Witam.
Mam w EA wskaznik, ktory generuje wyniki roznych par. W jaki sposob wylapac na ktorym miejscu w rankingu jest para na ktorej jest uruchomione EA. Lub moze jasniej, w jaki sposob rozpoznac ze para ktora mnie interesuje jest w TOP 3 z posrod 13 par. Mam nadzieje ze mozna cos takiego rozwiazac nie piszac wszystkich mozliwych kombinacji.
Pozdrawiam
Ranking wskazników
Ranking wskazników
Nikt nie planuje przegrywac, ale wielu przegrywa bo nie planuje.
Dla każdej pary trzeba by zrobić jakieś równanie określające ranking - aby wypluwało 1 liczbę, dla każdego wskaźnika możesz wykorzystać take same lub różne wagi - w zależności co potrzebujesz.ralbet pisze:Mam nadzieje ze mozna cos takiego rozwiazac nie piszac wszystkich mozliwych kombinacji.
Jak już masz rankingi to je porównać łatwo i wyświetlić w odpowiedniej kolejności.
Poza tym sprawdzanie wszystkich kombinacji jak wykorzystasz umiejętnie pętle nie jest jakoś specjalnie trudne.
Choć jak jeszcze raz czytam to widzę że chodzi Ci o co innego -tzn wyciągnięcie informacji na którym miejscu jest dany instrument. A to już zależy tylko jak został zbudowany ranking i w jaki sposób jest prezentowany.
Jeśli masz dostęp do kodu to możesz policzyć ranking pary na której jest EA i przelecieć cały ranking aby sprawdzić ile jest par które mają większy ranking. W ten sposób ustalisz swój ranking.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Kod: Zaznacz cały
String pary[13] ; <<tu wpisac np. obslugiwane pary
Double ranking[13][2];
for(int i = 0;i<13;i++){
ranking[i][0] = iCustom(pary[i]......);
ranking[i][1] =i;
}
ArraySort(tableka,WHOLE_ARRAY,0,MODE_DESCEND);
//No i w pierwszych trzech wierszach tabelki rangingi masz symbole
//czyli
best_symbol = pary[ ranging[0][1] ]
if (best_symbol == Symbol()){