Witam serdecznie
Mam dość nietypowe pytanie. Czy ktoś zna jakiś dobry edytor umożliwiający odczyt pliku binarnego o rozszerzeniu HST wraz z dekodowaniem jego zawartości. Dodam, że kombinowałem z kilkoma edytorami binarnymi niestety wszystkie maja problem z odkodowaniem wartości - zastanawiam się czy w ogóle da się je odkodować...
Odczyt plików binarnych HST
Re: Odczyt plików binarnych HST
Nie bardzo kumię z czym masz problem. Każdy edytor binarny odczyta pliki HST - bo przecież to zwykły plik.MaxRipper pisze:Witam serdecznie
Mam dość nietypowe pytanie. Czy ktoś zna jakiś dobry edytor umożliwiający odczyt pliku binarnego o rozszerzeniu HST wraz z dekodowaniem jego zawartości. Dodam, że kombinowałem z kilkoma edytorami binarnymi niestety wszystkie maja problem z odkodowaniem wartości - zastanawiam się czy w ogóle da się je odkodować...
A jak chcesz poznać jego strukturę to jest opisana. Zobacz np. skrypt period_converter - instalowany z terminalem, tam z kodu wyczytasz co i jak.
Są tylko musisz czytać wg odpowiedniego algorytmu odpowiednie typy danych. Musisz znać strukturę pliku i green7 wskazał Ci rozwiązanie.I wszystko wskazuje na to ze tylko funkcje/metody MQLa są w stanie to odczytać.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..