4promile pisze:haha, to najlepszy żurnal jaki widziałem
czyta się go jak dobrą książkę, super początek, potem zwrot akcji, ból i cierpienie niewinnych, bohater który ostrzega przed złem ale go nikt nie słucha... i w końcu oczywiście happy end, zło znika i nawet jest morał z bajki
szkoda, że to już koniec

Być może pocieszę Cię, że ciąg dalszy nastąpi pod innym nickiem. Obserwuję wątek, który zaczyna się rozwijać podobnie do tego i cierpliwie czekam, bo jest szansa, że rambo pojawił się w nowym wcieleniu. Oczywiście istnieje ryzyko, że mylę się, więc nie chcę nikogo oczerniać, ale coś mi mówi, że emocje jeszcze będą
Nie chcę nikogo pouczać, ale dla mnie trader, który jest podatny na sugestie innych długo nie zagrzeje miejsca na rynku. Może to co napiszę będzie brutalne, ale widziałem niedawno fajny webinar na temat grup operujących na rynku (żebyście mogli się pośmiać załączam slajdy). Otóż są 3 grupy traderów. Pierwsza owieczki, czyli ci którzy stadnie podążają za sugestiami innych (traderzy bez doświadczenia, sukcesów i niepewni swojej wartości = 80%), wiadomo co ich czeka, bo druga grupa to wilki (banki, fundusze, brokerzy MM itd = 15%). Wilki polują stadnie, ale mają przewagę kłów. Natomiast trzecią grupę stanowią owce-wojownicy (doświadczeni zawodowi traderzy = 5%).
I teraz słowo ostrzeżenia ku pokrzepieniu serc: pamiętajcie, że nabierając się na tego typu ściemy jesteście owieczkami do zarżnięcia, niczym więcej, ani mniej. Chcesz osiągać profity, musisz być w mniejszości, a nie w większości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.