MT4 Testowanie strategii na danych historycznych - problem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kubeq130
Uczestnik
Uczestnik

MT4 Testowanie strategii na danych historycznych - problem

Nieprzeczytany post autor: kubeq130 »

Mój problem polega na tym, że przy testowaniu wszystko jest ok pokazane są otwarte pozycje i zamknięte, itp. Aż nagle na końcu transakcja zamknięta i np. -7000 tyś. Nie wiem czy to wina strategii, czy okresu na który otwiera się transakcja i jest koniec i przez to musi zamykać... ;/ Proszę o pomoc, bo już sam nie wiem o co chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ostatnia transakcja jest zamykana na koniec testów (koniec historii), czyli po prostu taki jest jej bilans na ostatnim słupku. Popracuj też nad danymi historycznymi, bo test, który wykonujesz jest baaaaaardzo mało wiarygodny. Powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kubeq130
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kubeq130 »

Dzięki za info. Wiem że ten co test co tu podałem jest niewiarygodny, chciałem tylko na szybko pokazać.

Awatar użytkownika
Japco
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Japco »

A na jakiej parze walutowej był przeprowadzony ten test? Ostatnia transakcja sprzedaży była trzymana około 1,5 miesiąca i to bez żadnego zabezpieczenia StopLoss tylko sam TakeProfit do realizacji zysków. Może po prostu był taki duży wzrost danej pary walutowej i dlatego są takie straty bo na końcu tester zamknął ostatnią niezakończoną pozycję. Do tego przy tak długo trzymanej pozycji sama opłata dobowa swap nabiła spory dług.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać rożnych rezultatów".

Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Komunikat "close at stop" potwierdza to co napisałem. Tyle filozofii ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ