Alarm w momencie zrealizowania Stop loss

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Spike7
Bywalec
Bywalec

Alarm w momencie zrealizowania Stop loss

Nieprzeczytany post autor: Spike7 »

Witam!

Aktualnie chcę stworzyć (bo nie znalazłem na forum i google też nic nie podpowiedziały) prosty skrypt, który będzie sygnalizował dźwiękiem gdy zostanie zrealizowane zlecenie stop loss. Biorąc pod uwagę, że nie posiadam zdolności do programowania udało mi się stworzyć tylko coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

//---- input parameters

extern bool EnableAlert=true;
extern string SoundWav="Alert.wav";

int start()
{
if (price = StopLoss) PlaySound(SoundWAV);
}
Powyższy kod wstawiłem jako zobrazowanie problemu, bo jego poprawność jest pewnie wątpliwa.

Jeśli ktoś potrafi napisać coś takiego to proszę o pomoc i wyjaśnienie co z tym zrobić aby działało pod MT4.
Chodzi mi o to aby skrypt ten miał też zastosowanie do gry przy pomocy Trailing stop i uwzględniał zmieniający się poziom stop loss.
Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Witaj,

W załączniku napisany przeze mnie wskaźnik.

Wskaźnik ma trzy parametry: slSound, tpSound oraz manualSound - podanie w nich nazwy pliku dźwiękowego powoduje, że będzie on odtwarzany odpowiednio przy SL, TP lub zamknięciu ręcznym (lub przez EA).
Jeśli nie podasz nic w danym parametrze, dźwięk dla danego zdarzenia nie będzie odtwarzany.

Wskaźnik działa dla bieżącego wykresu, a więc nie koliduje ze sobą, gdy się go uruchomi na wielu wykresach, nawet tej samej waluty jednocześnie.

Przetestuj, napisz jak działa :)

Pozdrawiam

luktom
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Spike7
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spike7 »

Testowałem przez tydzień i wskaźnik działa świetnie, dobra robota! Właśnie tego potrzebowałem, a ciężko to gdziekolwiek znaleźć. Oczywiście leci pochwała.

Do pełni szczęścia brakuje tylko alarmu w momencie otwarcia zlecenia (wykonywanego przez automat lub ręcznie) oraz zrealizowania zlecenia oczekującego. Więc jakby można dodać jeszcze taką funkcję to wtedy byłby już idealny. Ale i tak dziękuję za pomoc.

ODPOWIEDZ