Harmonic Trading
SiP500
Ponieważ na wątku niewiele się dzieje, publikuję tylko w celach szkoleniowych-
Gartley spadkowy na 15-minutowym wykresie SiP500.
Może nie jest idealny, ale "działa"..

Gartley spadkowy na 15-minutowym wykresie SiP500.
Może nie jest idealny, ale "działa"..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nietoperz i Krab na AUDUSD m5.
Pierwszego zauważyłem zbyt późno, w kraba wszedłem zbyt wcześnie na poziomie 1.4, bo inaczej go na początku rysowałem i zaliczyłem brejka.Czaiłem się na ponowne wejście na poziomie 1.6 ale teraz wydaje mi się że cena .wybije się z trójkąta w górę.

Pierwszego zauważyłem zbyt późno, w kraba wszedłem zbyt wcześnie na poziomie 1.4, bo inaczej go na początku rysowałem i zaliczyłem brejka.Czaiłem się na ponowne wejście na poziomie 1.6 ale teraz wydaje mi się że cena .wybije się z trójkąta w górę.

indeksy dax i tech
perykles
to ciekawe, że szukasz formacji w tak niewielkich interwałach czasowych.
Podoba mi się 

Ja z kolei, dalej tylko treningowo szukam gartleya (ew. motyla) na indexach (technologiczny i dax). Mam nadzieję, że to nie robi różnicy na jakim wykresie się realizują formacje. Wykres to wykres

to ciekawe, że szukasz formacji w tak niewielkich interwałach czasowych.
Podoba mi się

Ja z kolei, dalej tylko treningowo szukam gartleya (ew. motyla) na indexach (technologiczny i dax). Mam nadzieję, że to nie robi różnicy na jakim wykresie się realizują formacje. Wykres to wykres

Czytam ostatnio Carney'a... i w drugiej książce pokazuje on troszke inne patterny. Zaciekawił mnie 5-0 pattern.
Udało mi się coś takiego nawet znaleźć na edku. Pytanie tylko czy jest ktoś tutaj kto grał na takich setupach i może ma jakieś ciekawe wnioski...;]
Co ciekawe ten przykład na eur/usd to można tam było zagrać i w punkcie C i D..;]

Udało mi się coś takiego nawet znaleźć na edku. Pytanie tylko czy jest ktoś tutaj kto grał na takich setupach i może ma jakieś ciekawe wnioski...;]
Co ciekawe ten przykład na eur/usd to można tam było zagrać i w punkcie C i D..;]

Pytanie czy ta magia dziala ,czy jest to szukanie czegos co nie istnieje?
 Pytanie czy ta magia dziala ,czy jest to szukanie czegos co nie istnieje?