może okazać się zabójstwem (bo jak rozumiem nie ma innego kryterium wycofywania się z transakcji poza TP).
W pełni potwierdzam :oops:
Brak SL wyczyścił mi wszystkie konta jakie miałem, bo myślałem że cena zawróci i będzie TP. Teraz od początku roku stosuje SL i od razu mój kapitał zaczął się systematycznie powiększać (mimo iż co jakiś czas złapie SL :evil: ) :D
Pozdrawiam i pipsów życzę

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

ProstyForex pisze:Na FW20 taka taktyka świetnie się sprawdza, więc jestem ciekaw jak wypadnie na walutach.
:509:

Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

13Spekulant pisze:
ProstyForex pisze:Na FW20 taka taktyka świetnie się sprawdza, więc jestem ciekaw jak wypadnie na walutach.
:509:
;) Ja zaczynałem od fw20 i z całą stanowczością muszę stwierdzić, że fx to wyższa szkoła jazdy. Naprawdę ;)
Akceptacja "paru dużych strat w ciągu roku" na fw20 jest jak akceptacja na fx paru dużych strat w ciągu kwartału.
Inaczej też pracuje psycha.
Tak czy inaczej jeśli zarabiasz na fw20 to na fx również się da. Tylko trochę zmodyfikowanym sposobem.
No i dobre MM nabiera dużo większego znaczenia- na fw20 dźwignia jest x10.
Mimo wszystko może się to udać ;) powodzenia!
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

ODPOWIEDZ