Dukascopy - ECN
Z tego co wiem, to nawet w planach tego nie mają, jedyne wyjście to VPS blisko serverowni :]cryeng pisze:Kiedy będzie możliwość wysłania automatu na serwery Dukascopy tak żeby nie musieć non stop kompa trzymać online dla działania strategii? Mam tu na myśli pliki .jfx czyli robociki giełdowe
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Uczestnik
Witaj seregantGreen,
Zakładamy więc, że nie wchodzisz w niższy próg prowizyjny wynikający z obrotu (mało transakcji, małym wolumenem).
Standardowo w Dukascopy prowizja wynosiłaby Cię 48 USD za każdy obrót 1 mln USD. Przekładając to na prostszy język na parach z USD/xxx to 0.48 pipsa za otwarcie + drugie tyle za zamknięcie.
Pamiętaj jednak, że spready są tu zazwyczaj dużo niższe (bo rynkowe).
Oczywiście wystarczy zarobić dodatkowe 1500 USD (nie trzeba go wpłacać) by wejść w niższy próg prowizji. Więcej szczegółów i przykładów podeślę Ci na PW.
Zakładamy więc, że nie wchodzisz w niższy próg prowizyjny wynikający z obrotu (mało transakcji, małym wolumenem).
Standardowo w Dukascopy prowizja wynosiłaby Cię 48 USD za każdy obrót 1 mln USD. Przekładając to na prostszy język na parach z USD/xxx to 0.48 pipsa za otwarcie + drugie tyle za zamknięcie.
Pamiętaj jednak, że spready są tu zazwyczaj dużo niższe (bo rynkowe).
Oczywiście wystarczy zarobić dodatkowe 1500 USD (nie trzeba go wpłacać) by wejść w niższy próg prowizji. Więcej szczegółów i przykładów podeślę Ci na PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Mają w planach i mam nadzieję że im to szybciej pójdzie niż z kontami demo. Tu jest topic potwierdzający:MrYogi pisze:Z tego co wiem, to nawet w planach tego nie mają, jedyne wyjście to VPS blisko serverowni :]cryeng pisze:Kiedy będzie możliwość wysłania automatu na serwery Dukascopy tak żeby nie musieć non stop kompa trzymać online dla działania strategii? Mam tu na myśli pliki .jfx czyli robociki giełdowe
http://www.swfx.ch/swiss/english/forex/ ... iew=unread
Witam
Testujac platforme jforex natrafilem na kolejne problemy:
1. Jak mozna pokazac na wykresie cala swiece h4 rozpoczynajaca handel w niedziele?Probuje na rozne sposoby z Flats Filtration i Sunday Daily Candles F. ale tej swiecy nadal nie widac
2. Sytuacja opisana tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14999
pozdr.
Testujac platforme jforex natrafilem na kolejne problemy:
1. Jak mozna pokazac na wykresie cala swiece h4 rozpoczynajaca handel w niedziele?Probuje na rozne sposoby z Flats Filtration i Sunday Daily Candles F. ale tej swiecy nadal nie widac

2. Sytuacja opisana tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14999
pozdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.