Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

jeżeli jest taka poprawa w porównaniu pro do standard jak piszecie to warto się nad tym zastanowić. choć przeliczając koszty np na kablu będą podobne bo spread około 1 pipsa + 8 $ za 1 lot dobrze liczę? daje nam to razem mniej więcej równowartość 2 pipsów a taki spread jest aktualnie w dzień na tej parze.

szkoda że nie podali max spreadu, na standardowym rachunku wiadomo było że jest to 1-2 pipsy na głównych walutach. jestem ciekaw jaki spread pokażą na danych.

trzecią ważną kwestią jest SL, jest respektowany w 100%? albo po najbliższej cenie, bo np w piątek na danych SL przekroczyło mi kilkukrotnie i wewaliło znacznie wyżej. w pro sytuacja była by taka sama?
ech...

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Nie ma górnej granicy spreadu, SL także nie będzie gwarantowany.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

U kazdego brokera STP czy ECN spredy są zmienne, porównuje np. AM pro z Jade FX i AM ma ciut mniejsze, na danych wiadomo że skaczą i pewnie nie raz więcej niż na kontach MM, taka cena , ja akurat na danych nie gram wiec mam to w poważaniu, natomiast co do kosztów , może i podobnie ale wydaje mi się że sumarycznie to i tak lepiej wyjdziesz u obojętnie jakiego broka STP czy ECN niż u MM, szczególnie jak grasz z ręki i np. skalpujesz, otworzysz i zamkniesz szybciej, postawisz SL gdzie chcesz, często cena się cofnie i spreed nie wywali Ci pozycji.

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Spread na eur/usd w ciagu dnia waha sie miedzy 0.5-0.7 pipsa. Prowizje biora 0.004% za cala transakcje, czyli jak patrze na koszty to wychodzi okolo 0.9-1.2 pipsa.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Wykonałem około 300 transakcji na nowym koncie AM Pro w ciągu ostatnich 4 dni handlu. Przeskoki w realizacji zleceń i SL czasami się zdarzają, ale przeważnie to 0.2 pipsa. Max jaki przeskoczyło to 0.7 pipsa, ale w nocy na UsdJpy. Co do wielkości zleceń to tak samo egzekucja chodzi przy 0.1 lota a 15 lot. Realizacja zlecenia jak do tej pory poniżej 1 sekundy. Nawet czasami kwotowania się zmienią od czasu kliknięcia po markecie i dopiero później widzimy otwartą pozycję, ale mamy pozycję po cenie wcześniejszej. Jednak wszystko w obrębie sekundy.
Nie było jeszcze mocniejszych danych, żeby przetestować SL i zlecenia oczekujące na szybkim rynku. Ważne jest, że spread nie skacze jak szalony i utrzymuje się w średnim przedziale podanym na ich stronie.

Wczoraj jak rynki w USA były zamknięte to spread sporo skoczył w tym czasie, ale i tak poniżej 5 pips na EurUsd.

Mi średnie koszty na EurUsd wyszły około 1.2 pipsa (spread 0.6 pips+1.37*0.4 commision).

Jak na razie oferta jest idealna do skalpu i szybkich zagrań.

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Konta Pro

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Szwajcar pisze:Załóż konto w AM Ltd a nie AM AS.

A spready są takie:
Spready są po godz 20, a jak do godz 19? interesuje mnie para na USDPLN/EURPLN. Chciałbym zobaczyć ile w ciągu dnia razem z prowizją wynosi spread?

Na standardowym koncie jest to jakieś 20-25pipsów dla pary usdpln.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

EUR/PLN spread ok. 8 pipsów
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Awatar użytkownika
bss34
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bss34 »

Nie wiem czy nie było o tym wcześniej -> http://www.admiralmarkets.pl/company_ne ... em-android

W końcu można tradować na admiralu na pocketach z androidem! :-)

drfeelgood
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: drfeelgood »

Czy obecni na forum posiadacze konta na AM mogą mi powiedzieć, jak długo czekali na akceptacje wysłanych przez siebie dokumentów?

ODPOWIEDZ