Witam
tak kombinuje z ta przykladowa biblioteka z mt4 w c++ napisane ale cos mi nie wychodzi, a dokladnie jak do takiej biblioteki pobierac wartosci ceny high,low,close,open? chodzi mi o to zeby w ea nie bylo zadnych obliczen tylko zeby sie znalazly w dll a zeby to zrobic to musze jakos przekazac np iclose(null,1,2)
Pozdro
dane z mt4 do dll
Musisz dodać odpowiednią funkcję w dll która pobierze dany parametr od MQL
np:
np:
Kod: Zaznacz cały
#import "moj.dll"
int fun_z_dll(double) ; // prototyp
#import
int ret_val ;
ret_val = fun_z_dll( iClose(NULL,PERIOD_H1,0) ) ;
.....
Normalnie jako parametr aktualny wywołania funkcji w C/C++ .zeby to zrobic to musze jakos przekazac
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
takie cos to ja wiem, chyba sie nie jasno wyrazilem, chodzilo mi o to zebym w tej dll mogl sobie kozystac z funkcji takiej jak iclose, przeciez nie bede przekazywal po 1 wartosci wszystkich close 0,1,2 itd i jeszcze przeciez sa high low open a to jeden tf mi potrzebne cztery
takze pochwala czeka na bardziej kompleksowe rozwiazanie
pozdro
takze pochwala czeka na bardziej kompleksowe rozwiazanie
pozdro
Ale w czym widzisz problem ? Możesz przekazać więcej wartości np. za pomocą tablicy :
Może jakaś książka z podstaw programowania C/C++ by Ci pomogła ...
Kod: Zaznacz cały
#import "moj.dll"
int fun_z_dll(double d[],int size) ; // prototyp w dll int __stdcall fun_z_dll(double*,int)
#import
int ret_val ;
#define SizeTab 200
double CloseVal[SizeTab] ;
for(int i = 0 ; i < SizeTab ; i++)
{
CloseVal[i]= iClose(NULL,PERIOD_H1,i)
}
ret_val = fun_z_dll( CloseVal,SizeTab) ;
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
nie widze problemu myslalem ze moze da sie to lepiej zrobic, takzeby nie przerzucac tony danych ktore akurat nie sa potrzebne w danej chwilidulf pisze:Ale w czym widzisz problem ? Możesz przekazać więcej wartości np. za pomocą tablicy :
spoko tablice juz przerobilemdulf pisze:Może jakaś książka z podstaw programowania C/C++ by Ci pomogła ...

- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum