Witam wszystkich/
na początek krótko o mnie:
Przygoda z forexem rozpoczęta od szkolenia XTB i założonego u nich konta w styczniu 2010.Następnie wtop prawie 1/3 depo i wycofanie środków.
Po kilkomiesięcznym zdobywaniu wiedzy i grze na demo powrót i próba podjęcia poważnej gry według poniższego planu.
Konto IDM Minitrader
Stawka 0,05 - minimalna w IDM od Lutego.
Początkowy stan konta - 2 972,07 PLN
Statystyki co 20 dni.
Trading plan
Cel:
min 50 pipsów tydzień
Rynek:
EUR\USD 8:00 – 14:00 - 17:00- 22:00
AUD\USD 8:00 -14:00 – 17:00 – 22:00
Fundamenty:
Sprawdzam godziny publikacji danych istotnych dla moich par w kalendarium na platformie IDM.
Wykresy:
M15,H4,D1
Strategia:
Identyfikacja trend krótkoterminowego lub konsolidacji. Wejście w trakcie testowania linii trendu.Najlepiej jeśli cena dodatkowo znajduje się w pobliżu ważnej linii S\R lub poziomu psychologicznego.
Zasady:
1. Nigdy nie gram przeciwko trendowi.
2. Ustawiam zlecenia oczekujące.
3. Mały stop loss tuż za najbliższym S\R i\lub linią trendu.
(maksymalne ryzyko 20 pipsów)
4. Jak tylko się da podnoszę SL na poziom wejścia.
5. Pisze dziennik transakcji.
6. Nigdy nie zaglądam do działu Daytrading na forum.
7. Nigdy nie gram pod wpływem emocji.
Edit :
poprawiono
MrYogi
Skco - Gram według zasad albo wcale.
yhm to jest the best!Mr.T pisze:To jest mocneskco pisze:6. Nigdy nie zaglądam do działu Daytrading na forum
powodzenia

"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"
Re: Skco - Gram według zasad albo wcale.
Rozwaliłeś mnie tym punktem 6. "Nigdy nie zaglądam do działu Daytrading na forum."
Napisz dlaczego takie godziny handlu może lepiej 8-11 i 14-18
Jak wyznaczasz SR ?
Ten stop jest dość niski czyżby scalping ?
Na pewno będę kibicował, powodzenia
Napisz dlaczego takie godziny handlu może lepiej 8-11 i 14-18
Jak wyznaczasz SR ?
Ten stop jest dość niski czyżby scalping ?
Na pewno będę kibicował, powodzenia

Nie mnie twierdzić ze czyjeś analizy są złe. Rynek je zweryfikuje tak samo szybko jak moje własne.
Rzecz w tym że jeżeli coś idzie nie po mojej myśli staram się szukać zaprzeczenia\potwierdzenia pojawiających się wątpliwości właśnie w tym dziale co wprowadza jeszcze większe zamieszanie.
Stop jest nisko ze względu na MM 1 %.
Poniżej moje analizy:
Rzecz w tym że jeżeli coś idzie nie po mojej myśli staram się szukać zaprzeczenia\potwierdzenia pojawiających się wątpliwości właśnie w tym dziale co wprowadza jeszcze większe zamieszanie.
Stop jest nisko ze względu na MM 1 %.
Raczej nie, przetrzymuje pozycje po kilka godzin. Staram się tak dobrać moment wejścia żeby zminimalizować ryzyko dlatego nie potrzebuje dużego SL.Ten stop jest dość niski czyżby scalping ?
Rano takie godziny mi w pracy pasują. Po pewnym czasie gry pomyśle nad optymalizacją doboru czasu gry tak żeby nie siedzieć niepotrzebnie przy komputerze w godzinach które nie nadają się do handlu.Napisz dlaczego takie godziny handlu może lepiej 8-11 i 14-18
Poniżej moje analizy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fatalny dzień w realizacji dyscypliny.
Pierwsza transakcja z AUDUSD była po prostu w fatalnym momencie.(motywacja:nudy w oczekiwaniu na dobre wejście)
Druga na EURUSD podjęta zbyt wcześnie (motywacja karygodna: byle się odegrać). Cena minęła SL o 1 pips i zaczęła zawracać.Podjąłem zupełnie nieracjonalna zamknięcia pozycji z 1 pipsem zysku.Co się stało chwile później każdy widzi a niektórzy pewnie nawet zarobili na tym.
Trzecia transakcja - udana próba urwania kawałku ruchu w celu poprawy nastroju po wcześniejszych przegranych.

Podsumowanie dnia:
Finansowe:
Depo 2 972,07 = - 0,45 % - Wprawdzie przypadkiem ale całkiem nie najgorzej.
Dyscyplina:
Złamane zasady :1 i 7 - fatalnie.
Pierwsza transakcja z AUDUSD była po prostu w fatalnym momencie.(motywacja:nudy w oczekiwaniu na dobre wejście)
Druga na EURUSD podjęta zbyt wcześnie (motywacja karygodna: byle się odegrać). Cena minęła SL o 1 pips i zaczęła zawracać.Podjąłem zupełnie nieracjonalna zamknięcia pozycji z 1 pipsem zysku.Co się stało chwile później każdy widzi a niektórzy pewnie nawet zarobili na tym.
Trzecia transakcja - udana próba urwania kawałku ruchu w celu poprawy nastroju po wcześniejszych przegranych.

Podsumowanie dnia:
Finansowe:
Depo 2 972,07 = - 0,45 % - Wprawdzie przypadkiem ale całkiem nie najgorzej.
Dyscyplina:
Złamane zasady :1 i 7 - fatalnie.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 20:56 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damian_GTK
- Pasjonat