euro usd najlepsze godziny ?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
silent

euro usd najlepsze godziny ?

Nieprzeczytany post autor: silent »

Witam mam pytanie od ktorej godziny do ktorej rynek ten jest najbardziej ,,ruchliwy" ?

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

na M5 wrzuć sobie ATR (100), zobaczysz taką a'la sinusoidę wykresu ATR i sam ocenisz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z reguły największa zmienność występuje podczas sesji europejskiej (8-18 czasu GMT+1).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

silent pisze:Witam mam pytanie od ktorej godziny do ktorej rynek ten jest najbardziej ,,ruchliwy"
Na londyn przypadają największe obroty ale to nie jest regułą jeżeli chodzi o zmienność jak widać po wykresie
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

To może trochę pomóc:
http://forexchartist.pl/?file_id=6
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

Mam pytanie jak wyglada w praktyce zmiana poszczegolnych sesji. Na edku skupiac sie tylko na sesji amerykanskiej i europejskiej? Czy np sesja azjatycka tez duzo wnosi do eur/usd? Jak to wyglada w praktyce?

Yyrek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yyrek »

ja patrzę z reguły w okolicach 17-18 , dobry moment na zamykanie porannych pozycji jeżeli takowe istnieją

Awatar użytkownika
Alchemia-inwestowania
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alchemia-inwestowania »

freshman89 pisze:Mam pytanie jak wyglada w praktyce zmiana poszczegolnych sesji. Na edku skupiac sie tylko na sesji amerykanskiej i europejskiej? Czy np sesja azjatycka tez duzo wnosi do eur/usd? Jak to wyglada w praktyce?
Witamy,

W przypadku EUR/USD najlepiej się skupić na sesji europejskiej i amerykańskiej. Z reguły w tym czasie najwięcej się "dzieje" na tej parze. Natomiast jeśli chodzi o rynek azjatycki warto śledzić pierwszą sesję tygodnia, wtedy rynek walutowy dyskontuje informacje jakie wypływają podczas weekendu (również na EUR/USD).

Pozdrawiamy
Zespół Alchemii Inwestowania
Prowadzimy szkolenia z rynku Forex oraz giełdy. Nie dostarczamy gotowych rozwiązań, ponieważ ich nie ma, ale dajemy więcej: uczymy myślenia. Wzbogacamy inwestorów o spryt inwestycyjny, często pomijany w książkach i tradycyjnych szkoleniach.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

http://www.forexmarkethours.com/

z czego najwieksze ruchy zazwyczaj sa podczas sesji w Londynie i NY

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

ponoc najwieksza plynnosc jest w czasie nakladania sie sesji azjatyckiej i amerykanskiej na europejska . godzinowo w polsce: od 7 do 16. potem londyn sie zamyka i zostaje samo usa.

ODPOWIEDZ