MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Dzis moje cztery pary na TP.Maciek czy mozesz napisac cos o ADX-chodzi mi glownie o niebieska linie.

Awatar użytkownika
TomaszB
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomaszB »

sprawdzam rynek o 8-00. gdzie znajduje się cena (na M30). jeżeli ruszy i przebije poziom MM [ale koniecznie z trendem do którego wyznaczania służą np. ADX i SMA8] otwieram pozycję.
Czyli wyznaczasz w sumie bardzo krótki trend?
Bazujesz na ostatniej fali albo nie zatrybiłem Twojej koncepcji. Napisz coś o tym proszę.

Awatar użytkownika
cxfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cxfx »

Witam wszystkich:)

To mój pierwszy post na forum, choć nie pierwszy dzień na fx.
Całą noc analizowałem ten system i jest naprawdę wart uwagi. Skuteczność imponująca. Przed chwilą zakonczyłem swój pierwszy trejd w/g niego.
EUR/AUD
sell 1.6445
TP 1.6418
bez SL

I wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że mam konto na oandzie a MT4 służy mi jedynie do analizy. Rozbieżność cen sięga 4 pips(!). Na MT4 TP został osiągnięty a na oandzie musiałem czekać... Czy jest sposób na synchronizację tych platform?

Pozdrawiam
Roman

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Z tego co wiem to nie.Ale chyba jest wyjscie z tej sytuacji.Jezeli rozbieznisc jest 4 pipsy to po prostu wchodzisz o 4 pipsy wczesniej.Nanies poziomy na oande skorygowane o ta roznice.

Maciek
Dzis sie troche pogubilem.Czy otwierasz pozycje tylko po godz 8.00/czy to czas POLSKI/ czy czekasz az dostaniesz konkretny sygnal.Brak sygnalu o 8.00 to nie otwierasz juz pozycji?Na Twoich wykresach masz zaznaczona linie na godz 16.00 czy to koniec handlu czy otwieranie nowych pozycji.

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

hej sorry bedę jutro - trochę mam zajęć nie związanych z fx.

pzdr

ps - cena o godzinie 8 służy mi do określania jakie poziomy danego dnia będą mnie interesować - te najbliżej ceny otwarcia z godz. 8. a godz. 16 to taki szacowany <koniec dnia> handlowego. w założeniu ma byc wygodnie jak w biurze stąd godziny 8-16 :)
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

gucio pisze:Dzis moje cztery pary na TP.Maciek czy mozesz napisac cos o ADX-chodzi mi glownie o niebieska linie.
w założeniu niebieska linia to siła trendu, jeżeli linia DI+ lub DI- jest powyżej niebieskiej to mamy do czynienia z silnym trendem. osobiście nie patrzę na to jakoś specjalnie, interesuje mnie tylko relacja czerwonej do zielonej.

====

czwartkowe granie 26-04

EURUSD -4
USDJPY 20
GBPJPY -11
GBPUSD -5
USDCAD -1
USDCHF -3
EURJPY 40

total 36
top 3 55

piątkowe 27-04 - uwaga wyniki przy założeniach minimalnych ! na kablu edku i kanadzie cena przebijała kolejne poziomy i można było uzyskać 3-4 razy więcej pips niż podałem

EURUSD 13
USDJPY 20
GBPJPY -2
GBPUSD 30
USDCAD 15
USDCHF 15
EURJPY 20

total 111
top 3 70

wszystkie wyniki dla SL na linii SMA8, gdzieniegdzie na screenach zaznaczyłem ciekawsze wejścia dla SL na LWMA, wyniki powinny być lepsze generalnie, ale jak na razie trzymam się pierwotnej metody.
======================

aha - zamknął się nam kwiecień
wyniki netto po uwzględnieniu spreadu (fibogroup)

497 pips dla 7 par
543 dla top 3 czyli USDJPY EURJPY i GBPUSD

a to zestawienie par za cały miesiąc

EURUSD -83
USDJPY 72
GBPJPY 63
GBPUSD 204
USDCAD -83
USDCHF 57
EURJPY 267

w załącznikach kompletny bilans i screeny z czwartku i piątku

pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Maciek jestem pod wrazeniem.
Jednak widze ze nie zawsze wchodziles zgodnie z ADX albo sie to pozniej zmienilo.Mysle o trailing stopie-czy probowales.

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Po liczbie pobrań widzę że wątek odwiedziło sporo osób - niestety aktywne zainteresowanie słabe. Zrzuciłem screeny ze wszystkich 140 transakcji kwietniowych i rozrysowałem wszystko w arkuszu excela, aby każdy mógł sobie zobaczyć dropdown, stoploss, R itp. Metoda jest prosta i opiera się w istocie na określeniu trendu i podążaniu za nim, uwzględniając poziomy wynikające ze zmienności danej pary. Można ją interpretowac na różne sposoby - chociażby zmieniając narzędzia wykrywajace trend lub linie SL - co wydaje mi się ok, bo można dopasować ją do własnego stylu i oczekiwań.

Reasumując - czekam na jakieś opinie.

PS - co do ADX to zawsze patrzę na niego, a gdzie zauwazyłeś rozbieżności - jeżeli w początkowych transakcjach to możliwe, mogłem się bardziej sugerować innymi wskaźnikami.

Co do TS to nie jest to zły pomysł. Aha a jak przedstawiają się wyniki ze SL na linii LWMA? Zapewne korzystniej bo częściej TP?

pzdr
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Dzis 3xTP/eu,uc,ej/ 1x0/gj/ i 3xSL
Co do SL to obserwuje teraz na biezaco.Dzis stawialem na przeciwnej linii.To bylo pomiedzy sr a wstega.

Awatar użytkownika
tttttt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tttttt »

Drobna korekta bilansu. Zmiany są zaznaczone zielonym tłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ