JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Niestety piszą o możliwym bankructwie
xsuchyx pisze:1. bankruptcy -- if they prolong the inquiry to several weeks or months. This implies that we might be able to recover part of the funds

2. Complete aggresssive shutdown due to severe penalties and prolonging the inquiry-- this implies their will be some violations and we might be able to wind down and recover part of the funds.

3. Warning issued for any violations found and severe penalties applied ---this implies there will be a possibility to recover ALL or part of the funds.

Jest ktoś zorientowany jak jest z systemem rekompensat?.
Czy w ogóle takie są?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

zz pisze:Jest ktoś zorientowany jak jest z systemem rekompensat?.
Czy w ogóle takie są?.
z Belize ? bez żartów ;-)

zz
Maniak
Maniak

z Belize ? bez żartów Wink
Sądziłem że skoro mają przedstawicielstwa w USA to jakoś jest ta sprawa rozwiązana.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

na Belize nie ma żadnego nadzoru i żadnych podatków- raj dla brokerów ale nie dla klientów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Sądziłem że skoro mają przedstawicielstwa w USA to jakoś jest ta sprawa rozwiązana.
Bez różnicy w jakim kraju mają przedstawicielstwo... Ważne jest gdzie przechowywane są środki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ja myślę, że tutaj przede wszystkim CFTC dało ciała. Owszem jeśli Jade świadomie zakładało konta amerykanom to oni również, ale nie sądzę żeby to robili. Sytuacja może raczej wynikać z faktu, że parę osób z USA zakombinowało i jakoś otworzyło tam konta, wiecie na czym polega proces weryfikacji.. ale też w to wątpię. Obstawiam raczej życzliwą konkurencję. Teraz bardzo łatwo tak "pomóc" bo CFTC wytoczyło jakąś ciężką ofensywę wręcz krucjatę, wystarczy więc pewnie jeden telefon gdzie trzeba. Podsumowując, CFTC została powołana żeby chronić klientów przed nieuczciwymi praktykami i utratą kapitału a zrobili dokładnie odwrotnie, zresztą czego się spodziewać po troglodytach. Szkoda, bo Jade to fajny broker był.
Obrazek
Unfortunately, more to come

zz
Maniak
Maniak

Ja myślę, że tutaj przede wszystkim CFTC dało ciała. Owszem jeśli Jade świadomie zakładało konta amerykanom to oni również
CFTC ma swoje reguły,UE ma swoje reguły ,tyle w temacie.Naszym ŚWIĘTYM obowiązkiem,oraz obowiązkiem brokerów i banków na świecie jest tych obowiązków przestrzegać...... :!: .

Pozdro.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

zz na tym etapie nie ma żadnych dowodów łamania reguł przez Jade, toczy się postępowanie, jest duża szansa, że Jade żadnych reguł nie złamało. CFTC (nie mając żadnych kwitów na Jade) postanowiła pojechać po inwestorach, klientach Jade, blokując możliwość kontroli otwartych pozycji, co w praktyce w większości przypadków oznacza wtopę, działanie na niekorzyść podmiotów, które komisja ma chronić. Rozumiesz? Możesz sobie wyobrazić skuteczniejszy sposób na odstraszenie klientów i uwalenie firmy, na którą nie ma dowodów, że coś złego zrobiła? Po co komu taki regulator?
Obrazek
Unfortunately, more to come

inso
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inso »

sprawy wygladaja coraz gorzej. Nie moge wyswietlic statementu nawet. W jade mam 80% swoich srodkow...

zz
Maniak
Maniak

działanie na niekorzyść podmiotów, które komisja ma chronić. Rozumiesz?
Zależy z jakiego punktu na to patrzymy.......
Jeżeli broker zniknął by z Twoją kasą....,lub Chińcycy zrobili by ostrą jazdę z lukami po 200 pipsów w jedną i drugą stronę w parę minut wtedy byś inaczej mówił i baaaardzo chwalił CFTC.....

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ