Witam,
Mam nadzieję, że nie powtarzam problemu, który już został poruszony, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Na wykresie w MetaTraderze mamy wskaźnik MA, który można obliczać wg Close/Open/High/Low/Median Price/Typical Price/Weighted Close/Previous Indicator's Data/First Indicator's Data.
Tymczasem w parametrze "applied_price" wskaźnika iMA w MQL4 wg manuala http://docs.mql4.com/indicators/iMA brakuje dwóch ostatnich opcji http://docs.mql4.com/constants/prices. A ja wykorzystuję właśnie MA wg Previous Indicator's Data. W jaki sposób zadeklarować "applied_price"? Czyżby nie było takiej możliwości, mimo że na wykresie można sobie tak bez problemu ustawić?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Q.
iMA - Previous Indicator's Data
Czeee, robisz to w troche inny sposob gdy wykorzystujesz iMA.
Załóżmy, że normalnie na wykresie nakładasz na RSI średnią MA i wybierasz jako applied price First Indykator Data.
Żeby coś takiego zapisać przy użyciu iMA to najpierw RSI ładujesz do macierzy
RSI_Tab = iRSI(.........................,i);
a kolejno w następnej petli wykorzystujesz funkcję:
// double iMAOnArray( double array[], int total, int period, int ma_shift, int ma_method, int shift)//
wynik = iMAOnArray(RSI_Tab,.........................,i);
Tablice "wynik[]" wyświetlasz.
Załóżmy, że normalnie na wykresie nakładasz na RSI średnią MA i wybierasz jako applied price First Indykator Data.
Żeby coś takiego zapisać przy użyciu iMA to najpierw RSI ładujesz do macierzy
RSI_Tab = iRSI(.........................,i);
a kolejno w następnej petli wykorzystujesz funkcję:
// double iMAOnArray( double array[], int total, int period, int ma_shift, int ma_method, int shift)//
wynik = iMAOnArray(RSI_Tab,.........................,i);
Tablice "wynik[]" wyświetlasz.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
No widzisz, a jednak się powtarzaszqbek pisze:Mam nadzieję, że nie powtarzam problemu, który już został poruszony, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

Tig3r czuwa

3majcie się.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid