Szukam programisty w MQL4
-
- Uczestnik
Szukam programisty w MQL4
Mam pomysł na niezbyt skomplikowanego ROBOTA na MQL4. Chciałbym go zrealizować w rozsądnej cenie. Szukam wykonawcy. Proszę o kontakt na pw
A nie lepiej poświęcić kilka tygodni na naukę pisania EA? Za chwilę stwierdzisz że wypadało by trochę ulepszyć robota lub masz pomysł na zupełnie coś nowego. Za każdym razem będziesz szukać kogoś kto to napisze?
Jeśli napiszesz że nie masz na to czasu to w pewnym momencie dojdziesz do tego, że bardziej będzie Ci się opłacało napisać/dopisać coś samemu niż szukać podwykonawcy.
Tu masz linka do krótkiego kursu:
http://www.tradingexpert.pl/index.php?i ... =9&lang=pl
A tu znajdziesz blisko 200 stronnicowego ebooka jak to wszystko ugryźć
http://kjk.za.pl/
Jeśli napiszesz że nie masz na to czasu to w pewnym momencie dojdziesz do tego, że bardziej będzie Ci się opłacało napisać/dopisać coś samemu niż szukać podwykonawcy.
Tu masz linka do krótkiego kursu:
http://www.tradingexpert.pl/index.php?i ... =9&lang=pl
A tu znajdziesz blisko 200 stronnicowego ebooka jak to wszystko ugryźć
http://kjk.za.pl/
-
- Uczestnik
Witam RafaleT, dziękuję Ci za namiary - jeszcze dzisiaj obadam te linki ale obawiam się że nie poradzę sobie z tym tematem. Jeszcze nigdy nie próbowałem czegokolwiek programować. Czasu ma dość dużo ale z zawodu jestem mechanikiem i to starej daty. Gdy kończyłem PW to nie było jeszcze PC-tów i oczywiście nie nauczano programowania. Pomysł jest bardzo dobry, jeżeli znajdę fachowe wsparcie to spróbuje go zrealizować.
Pozdrawiam: janusz_waw
Pozdrawiam: janusz_waw
Wg mnie nie jest ważne kim jesteś. A to, że jesteś mechanikiem o niczym nie świadczy. Wbrew pozorom, może nawet uczyć algorytmicznego myślenia.
Jeszcze 2 lata temu, programowanie było dla mnie czarną magią. Aż wstyd bo jestem studentem przedostatniego roku polibudy. Unikałem go jak ognia, chociaż kierunek moich studiów wiąże się z podstawową znajomością asemblera czy c++. Sens nauki zrozumiałem, kiedy praca inżynierska zmusiła mnie do samodzielnej nauki programowania. Żałuję, że nie zacząłem wcześniej, bo teraz umiałbym więcej. No cóż, akademickie życie
Umiesz posługiwać się klawiaturą więc nic nie stoi na przeszkodzie.
Na początek polecam zapoznać się z podstawami c++ (składnia podobna do mql4), czyli:
-definicje zmiennych, funkcji, cechy języka składnia
- jak napisać program typu "hello world",
- jak narysować choinkę (używając pętli for)
- funkcje warunkowe if ()
itp.
w internecie jest mnóstwo krótkich i szybkich kursów na ten temat. Jak już to opanujesz, przejście na mql zajmie Ci chwilę. Jeśli będziesz potrzebować jakiejś pomocy (jaki kurs na początek etc.) to chętnie Ci pomogę, bezinteresownie, pisz na PW.
PS: jeśli na początku nauki nic nie rozumiesz nie przejmuj się, z czasem trudne rzeczy stają się dużo prostsze, WAŻNE ŻEBY SIĘ NIE PODDAWAĆ!!
PS2: poślij mi na PW swojeg maila, to wyślę instalkę kompilatora (program do pisania i "uruchamiania" pierwszych programów oraz kurs c++ w pdfie)
Jeszcze 2 lata temu, programowanie było dla mnie czarną magią. Aż wstyd bo jestem studentem przedostatniego roku polibudy. Unikałem go jak ognia, chociaż kierunek moich studiów wiąże się z podstawową znajomością asemblera czy c++. Sens nauki zrozumiałem, kiedy praca inżynierska zmusiła mnie do samodzielnej nauki programowania. Żałuję, że nie zacząłem wcześniej, bo teraz umiałbym więcej. No cóż, akademickie życie

Umiesz posługiwać się klawiaturą więc nic nie stoi na przeszkodzie.
Na początek polecam zapoznać się z podstawami c++ (składnia podobna do mql4), czyli:
-definicje zmiennych, funkcji, cechy języka składnia
- jak napisać program typu "hello world",
- jak narysować choinkę (używając pętli for)
- funkcje warunkowe if ()
itp.
w internecie jest mnóstwo krótkich i szybkich kursów na ten temat. Jak już to opanujesz, przejście na mql zajmie Ci chwilę. Jeśli będziesz potrzebować jakiejś pomocy (jaki kurs na początek etc.) to chętnie Ci pomogę, bezinteresownie, pisz na PW.
PS: jeśli na początku nauki nic nie rozumiesz nie przejmuj się, z czasem trudne rzeczy stają się dużo prostsze, WAŻNE ŻEBY SIĘ NIE PODDAWAĆ!!

PS2: poślij mi na PW swojeg maila, to wyślę instalkę kompilatora (program do pisania i "uruchamiania" pierwszych programów oraz kurs c++ w pdfie)