Lista prawdziwych nauczycieli....

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Lista prawdziwych nauczycieli....

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Zakładam ten wątek po "natchnieniu" słowami Tig3ra z alternatywnego wątku o liście fałszywych guru.Proszę o wpisy tylko osoby ,ktore bezpośrednio skorzystały z płatnych lub bezpłatnych porad ,szkoleń,EA,książek (madrości ich autorów) etc.Proszę przy tym o uzasadnienia i szczegóły.Myslę ,że takie informacje sie przydadzą szczególnie tym,którzy zaczynają swoją przygode z forexem ale nie tylko takim osobom. Mysle ,że również takim osobom ,które chcą wzbogacać swoją wiedze o forexie , bo przecież wszyscy staramy sie ciągle doskonalić (tak mi sie wydaje :roll: ).Pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

cashmoney
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cashmoney »

Poczytaj sobie książke Reminiscences of a Stock Operator, wiele sie nie zmieniło przez te 100 lat. Z tym że teraz jest internet więc łatwiej łowić frajerów, ekhm tzn klientów 8)

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

cashmoney pisze:Poczytaj sobie książke Reminiscences of a Stock Operator, wiele sie nie zmieniło przez te 100 lat. Z tym że teraz jest internet więc łatwiej łowić frajerów, ekhm tzn klientów 8)
Witaj,jeżeli ta książka jest o "łowieniu frajerów",to raczej do tego wątku i opisz proszę dlaczego podałeś ten tytuł:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14485
Pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ostatnio przeczytałem
Robert Kiyosaki - Bogaty Ojciec Biedny Ojciec
dobra książka motywacyjna na start na forexie
ulubione cytaty
Istnieje różnica pomiędzy bytem biednego a bytem podłamanego finansowo. Załamanie finansowe jest okresowe, a bieda jest wieczna.
oraz
Ilu z was może zrobić lepszego hamburgera, niż McDonald? –
prawie wszyscy podnoszą swoje dłonie. Wtedy pytam: – Jeżeli więc większość z was może zrobić lepszego
hamburgera, jak to jest, że McDonald robi więcej pieniędzy, niż wy?
Odpowiedź jest oczywista: McDonald jest znakomitym systemem biznesowym. Wielu utalentowanych ludzi jest biednych dlatego, że skupiają się na stworzeniu lepszego hamburgera i nie wiedzą prawie nic o
systemach biznesu.
pogrubiłem najwazniejsze
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

TARKIN pisze:ostatnio przeczytałem
Robert Kiyosaki - Bogaty Ojciec Biedny Ojciec
dobra książka motywacyjna na start na forexie
Witaj,zgadza się ,dobra pozycja,może otworzyc oczy na niektóre zagadnienia.Z książek Kiyosaki w polskim języku jest chyba 5 pozycji (tyle mam),moze wiecej.
Może dodam od siebie kilka osób :
Andrzej Pierz,Luktom,Tig3r - pomoc w zrozumieniu zagadnień związanych z obsługą MT4
Jerzy Kozak,FXLamer - dobre książki o forexie

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Mam wrażenie, że Kiyosaki nawet tych książek nie napisał. W stanach strasznie ludzie na forach po nim jadą. Te jego bajki o bogatym ojcu i inwestycjach to fikcja literacka, nic takiego nie miało miejsca. Ale przyznaje przeczytałem trzy jego książki z czego poza laniem wody wystarczyła by jedna mała pozycja. I najlepszy interes jaki na tym zrobiłem to fakt, że udało mi się je szybko i bezstratnie na allegro pogonić (bo w komplecie kupowałem a poszły oddzielnie).
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Kvjon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kvjon »

Bo chciales recept pewnie. Te książki nie są o ekonomii, nie są o inwestowaniu, one są o psychologii. I w tej dziedzinie sa naprawde dobre. Na wszelkie zyciowe watpliwosci :D

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

tantric pisze:Proszę o wpisy tylko osoby ,ktore bezpośrednio skorzystały z płatnych lub bezpłatnych porad ,szkoleń
Pisałem już kiedyś w wątku z reklamami
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=13698
o szkoleniu u Yogiego-zmieniło ono mój trading diametralnie z nerwówki na zabawę- jeszcze raz polecam.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Dziękuję wszystkim za wpisy i zapraszam dalej do kolejnych postów.Pozdro

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

tantric pisze:zapraszam dalej do kolejnych postów

Jestem Mike. Mam 23 lata. W zeszłym roku zarobiłem na FX 850 tys. $.
Moje życie się odmieniło.
Kupiłem super samochód, mam wspaniałą dziewczynę i wybudowałem super luksusowa willę.
Wszystko dzięki jednemu e-bookowi.

Teraz i Ty możesz zostać człowiekiem sukcesu.
Wystarczy, że kupisz e-booka o Price Action i dowiesz jak robić 80-100 pipsów dziennie ...
Jedyne 60 PLN może odmienić Twoje życie .... :d
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ