G A N N

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

z Gannem zetknąłem sie juz jakies 5 lat temu i
dobrze wiem o tym, ze trzeba duzo wysilku i pracy do opanowania tej metody.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Nie czytałem tego wątku w całości ale jeżeli ktoś potrzebuje jakies ebooki Ganna lub o jego technikach to prosze tu zapodac tytuł,moze bedę mial.Pozdro ,(ebooki są w j,angielskim)
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Mam kilka narzędzi Ganna.Za duże pliki by tu wstawić.Jak ktos zainteresowany pisać na priva.
- Dynamic Gann Levels For Excel
- Gann Calculator 1.0
- Gann Forecaster 1.0
- Gann Suite 1.1.08
- Gann Wheel Completo
- Gann.Master Excel
- GannalystPro5012
- Ganntrader_3.1

Wszystko jest w jednym pliku.
Avira podał mi informację o wirusie przy rozpakowywaniu :)
Zignorowałem i rozpakowałem,nic się nie stało ,uprzedzam tak na wszelki wypadek)

Jeden sie tu zmieścił :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
L1su
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: L1su »

Jehuda gratuluje wyliczenia szczytu na wig20 , z jedno dniowym opoznieniem
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

dzisiaj to Jonasza polyka Wielka ryba w ktorej bedzie uwieziony 3 dni i 3 noce.
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Znalezione na forex my ass, bardzo interesujące według mnie w perspektywie Ganna.

http://www.youtube.com/watch?v=-Ofr28H4 ... r_embedded

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

Czy ktoś z forumowiczów rozpracowuje temat Ganna od strony astro?
Wrzucam przykładowe dwie kartki z "Stock Market Forecasting Course I".

Może ktoś idąc tym tropem próbuje "wydobyć" poszczególne cykle, kierując się również tym, co Gann napisał w "The Tunnel Thru the Air"
str. 75
In making my predictions I use geometry and mathematics, just as the astronomer does, based on immutable laws.

My calculations are based on the cycle theory and on mathematical sequences. History repeats itself. That is what I have always contended, — that in order to know and predict the future of anything you only have to look up what has happened in the past and get a correct base or starting point. My authority for stating that the future is but a repetition of the past is found in the Bible.

str. 76 i 77
In making my calculations on the stock market, or any future event, I get the past history and find out what cycle we are in and then predict the curve for the
future, which is a repetition of past market movements.
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

Dodam jeszcze jeden cytat z "The Tunnel Thru the Air" str. 75:

In every law of nature there is a major and a minor; a positive, a negative, and a neutral. Therefore, in cycles there must be a lesser, a greater and intermediate cycle, or cycles within cycles. Like Ezekiel says: "Wheel within a wheel."
Time is the great factor that proves all things. The measurement of time first originated and is based on the earth's motion upon its axis. One of the smallest cycles, or time factors, which repeats regularly in things that are very active and have a high vibration, is the four-minute cycle. The reason for this is that the earth moves one degree every four minutes. The next cycle is 24 hours, the complete time required for the earth to make one revolution upon its axis. That is how man measured his cycle of a day. The next important cycle is one year, the time required for the earth to move around the sun. This brings about the four seasons of the year. These are the minor cycles.
The major cycles run in 100 and 5000 years with variations based on minor cycles. In order to be sure of world events and important changes, it is necessary to go back at least 1000 years and prove up the cycles.
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

explorer, pytasz o połączenie astro z Gannem. W jednej z książek którą podał na forum Bud znalazłem poniższą interpretację (rysunek własny). Oczywiście żeby zwrot nastąpił potrzebne są również inne sygnały, ale zależności z rysunku powinny występować. Interpretacja zdaje się być rozsądna, gdyż autor co kawałek podaje odpowiednie cytaty z prac Ganna na poparcie swoich tez.
Idea jest taka:
- patrzymy co się dzieje gdy ziemia jest co 45stopni swojego rocznego obrotu (kreski niebieskie - potencjalne punkty zwrotne).
- patrzymy co się dzieje co 30stopni rocznego obrotu ziemi w stosunku do ostatnich znaczących zmian trendu (na zielono dzień potencjalnej zmiany, na żółto sygnały co 30st przed dniem potencjalnej zmiany, na czerwono po tym dniu). Celowo pisze co 30 stopni, bo to nie zawsze przekłada się na kalendarzowe 30 dni.
Gdy kreski niebieskie i żółte/czerwone się nakładają szanse na zmianę wzrastają.
Oczywiście jak pisałem na wstępie jest do tego jeszcze parę innych zależności np "squaring time and price", ale tego jeszcze nie przełożyłem na wykresy.

ODPOWIEDZ