oprogramowanie do optymalizacji RR

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

TARKIN pisze:
Mike_Scofield pisze: Podejrzewam, że wyniki mogłyby zaszokować ...
mi książka Van Tharp pozwoliła spojrzeć na system z innej strony
skupianie uwagi na dobrym wejściu zepchnęło na dalszy plan co się działo potem
zaszufladkowanie RR na poziomi 3 lub 4 do 1 dawało dobry efekty
ale gdy zobaczyłem że w kilku pozycjach było można wyciągnąć 20 krotność SL to
mi szczeka opadła
dlatego drażę temat
ok przypuśćmy że cena dąży do twojego TP (20xSL) w okresie x czasu
czy dajesz SL po osiągnięciu jakiegoś zysku ? jak tak to gdzie ?
czy zmieniasz SL kiedy zaczynasz zarabiać ? przestawiasz na BE ?

strategia kup/ sprzedaj i czekaj na SL lub TP ok, ale masz pozycję i nie wiesz czy cena dojdzie do twojego TP 20xSL dlatego zastanawiam się co robisz z SL ? Cena jest powiedzmy ok 50 pipsów od twojego TP, SL=20 odwrócenie trendu i co? z przypuszczalnego zysku 400pipsów zostaje ci ile ? BE czy SL ? jak SL to na jakim poziomie od max ceny ?

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

TARKIN pisze:ale gdy zobaczyłem że w kilku pozycjach było można wyciągnąć 20 krotność SL to
mi szczeka opadła
To właśnie miałem na myśli ...
Patrząc na historię transakcji okazuje się, że było się np w trejdzie który dałby tyle zarobić, że wystarczyłby jeden taki trejd na kilka miesięcy ... :d
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

sgorn pisze: wklejam z mojej biblioteki "screenów" Wink troche przegladalem tu i tam, dajcie znac co Wam sie spodobalo.
Yhmm.... ale większość tych linków to chyba ogólne bardzo i niekoniecznie w temacie... Ale może conieco da się z nich wybrać .....
Mike_Scofield pisze:Moim zdaniem byłoby to bardzo przydatne narzędzie. Wrzucasz historię transakcji, a programik pokazuje optymalny SL, TP, TS i wynik.
No dokładnie. Właściwie mógłby pokazać wykres wielu quity w zależności od zastosowanego MM ....
Mike_Scofield pisze:Patrząc na historię transakcji okazuje się, że było się np w trejdzie który dałby tyle zarobić, że wystarczyłby jeden taki trejd na kilka miesięcy
Pytanie czy wytrzymałbyś parę miesięcy pod kreską w oczekiwaniu tego trejdu :)

Dobry soft tego typu (o takim oczywiście myślałem) mógłby mieć również możliwość importu historycznych kwotowań i pokazania również DrawDown'u (liczonego dla otwartych pozycji) dla każdego z wybranych MM. No i oczywiście możliwość definiowania własnych MM ....
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ