go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

GO4X pisze:Po krótkiej dyskusji oraz kilku pytaniach ze strony Klientów, postanowiliśmy przychylić się do próśb i podjęliśmy decyzję o powrocie do mikrolotów na instrumentach opartych o Futures! ;)
To naprawdę świetna wiadomość i mądra decyzja.
Czy mikroloty dotyczą wszystkich instrumentów na platformie GO4X ? Pytam bo nie wiem czy wszystkie instrumenty oparte są o futures.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Zaczyna sensownie brzmieć.

A ja mam pytanie do graczy GO4X, jak z rekwotami, wypłatami i czy są jakieś dziwne rzeczy jak u XTB?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

MarioDM pisze:
GO4X pisze:Po krótkiej dyskusji oraz kilku pytaniach ze strony Klientów, postanowiliśmy przychylić się do próśb i podjęliśmy decyzję o powrocie do mikrolotów na instrumentach opartych o Futures! ;)
To naprawdę świetna wiadomość i mądra decyzja.
Czy mikroloty dotyczą wszystkich instrumentów na platformie GO4X ? Pytam bo nie wiem czy wszystkie instrumenty oparte są o futures.
Krótko rzecz ujmując: wszystkie instrumenty w GO4X są oparte o mikroloty - chyba jest OK? ;)

Dodatkowo, dziś odpaliliśmy promocję GO4X MAX - w której można zarabiać na każdej transakcji. 1lot - 10zł, mniejsza kwota - mniejsza stawka, większa kwota - większa stawka, proporcjonalnie: http://www.go4x.pl/go4x/promocja-go4x-max

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

GO4X pisze:

Krótko rzecz ujmując: wszystkie instrumenty w GO4X są oparte o mikroloty - chyba jest OK? ;)
Jak najbardziej OK. Muszę przyznać, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyliście. Tak szybka reakcja firmy na odzew klientów.
TO JEST NAPRAWDE WARTE POCHWAŁY.
Mam dwie prośby/sugestie.
1 Postarajcie się jak najszybciej uaktualnić arkusz z wyceną (depozyty i pipsy) instrumentów. Trzeba przecież wszystko poprzeliczać aby dostosować wielkość otwieranych pozycji do wartości portfela.
2 Czy dałoby się wprowadzić na Waszej stronie kalendarz rolowań na cały miesiąc z góry ? XTB po wielu mailach raczyło w końcu publikować na stronie taki kalendarz, ale tylko na tydzień naprzód. Byłoby miło mieć kalendarz na cały miesiąc bo można wówczas zaplanować pewne rzeczy. Oczywiście nie wymagam abyście w kalendarzu podawali o ile pipsów nastąpi zmiana dostawy bo na taki okres nie sposób tego przewidzieć.
Jeszcze jedno pytanie na koniec :
Na większości nowych instrumentów brak jest wcześniejszego wykresu.
Czy ten wykres jakoś sam się doczyta, czy trzeba bazować tylko na najnowszych wykresach ?

Dodano po 22 minutach:
Phoenix_phx pisze:Zaczyna sensownie brzmieć.

A ja mam pytanie do graczy GO4X, jak z rekwotami, wypłatami i czy są jakieś dziwne rzeczy jak u XTB?
A jakie dziwne rzeczy dzieją się w XTB z wypłatami ?
W GO4X nie ma problemu z wypłatami. Załatwiasz to przez telefon i kwota następnego dnia jest odejmowana z rachunku i przelewana choć jak twierdzą pracownicy - broker ma na wypłatę 3 dni.
Rekwoty prawie się nie zdarzają. Jedynie na crossach ze zmiennym spraeadem i pięcioma miejscami po przecinku często trafia sie na rekwotę, ale to nie dziwne, bo to piąte miejsce cały czas miga . Na crossach z czterema miejscami po przecinku nie ma żadnych problemów. Rekwoty są tylko wtedy gdy cross zaczyna mocniej bujać , a to się zdarza głównie przy danych.
GO4X nie rozszerza spreadu przy danych .
Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa rekwot przy nowych instrumentach.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

W odwiedzi na prośby:

1. Chodzi o kalkulator depozytu? mamy już nowy, wrzucony na stronę, wszystko śmiga.
2. Kalendarz rolowań jest cały czas dostępny, w specyfikacji instrumentów finansowych
3. W ciągu kilku dni powinniśmy uaktualnić wszystkie wykresy o dane historyczne także tak, będą

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

GO4X pisze:W odwiedzi na prośby:

1. Chodzi o kalkulator depozytu? mamy już nowy, wrzucony na stronę, wszystko śmiga.
2. Kalendarz rolowań jest cały czas dostępny, w specyfikacji instrumentów finansowych
3. W ciągu kilku dni powinniśmy uaktualnić wszystkie wykresy o dane historyczne także tak, będą
1 Na pewno jest uaktualniony ? Ściągam go dziś co godzine i nadal ma tylko dotychczasowe instrumenty. Wyceny nowych nie widać.
2 OK, ale w specyfikacji jest to ujęte tak :
"GO_COFFEE
Instrument oparty o kontrakt futures na kawę "C" o najbliższym
terminie zapadalności notowany na giełdzie Intercontinental
Exchang"

Tyle, że to niewiele mówi Waszym klientom. Musieli by sprawdzać kiedy na tej giełdzie wygasają kontrakty i odliczyć 1 lub 2 dni aby wiedzieć kiedy Wy będziecie rolować. Prościej byłoby na Waszej stronie umieścić listę instrumentów wraz datami na dany miesiąc.

KOREKTA
Sorka już widzę. Jest osobna tabela z datami więc OK.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

MarioDM pisze:
GO4X pisze:W odwiedzi na prośby:

1 Na pewno jest uaktualniony ? Ściągam go dziś co godzine i nadal ma tylko dotychczasowe instrumenty. Wyceny nowych nie widać.
Tak: http://www.go4x.pl/go4x_kalkulator_depozytu.xls

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

GO4X pisze:Dodatkowo, dziś odpaliliśmy promocję GO4X MAX - w której można zarabiać na każdej transakcji. 1lot - 10zł, mniejsza kwota - mniejsza stawka, większa kwota - większa stawka, proporcjonalnie
Zamiast klient płacić prowizje za transakcje, Wy płacicie klientowi! Za każde 100lotów obrotu miesięcznie 1000zł.
Czyli nawet gdybym wychodził na transakcjach na zero to i tak będę zarobiony. Fascynujące.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@GO4X
Odnośnie kalkulatora depozytu.
Fajnie, że tak szybko go przygotowaliście i dzięki Wam za to. Niestety jak to bywa gdy się robi coś szybko nie ustrzegliście się paru błędów w wycenie 1 pipsa.
Sprawdzałem wszystkie pozycje i wychwyciłem te błędy. Podane wartości dotyczą pozycji 0,01 lota :

EURNOK jest 0,01 a powinno być 0,05
USDNOK jest 0,01 a powinno być 0,05
Nasdaq jest 0,14 a powinno być 0,06
Dax jest 0,49 a powinno być 0,1
FTSE jest 0,23 a powinno być 0,47
FRA40 jest 0,02 a powinno być 0,04
Schatz jest 0,20 a powinno być 0,39
Wheat jest 0,72 a powinno być 0,14
Soybean jest 0,72 a powinno być 0,14
Corn jest 0,72 a powinno być 0,14
Coffe jest 0,54 a powinno być 0,11
Pallad jest 0,14 a powinno być 0,3
Dollar Index jest 5 i 0,14 a powinno być 0,29

Zauważyłem z zadowoleniem, że na towarach (pszenica, miedź, kawa, kakao itp. ) nie ma swapów. Czy to stały punkt czy tak tylko teraz w promocji ?
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Dzięki, faktycznie były małe nieścisłości, poprawiliśmy już ;)

ODPOWIEDZ